[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 786
30 560
113
xclusiv - ha Iránban akarnának atomfegyvert akkor meg tudnák csinálni, ha ÉK képes volt rá, akkor egy gazdaságilag nagyságrenddel potensebb ország is. De mivel nincs, azért valószínűleg nem is állt szándékukba.

 

"Az is lehet, hogy elbukik ez a féreg és utána évtizedes polgárháború jön, de ez esetben ha 2 éve lelép akkor az valszeg 2 évvel hamarabb ér véget, vagyis minimum 2 évvel hosszabbította meg a szír lakosság szenvedését." - vagy ha nyer, akkor 2-3 év alatt lefut az egész és nem 10 alatt, megkmélve a lakosságot +7 év anarchiától, ahol felfegyverezett hülyék, őrültek, szadisták és opportunisták lőnek meg visznek mindent, amit látnak.

 

"És ha annyira akarják ezt a beavatkozást, akkor vajon miért nem avatkoztak be az elmúlt 2 évben? Tényleg érdekelne, hogy erre mi a válaszod…" - mert Oroszország és Kína megvétózta (nem akarnak még egy Líbiát, Irakot, stb.), emellett az oroszoknak komoly szövetségesük Szíria, aminek a megszállását ha hadüzenetnek tekintik akkor rábaszik a támadó.

 

"Szóval Iránt azért "igyekeznek elvágni a külvilágtól", mert nyilválvalóan atomfegyvert akar fejleszteni, Amúgy az oroszok csak összeraktak nekik egy reaktort, szóval a cúnya világot csak nem kéne itt hibáztatni, hiszen egy reaktor "etetése" kb. lófasz mennyiségű üzemanyagot igényel, ami ilyen előzménnyel simán megoldható lenne.
Itt van pl. Paks, ami teljesen nyilvánvalóan békés célú áramtermelő erőmű. Jön az oroszoktól X mennyisíégű Y dúsítottságú üzemanyag, és miután ez megtermelt Z energiát visszamegy hozzájuk a maradék X2 mennyiségű Y2 dúsítottságú hulladék, amivel azt kezdenek amit akarnak. Mindezt persze ellenőrzi minden olyan szerv aminek ez a dolga, szóval fel se merül, hogy mi atomfegyvert akarnánk csinálni.
És nem látom azt, hogy ha Irán ezt az utat akarná csinálni akkor mitől kerülne más elbírálás alá, mint mi. Ha mi tudunk "civil" áramtermelő erőművet üzemeltetni 0 dúsító kapacitással, akkor Irán is tudna…"

Iránt kb a forradalom óta basztatják, fájó pont ez az amcsiknak. Na meg az is, hogy azóta sem állt be a sorba.

Az a lófasz mennyiségű dúsított urán Paks esetében évi 120 tonna. Ha pedig van alapanyagod, dúsítód és reaktorod, akkor független vagy mindenkitől. Azért kerül Irán már elbírálás alá, mert Magyarországnak NINCS olaja, nekik meg annyi van amennyit fel sem tudsz fogni és ezt nem hajlandó a körülötte levő trend szerint eladni / odaadni.

"hanem azokat a szakértőket, akik ezzel a témával foglalkoznak." - és azok a szakértők függetlenek, elfogulatlanok, nem képviselik egyik ország érdekeit sem, meg nem gyakorolnak rájuk nyomást, aha...reálisnak hangzik

 

"Ja, 10 év alatt van néhány ilyen eset, nyilván. Colletaral damage sajnos mindenhol van" - ha csak néhány ilyen eset lett volna, akkor az áldozatok száma is mást mutatna. De a te hozzáállásod se semmi, ha az amerikaiak vagy a szíriai felkelők kinyírnak civileket, akkor az "collateral damage" ami benne van a pakliban, ha a szíriai hadsereg nyír ki civileket (akinél lehet ha előtte AK volt) az már a saját népének lemészárlása.

