[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Vindicare

Well-Known Member
2022. február 1.
262
1 399
93
Már az újságírók tömkelege is megérkezett az" ukránok hősies küzdelmére az orosz megszállók ellen" Értem én hogy látni kell az embereknek hogy mi történik,de ez már röhejes.Nem piknikre mennek vagy Szíriába.
FLOPEodXEAASHkh

Kicsit az 1. Bull Runi-i csatára,az amerikai polgárháborúból emlékeztet ahol újságirók és lakosok tömkelege jelent meg piknik kosarakkal megtapasztalni "az Unió hősies győzelmét"a Konföderáció felett.

cb46eba919e735e588bec930c807114e.jpg
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
Te itt valamit (szándékosan, vagy véletlenül) nagyon félreértettél. o_O


Stoltenbergnek ez a DOLGA, hogy NATO főtitkárként ilyeneket nyilatkozzon.
Csak ott jön be a csúsztatás, hogy nem idézed az érdemi mondanivalót:

Forrás.
Ezt a csávó minden adandó alkalommal elmondja.

Szerintem eléggé nyilvánvalóan fogalmaz a pali. Szóval innentől felesleges félremagyarázni a szavait.
A NATOnak, mint szervezetnek semmi dolga jelenleg az ukrán-orosz konfliktusban. Maximum felszólíthatják a feleket a békés rendezésre.
Ez a hivatalos NATO álláspont.
És jelenleg ez a hivatalos magyar álláspont is. Nekünk azon kell dolgozni, hogy ez így is maradjon.
Az, hogy a lengyelek kitalálták, hogy jó lenne csapatokat küldeni, az nemzetközijogilag rájuk tartozik.
Mi több, ha ezt megteszik, és emiatt az oroszok hadat üzennek nekik, akkor a kizárásukat is kockáztatják. Ott van leírva kerek perec a NATO alapszerződésben.
8. Cikk:
Mindegyik Fél kijelenti, hogy közte és valamely más Fél vagy valamely harmadik állam között jelenleg érvényben lévõ nemzetközi kötelezettség egyike sem áll ellentétben ennek a Szerzõdésnek a rendelkezéseivel, és kötelezi magát arra, hogy nem vállal semmiféle, a jelen Szerzõdéssel ellentétben álló nemzetközi kötelezettséget.

Tehát lehet vagánykodni, csak a NATO védőernyőjén kívül.
És emiatt nem kellett kötelezően részt venni az iraki és afgán missziókban.
Ahogy több NATO tagállam nem is vett részt benne.

Persze az USA keménykedhet a tagokkal, de nyilvánvalóan megvan az ellenállás a NATO tagok részéről, mert már NATO felhatalmazású haderő lenne Ukrajnában.
De NINCS!
Idézzünk a csodálatos sajtótájékoztatóból, hm?

"
If Russia really wants less NATO, close to the borders, they get the opposite. We saw that after 2014 when Russia went in and annexed Crimea and went into Donbass to eastern Ukraine. After that, NATO for the first time in our history deployed battleships to the eastern part of the Alliance, also something we agreed at the Warsaw Summit back in 2016. And since then, NATO allies have stepped up significantly both with higher readiness with more troops and more air policing and more presence in eastern part in general.

So, yes, we have increased presence, we are ready to quickly further increase with the NATO Response Force if needed. And we are looking into more long term adjustments of our presence in the eastern part of the Alliance.

On the sanctions, this is of course - it's not for NATO to decide sanctions, but I welcome the fact that NATO allies, the United States, Canada, United Kingdom, and also of course the European Union have made it very clear that if Russia uses force against Ukraine again there will be a high price to pay, also in the form of economic sanctions.

