Kevered a szalmabáb érvelést az iróniával.
Egyébként csak felidéztem Gacsat elméletét a Romániából felszálló két F-35-re, illetve azt, hogy a brit ladik minden ruszki göbzit és rokettyát levarázsol az égboltról - leegyszerüsítve két repzi és egy hajó meg is nyeri a mini III. VH-t negyed óra alatt. Ezt azért nehéz komolyan venni, de megpróbálom.
Bár ha már komolyan akarunk itt beszélgetni, akkor ez - feltételezem - mindenkire vonatkozik, egyébként tényleg időpocsékolás itt erőlködni, márpedig az énidőmet nem fogom sokáig pocsékolni felesleges dolgokra. Mostanában amúgy sem vagyok elájulva egyik fórumtól és közösségi oldaltól sem, szinte csak regresszív fejlődést látok mindenhol iszonyat kevés kivételtől eltekintve.
Más:
A média és a közvélemény már rég meg van dolgozva mindegyik oldalon, ezen nem változtat semmit egy ilyen hír, mindegyik oldal csak a saját igazát látja megerősödni.
Tiszta sor, hogy GB nem ismeri el a Krím "távozását", így az ő értelmezésükben ukrán vizeken hajóztak - közben letesztelték az oroszokat, hogy meddig mennek el. Osotba lépés lett volna a brit hajót megtámadni - a nem rendezett nemzetközi viszonyok és a Krím nemzetközi státusza miatt amúgy sem lehetett volna eladni az orosz támadást sehol.
Nem hinném, hogy London be akart áldozni egy hajót, szerintem pontosan tudták, hogy a vitatott vizeken hajózva nem lesz csata, a többi orosz határt pedig eszük ágában sincs megsérteni, a BBC riportere pedig a hazai közvéleménynek volt ott, ahol mutatni kell az átlag angol honpolgárnak is, hogy Nagy-Britannia immár nem másodrendű hatalmi tényező az EU-n belül és Berlin alatt, hanem önálló nagyhatalom ismét, aki kész és mer is akár beleállni Oroszországba a "szabad hajózás és a világbéke és a globális stabilitás" érdekében.
Ez persze üres lózung, de azt mégsem mondhatják, hogy London ismét azon ügyködik, hogyan tudja minél jobban összeugrasztani majd a kontinentális hatalmakat egymással. Ez nem hangzik olyan elegánsan.