 

"De tök érdekes, hogy ha pl. palesztin terroristák robbantanak izraeli egyetemen, akkor máris nem nyivákolnak ezek az emberek a civil veszteségen. Persze érthető, hiszen ez nem collateral…" - az is érdekes, hogyha Izrael fejleszt és birtokol atomfegyvert az már senkinek nem probléma, ha megszáll területeket, lerombol falvakat az normális, ha tömegesen bombáz le civileket, az is rendben van, de ha néha bekapnak ők is 1-1 bombát az már terrorizmus és Orbántól Obamáig verik le egymást, hogy ki ítélje el hamarabb a robbantókat.
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
<p class="new-blogpost-comment-notice">
De tök érdekes, hogy ha pl. palesztin terroristák robbantanak izraeli egyetemen, akkor máris nem nyivákolnak ezek az emberek a civil veszteségen. Persze érthető, hiszen ez nem collateral...
én is úgy hallottam, hogy az izraeliták nagy hívei a relativizálásnak
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
"ha Iránban akarnának atomfegyvert akkor meg tudnák csinálni, ha ÉK képes volt rá" 

Pont az Iráni bejelentésekből tudjuk hogy még nem.  Az ÉK atomprogram valószínűleg sokkal korábban indult mint az Iráni ráadásul nagyon komoly segítséget kaptak hozzá. És még ugye így is elég nyögvenyelősen megy.

Másrészt rengeteg jel utal arra, hogy Irán atomfegyvert fejleszt. Annyit kellett volna tenni, hogy NTP miatt IAEAT hagyják szabdon rohangászni. Több éves könyörgés után se voltak hajlandóak erre, inkább bevállalták a szanciókat. Logikus semmi takargatnivalód de bevállalsz érte azért már nem vicc kategoriába  tartozó szankciókat. Teszem hozzá ezen szankciókat csak a btből Oroszo, Kína is támogatta. Biztos ők is hülyék, elfogultak... :) De uiígy érdekes kérdés, hogy a békés atomprogramjának jó részét Irán mért telepíti mélyen és drágán föld alá? 

Amúgy és ez IMO Irán a megfelelő pillanatra vár. Jelenleg Szíriara kell koncentrálnia, US hadigépezetet a jövőben  egy 10 akár 20%al vissza fogják vágni ha tetszik nem túl rózsás most a helyzetük és az idő neki dolgozik.

 

"mert Oroszország és Kína megvétózta.... emellett az oroszoknak komoly szövetségesük Szíria, aminek a megszállását ha hadüzenetnek tekintik akkor rábaszik a támadó."

:DDD És nem röhögöd el magad amikor ilyet írsz? Tényleg olvass már egy kis Forreign Affairs, hogy legalább alap dolgokat érts, mert így hülyeséget halmozol hülyeségre. (Van egy nagyon jó Putyin - Szíria mért cikk keresd ki olvasd el köze nincs a valóságnak ahoz amit te összeálmodsz.)

Najó abbahagyom. Andersen jó olvasgatást.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 786
30 560
113
"Több éves könyörgés után se voltak hajlandóak erre, inkább bevállalták a szanciókat. Logikus semmi takargatnivalód de bevállalsz érte azért már nem vicc kategoriába  tartozó szankciókat." - gondolom tanultak Irak példájából, ott ahogy biztosra tudták, hogy nincsenek vegyifegyverek, tehát nincs amivel komolyan visszalőni, egyből lerohanták. Amíg nem tudják 100%-ra, csak 99-re, hogy nincs atomfegyverük, addig ott motoszkál a fejekben, hogy mi van ha mégis van és egy Irán elleni invázió esetén be is vetik mint utolsó lehetőség.

 

"De uiígy érdekes kérdés, hogy a békés atomprogramjának jó részét Irán mért telepíti mélyen és drágán föld alá?"- talán mert a nem túl távoli, nyugati, háborúmániás "hülyegyermek", amelyik atomfegyverrel rendelkezik (érdekes mégsem kap érte szankciókat), amelyik folyamatosan háborút akar indíttatni ellene, ameyik passzióból bombáz másokat (persze ürüggyártásban profi), hogy ne tudja lebombáznia ezeket a létesítményeket.
 

hunter

Member
2013. május 7.
126
0
16
Fade said
 

"Pont az Iráni bejelentésekből tudjuk hogy még nem.  Az ÉK atomprogram valószínűleg sokkal korábban indult mint az Iráni ráadásul nagyon komoly segítséget kaptak hozzá. És még ugye így is elég nyögvenyelősen megy."
 Irán több segítséget kaphatott mint É-Korea,  például   1957-ben  együttműködési szerződést kötöttek  az USA-val  a nukleáris kutatásokra ! 1967-ben  az USA megépítette  a teheráni  kisérleti atomreaktort  ! 1974-ben megkezdték - az indiai nukleáris kísérleti robbantások miatt - a nukleáris katonai programot  !
A pakisztáni segítség ismert, a kínai  feltételezett.
 

xclusiv

New Member
2013. május 14.
10
0
1
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Atom-tengeralattjárót küldenének az oroszok a Földközi-tengerre?
@joker:

"ha Iránban akarnának atomfegyvert akkor meg tudnák csinálni, ha ÉK képes volt rá, akkor egy gazdaságilag nagyságrenddel potensebb ország is. De mivel nincs, azért valószínűleg nem is állt szándékukba."