"
Szerintem Jens Stoltenbergnek, meg a NATOnak semmi keresnivalója nincs Ukrajnában. Ukrajna nem NATO tag, és ha igaz az ajvékolás, jó ideig nem is lesz. Akkor a kérdésem: miért foglalkozik a NATO azzal, hogy mi történik egy nem-NATO tagállam keleti határánál?
Miért örvendezik a NATO olyan szankciók miatt, amelyeket azért hoztak meg, mert egy (elvileg) NATO-független ország és Oroszország között történt valami??
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
"first time in our history deployed battleships to the eastern part of the Alliance"
Battleships, esetleg warships...Kínos, hogy egy katonai szövetség szóvivője ennyire tájékozatlan a hadtudományban. :D Nincsenek már csatahajók kedves uram. Az utolsó csatahajót, a Missourit, 1992-ben kivonták a rendszerből. ;)
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 113
2 948
113
Ez azon a tényen nem változtat, hogy jelenleg az USA van túlnőve, és nem Oroszország...
Tkp egyet is értünk, az usa is minimum kényelmetlen néha nekünk, de -úgy rémlik- a baltiak meg a lengyelek kifejezetten kérték a csapatokat, ez volna a terjeszkedés, túlnövés?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 830
113
Der Spiegel (Németország): az amerikai gazdaság profitál az ukrajnai konfliktusból.A Der Spiegel szerint az amerikai LPG-gyártók mesés haszonra tesznek szert az európai energiaárak megugrásából. Az árrobbanás több tényezővel is összefügg. Köztük az Ukrajna elleni közelgő orosz támadásról és az Északi Áramlat 2 gázvezeték elindításának késéséről szóló pletykák. És itt van az érdekes: az amerikaiak a Gazpromhoz hasonlóan a hosszú távú szerződéseket részesítik előnyben. De a Gazpromot szidják értük.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 254
37 145
113
Lavrov a brit külügyminiszterrel folytatott találkozót egy néma és egy siket ember beszélgetéséhez hasonlította
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Tkp egyet is értünk, az usa is minimum kényelmetlen néha nekünk, de -úgy rémlik- a baltiak meg a lengyelek kifejezetten kérték a csapatokat, ez volna a terjeszkedés, túlnövés?
"Néha"... Hány országot vett be a NATO az 1990-es évek végétől? Válaszolj nekem. Csak a lengyeleket és a baltiakat? :) Lengyelország, és főleg a balti államok (na meg a többi kicsi) más, alacsonyabb térszinten mozog, mint Oroszország és az USA, emiatt ők is, és a nagyok is némileg máshogy látják a világot. A törvények és szabályok némileg eltérő vetületben érvényesülnek makro, mezo és mikro szinteken. Ez releváns tény. Az, hogy Lengyelország (mezo szint) és a balti államok (mikro szint) mit akarnak, az nem feltétlenül korreál a makro szinten mozgó USA és Oo. kapcsolatrendszerével, ergo egy USA magasról letolja az ukránokat és baltiakat (a lengyeleket már egy fokkal komolyabban veszi), és úgy többé-kevésbé mindenkit. Elsősorban az számít neki, hogy a befolyási övezete meglegyen. Ennyi.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 830
113
Lavrov és a brit KM sajtótájékoztatója. K.....a gyenge az a nőszemély, mindent papírról olvasott, mindent ismételt mint a papgáj . A kérdésekre nem tudott érdemben válaszolni, mert nem rendelkezik ismeretekkel. Az RT riportere hülyét csinált belőle.
Ekkora buta nőt még nem láttam!


Ahogy Lavrov mondta mikor a süket és a néma tárgyalna. :)
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Eddig oké, de ha bennünket kezdenek el rajzolgatni a térképen aztán, "megszaladt a ceruza, ti oda kerültetek bocsika" akkor is széttárjuk a kezünket h ez van?
1920-ban, rajzolgattak a térképen, és létrejött a csonkaország, most ez van? ez van. 1942-45ig rajzolgattak az asztalnál, és hírtelen a kommunista blokkban találtuk magunkat. Ez volt? Ez volt. 90-ben megint rajzolgattak, akkor a félgyarmat övezetbe raktak, ez van? ez van. Most a rajzasztalnál épp változás van, mert Oroszország már nem a Szu, így egyre kevesebbszer figyelnek oda az ő rajzaira, míg Kína szeretne oda ülni rajzolgatni. De ettől függetlenül, igen, ha a rajzasztalnál megszaladnak a kezek, akkor ahogy az mondva vagyon: ha meg kell baszódni, hát meg kell baszódni.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 830
113
“ŐSZINTÉN SZÓLVA CSALÓDOTT VAGYOK AMIATT, HOGY A NÉMA ÉS A SÜKET PÁRBESZÉDE ALAKULT KI KÖZÖTTÜNK, ÚGY TŰNIK, HOGY HALLGATTUK, DE NEM HALLOTTUK MEG EGYMÁST. LEGALÁBBIS A MI IGEN RÉSZLETES MAGYARÁZATAINK ELŐKÉSZÍTETLEN TALAJRA HULLOTTAK”
– mondta Lavrov a brit kollégájával közösen megtartott sajtótájékoztatón.

Megjegyezte, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia készülhet valamire, ha evakuálja követségének személyzetét Ukrajnából.