[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 655
26 145
113
Úgy nézem, Észak-Hamában elég nagy lendületet vett az SAA...
Ha így haladnak, 48 órán belül visszaszerzik az összes területet, amit elbuktak egy hónap alatt.
Peto Lucem ‏@PetoLucem 1 hr1 hour ago
MAP UPDATE: # SAA / # NDF is a támadó # Hama kormányzóság és visszafoglalták Ma'an + Kubbariyah. # Szíria HD térképen:http: // imgur.com/a/VWJN4

ceHt1d6.jpg
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 404
26 887
113
A jövőben nagyon érdekes csapat mozgások várhatóak, meglepetésekkel. Úgy látszik meg lett az akarat, nem csak a képesség. Most hőbörögjenek itt egyesek a képességekről!
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 404
26 887
113
További légvédelmi rendszerek telepítése - (szárazföldi műveletekhez), hajók + Iszkanderek átdobása (sakk táblán a pozíciók elfoglalása), további (típus is) repülőgépek + légi bázis bővítés (légi hadműveletek), és amiről még nem tudunk (szárazföldi csapatok)?
Különben mi van az iráni légibázissal, ahol az orosz gépek voltak. Nagy a csend.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Már megy a butaság az oroszok részéről.

molnibalage is egyetért amit én most lefogok írni.

Na most az orosz szu-30sm szu-35 gépeken nincs csak régi rakéta ami egy drága sport repülővé teszi.

A szír mig-29 gépre R-77 rakni szinten ugyan ez mivel a gép radarja túl gagyi a rakétához.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 911
15 247
113
Az Ahrar al-Sham és a Jund al-Aqsa lövöldözgeti egymást. Remélem azért ennél jobban is megy...

 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 911
15 247
113
Aleppo, Anna news videok.
Busztan Basha negyed :

Ezek pár naposak.

Handarat :

Suleiman al Halyabi :

Katonai akadémia :

Repülőműszaki iskola:
 

atreides

Member
2015. december 25.
60
94
18
Valahogy ez az elmúlt napokban kimaradt a nyugati és az Öbölmenti médiából. Szó szerint bemásolom:
"UN Syria Envoy Staffan de Mistura appealed directly to Jabhat al-Nusra, Syria’s al-Qaeda affiliate, on Oct. 6 to leave the city of Aleppo “because 1,000 of you are deciding the destiny of the 275,000 civilians."

Tehát a sok oroszok/Aszad elleni hiszti mellett valahogy nem tettek említést arról, hogy lényegében az ENSZ is elismeri, hogy akikkel a "csúnyarezsimésgonoszoroszok" harcolnak, nem mást mint a Jabhat Fatah al-Sham. Tiszában vannak azzal, hogy túszként használják fel az itt élő civileket, legyen szó bombázásról és segélyelosztásról.Mivel ezt már ők is elismerik, hogy terroristák, ezért ezentúl felesleges itt egyesek részéről bármilyen terroristaszínező duma az aleppói "mérsékelt ellenzékkel" kapcsolatban, mert azok már immáron a JFS bábjai.

http://www.al-monitor.com/pulse/ori...envoy-nusra-aleppo-hostage.html#ixzz4Mew06X00
 

berrud

Member
2012. november 12.
30
12
8
Én az elrettentésen kívül sok szerepét nem látom annak hogy az USA rakétatámadással bénítsa meg Asszad légierejét mikor a tényleges csapásmérő képesség az oroszoké Szíriában, azokat meg ha van egy kis eszük nem lövik szét. Kizárólag hátránya lenne ebből az amerikaiaknak hiszen ezzel egy olyan láncreakciókat (különösebb előny) indíthatnak el amit nem akarnak és biztos nem fognak tekintve hogy egy hónap múlva elnökválasztás odahaza és már ígyis hidegháborús a hangulat az oroszokkal.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 495
64 329
113
Már megy a butaság az oroszok részéről.

molnibalage is egyetért amit én most lefogok írni.

Na most az orosz szu-30sm szu-35 gépeken nincs csak régi rakéta ami egy drága sport repülővé teszi.

A szír mig-29 gépre R-77 rakni szinten ugyan ez mivel a gép radarja túl gagyi a rakétához.


Te melyik kanyarnál maradtál el? :) A Szu-35-ösök szíriai telepítésekor már eleve R-77+R-27T+R-73-al repültek, velük egy időben a Dzemgi repülőtéren ( a KnAAZ gyári reptere) a készültséget is így adták, ezzel egy időben már látható volt az R-77-es indítója a Szu-30SzM, MiG-31BM és MiG--29SzMT gépeken is.
És igen, az R-77-es nincs rendszerben még az orosz légierőben, de éles csapatpróbája már több helyen zajlik.
És igen, az export változat már több, mint tíz éve van gyártásban, ahogy a MiG-29-esekhez is vagy 20 éve integrálták, azaz megvan a módja, hogy 29-es üzemeltetőknek igény szerint a hordozáshoz szükséges módosításokat elvégezzék.
A 29-es radarja is tudja ezt a típust kezelni, ha a szükséges módosításokat elvégzik.