És akkor a fasznak titkolóznak az atomprogramjukról? Ja, tudom, hogy nyilván jófejségből, gonosz amerikaiaknak és zsidóknak legyek okuk támadni az ő valójában civil atomprogramjukat. xD
Irán pedig nyilván potensebb, mint É-Korea, de kimék kb. az ország összes erőforrását a hadseregre fordítják, Irán ezt nem teheti meg. És így is sikerült kb. 50 év alatt eljutniuk az első kísérleti robbantásig. És jó eséllyel még elég messze vannak attól, hogy komoly hatótávolságra tudnák bevetni (bár D-Korea ugye a szomszédban van).


“És ha annyira akarják ezt a beavatkozást, akkor vajon miért nem avatkoztak be az elmúlt 2 évben? Tényleg érdekelne, hogy erre mi a válaszod…” – mert Oroszország és Kína megvétózta (nem akarnak még egy Líbiát, Irakot, stb.), emellett az oroszoknak komoly szövetségesük Szíria, aminek a megszállását ha hadüzenetnek tekintik akkor rábaszik a támadó.

Mit vétóztak meg és mikor? Konkrétan érdekelne.
Mert _senki_ nem akar ott beavatkozni, csak a szájkarate megy. Ha be akartak volna avatkozni, akkor azt ensz bt jóváhagyás nélkül is simá megtehették volna, max. utána ők se szavazzák meg az ensz bt-ben, hogy ők mennyire elítélik a saját tettüket. Kb. ennyi.
Az oroszok pedig pedig kurvára nem mennének neki a nato-nak katonailag egy asszad miatt, a szájkarate persze csúcsra járna, de ennyi.


Az a lófasz mennyiségű dúsított urán Paks esetében évi 120 tonna. Ha pedig van alapanyagod, dúsítód és reaktorod, akkor független vagy mindenkitől. Azért kerül Irán már elbírálás alá, mert Magyarországnak NINCS olaja, nekik meg annyi van amennyit fel sem tudsz fogni és ezt nem hajlandó a körülötte levő trend szerint eladni / odaadni.

Az a 120 tonna az pontosan lófasz. Évente egy vasúti szerelvény. És a probléma amúgy csak a dúsítójukkal van, ami elengedhetetlen a fegyverminőségű alapanyag előállításához. És mi ezért esünk más megítélés alá, mert mi nem építünk dúsító kapacitást, vagyis senki se feltételezi rólunk, hogy mi atomfegyvert akarunk csinálni.


“Ja, 10 év alatt van néhány ilyen eset, nyilván. Colletaral damage sajnos mindenhol van” – ha csak néhány ilyen eset lett volna, akkor az áldozatok száma is mást mutatna. De a te hozzáállásod se semmi, ha az amerikaiak vagy a szíriai felkelők kinyírnak civileket, akkor az “collateral damage” ami benne van a pakliban, ha a szíriai hadsereg nyír ki civileket (akinél lehet ha előtte AK volt) az már a saját népének lemészárlása.

Mégis mit mutat az áldozatok száma? Konkrétan, számokkal! Mert szerintem a számok viszonylag alacsonyak. Már ha tényleg csak az amerikai támadások civil (akinél lehet ha előtte AK volt) áldozatait számolod, és pl. az autóbombákat nem. Az meg baromság, amit gondolsz hogy gondolok, de nem is ez a lényeg, hanem ahonnan indultunk: "amikor a másik országban az ezer milliárd dUolláros hadsereg a többszáz katonai műholddal, drónokkal meg inteligens bombákkal esküvőket bombáz." Szóval egészen pontosan hány ilyen eset történt a 2 hadszíntéren a kb. 10 év alatt, ennek hány áldozata volt, és arányaiban mekkora részét teszi ki az áldozatoknak?


“De tök érdekes, hogy ha pl. palesztin terroristák robbantanak izraeli egyetemen, akkor máris nem nyivákolnak ezek az emberek a civil veszteségen. Persze érthető, hiszen ez nem collateral…” – az is érdekes, hogyha Izrael fejleszt és birtokol atomfegyvert az már senkinek nem probléma, ha megszáll területeket, lerombol falvakat az normális, ha tömegesen bombáz le civileket, az is rendben van, de ha néha bekapnak ők is 1-1 bombát az már terrorizmus és Orbántól Obamáig verik le egymást, hogy ki ítélje el hamarabb a robbantókat.

