Ha sikerulne az oroszoknak békés úton megoldani a szíria helyzetet, ami az utolsi infok szerint (Kerry-Lavrov tárgyalások Genfben) "jó úton" halad - kozelednek az orosz és az amerikai álláspontok- jelentosen none a politikai tekintélyuk.......
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Csak Sztálint tudom idézni (aktualizálva): "Hány MiG-31-ese van Szíriának?!"cinikus
Itt nem volt szó arról, hogy az oroszok és az amerikaiak közvetlen lövik egymást (ezt szerintem elég kevesen is feltételezik), hanem amerikai támadásról és másik oldalon orosz eredetű fegyverekről beszéltünk.
Szerintem ezt (a lényeget) a G20-on már lezsírozták a legmagasabb szinten. Kerry és Lavrov a "tárgyalások" során szvsz. nagyjából pókereznek, mert a színjáték a végeredményt nem befolyásolja: utána persze a sajtótájékoztatón Kerry keménykedik (ez az amerikaiaknak meg Szíriának, Iránnak, Észak-Koreának szól), Lavrov meg hozza a formáját <i>(Felmerült már valakiben, hogy mennyire jó diplomata egyébként?)</i> és ennyi. (Esetleg a részleteket egyeztethetik.) A kérdés eldőlt, lévén a szírek (Aszadék) úgy táncolnak - késsel a torkukon -, ahogy Putyin fütyül.Ha sikerulne az oroszoknak békés úton megoldani a szíria helyzetet, ami az utolsi infok szerint (Kerry-Lavrov tárgyalások Genfben) "jó úton" halad - kozelednek az orosz és az amerikai álláspontok- jelentosen none a politikai tekintélyuk.......
Szerinted ha az amcsi hajókat stb lövik az oroszok fegyvereivel, akkor a rendszereik leszednek minden támadót legyen szó repülőről vagy 2,5 machhal 10 méteren repülő P-800-asról és minden másról.
Ha viszont az amcsik támadnak pl tomahawkokkal, amik szubszónikusak, vagy vadászgépekkel, azokat szerinted már lehetetlen leszedni bármivel is ami orosz.
Nem tudom a TERCOM mennyire érzékeny pl új tereptárgyakra, akár felfújhatókra. De a lelövés még mindig egy opció, ha nem is zavarási módszer.
Nem tudom, hogy mennyire lenne működőképes a kommunikáció egy támadás esetén, de nem elképzelhetetlen, hogy radar-infókat kapjanak az oroszoktól a szírek vagy zavarással az oroszok besegítsenek.
Urak......most nem a támadással kellene foglalkozni , hanem a helyzet békés úton valo megoldásárol, ami ugye a benyújtott orosz vegyifegyver javaslatot jelenti. Azt hittem,hogy itt mindenki a béke pártján áll. ))
Mellékesen szerintem akitől 50-60 méterre "eldurran" egy Tomahawk, az nem nagyon fog azon örömködni, hogy milyen jól megúszta. Annak ugyanis sanyi - és ezt egy Pancir vagy egy MiG-31 egy sem ússza meg annyival, hogy csak poros lesz.
Egyetértek: ennyi pont elég ahhoz, hogy a következő feladatra ne tudjon felszállni egyhamar, márpedig ez a fentebb vázolt szituban azt jelenti, hogy később sem fog felszállni, mert addigra végleg hazavágják.Hááát... Örök kérdés repszimes és modellező körökben, hogy egy 1000-2000 fontos bomba ölési zónája mekkora különböző eszközök ellen.
Ekkora távolságból szerintem stukturálisan egyben maradna a cucc, a nagy kérdés az, hogy az érzékenyebb eszközök mennyit érezének meg a nyomáshullámból és az, hogy a szétrepülő bombadarabok eltalálnának e valamit, mert ezen puhatestűeket fix, hogy átütnék.
<blockquote rel="joker">Nem tudom a TERCOM mennyire érzékeny pl új tereptárgyakra, akár felfújhatókra. De a lelövés még mindig egy opció, ha nem is zavarási módszer.
Már ez sem teljesen igaz, mert a csalikat fémszállal vagy egyszerű szögvisszaverőkkel látják el sőt a több érzékelős fegyverek becsapására még hőforrásuk is van !