"Kétlem, hogy az oroszok egy hazánknál is kisebb országon statuálna példát és azt is, hogy a zsidók meg oroszokat bombáznának le. A nagy medve oda tud csapni és az IAF-ot is legyűrné, de nagy ára lenne. Gyanítom az újonnan megszerzett repülőtechnika nagy részét kukázhatná is, aminek nem látom sok értelmét, tekintve, hogy Izrael konkrétan nem merne szembeszállni az oroszokkal és ez érthető is. Oroszo. meg még csak felemelkedőben van ahhoz, hogy felvállalja egy esetleges USA konfrontációt, ami tudjuk, hogy max a médiában valósulna meg. Szíria az oroszok érdekeltsége marad, csak idő kérdése."
Részemről ez volt az első hozzászólás, amiben nem tudom, hol feltételezed az alapot, hogy egyet értek a két ország közötti konfliktus valószínű kialakulásával. A távolság az én saram, az alpári stílus meg a tied meg még egy emberé. Nem is értem miért nem a Pentagonban dolgoztok ekkora szaktudással,hogy magasról leszóljátok a másikat. Az értő olvasás általános iskolai anyag és egyébként a hiánya népbetegségnek számít - ami itt is látszik -, mert még ezután sem értetted meg, amit leírtam. Pláne rám meg ne húzz olyat, amiről nem szóltam. Amivel nekem bajom volt, az a stílus és ennek még azt hiszem nagyon finoman adtam hangot.
Ami anno Japán várható hadba lépését illeti, nem látok jelenleg olyan korlátozó tényezőt, ami most gátat szabna az "ereszd el a hajamnak", sőt a geopolitikát elnézve nem lenne meglepő, ha a konfliktusok határokon nyúlnának át és a polgárháborús környezetet egészen más váltaná fel. Az Arab Tavaszt sem várta senki, mégis jött, a líbiai beavatkozás is és most Szíriában megy a haddelhadd. Meg tudta ezt bárki jósolni? Kétlem. Akkor meg ne hivatkozzunk olyanra, hogy "várható volt", mert ha valamikor, most igazán várható a következő világégés.