Köszönöm a választ. A hosszú terelés végén szépen beismerted, hogy szerinted a civilek szándékos gyilkolása az teljesen rendben van, ha zsidó az áldozat. Vagy amerikai. Nincs több kérdésem.
 

xclusiv

New Member
2013. május 14.
10
0
1
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Atom-tengeralattjárót küldenének az oroszok a Földközi-tengerre?
@joker: “Több éves könyörgés után se voltak hajlandóak erre, inkább bevállalták a szanciókat. Logikus semmi takargatnivalód de bevállalsz érte azért már nem vicc kategoriába tartozó szankciókat.” – gondolom tanultak Irak példájából, ott ahogy biztosra tudták, hogy nincsenek vegyifegyverek, tehát nincs amivel komolyan visszalőni, egyből lerohanták. Amíg nem tudják 100%-ra, csak 99-re, hogy nincs atomfegyverük, addig ott motoszkál a fejekben, hogy mi van ha mégis van és egy Irán elleni invázió esetén be is vetik mint utolsó lehetőség.

Baromság, már megint. Irakból szaddam kizavarta az ellenőröket, ezért is kaptak szankciókat, stb.


“De uiígy érdekes kérdés, hogy a békés atomprogramjának jó részét Irán mért telepíti mélyen és drágán föld alá?“- talán mert a nem túl távoli, nyugati, háborúmániás “hülyegyermek”, amelyik atomfegyverrel rendelkezik (érdekes mégsem kap érte szankciókat), amelyik folyamatosan háborút akar indíttatni ellene, ameyik passzióból bombáz másokat (persze ürüggyártásban profi), hogy ne tudja lebombáznia ezeket a létesítményeket.

jaja, persze, mert a tuggyukkik folyamatosan háborút akarnak indítani irán ellen, de valamiért mégse teszik. hápersze.
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
Uraim, utoljára kérem, hogy a hozzászólások nyelvezetét igazítsuk hozzá a szakmai színvonalhoz. Aki nem hagy fel a kocsmastílus használatával, azt kénytelen leszek kitiltani
.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 786
30 560
113
"Köszönöm a választ. A hosszú terelés végén szépen beismerted, hogy szerinted a civilek szándékos gyilkolása az teljesen rendben van, ha zsidó az áldozat. Vagy amerikai. Nincs több kérdésem." - te beszéltél nagyszámú civil halottról úgy, mint "collateral damage" és még én vagyok az, aki helyesli a civilek gyilkolását?! Hát neked elment a szép eszed.
 
M

molnibalage

Guest
Azért kerül Irán már elbírálás alá, mert Magyarországnak NINCS olaja, nekik meg annyi van amennyit fel sem tudsz fogni és ezt nem hajlandó a körülötte levő trend szerint eladni / odaadni.
Magyarországon mai napig termelnek ki gázt és kőolajat, persze az összefogyasztáshoz képest nem túl jelentős arányban.

Irán 4,4%-a a világ termeléséből az ország méretéhez és lakosságához képest rohadtul nem a felfoghatalan kategória. Nézd meg Kuvatitot vagy más olaj sejkséget. Na, az már inkább az a kategóira Töredék terület és lakosság mellett Iránnal összemérhető termelés... Tény, hogy a 4,4% részesedés a világ 4. legnagyobb kitermelőjévé teszi Iránt, de hogy exportőrként mennyire jelentős, az más lapra tartozik...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 786
30 560
113
molnibalage said
Magyarországon mai napig termelnek ki gázt és kőolajat, persze az összefogyasztáshoz képest nem túl jelentős arányban.

Irán 4,4%-a a világ termeléséből az ország méretéhez és lakosságához képest rohadtul nem a felfoghatalan kategória. Nézd meg Kuvatitot vagy más olaj sejkséget. Na, az már inkább az a kategóira Töredék terület és lakosság mellett Iránnal összemérhető termelés... Tény, hogy a 4,4% részesedés a világ 4. legnagyobb kitermelőjévé teszi Iránt, de hogy exportőrként mennyire jelentős, az más lapra tartozik...
Én sem úgy gondoltam, hogy nincs egy liter sem, de annyi nincs, hogy ellássa a belső fogyasztást, annyi meg főleg nincs, hogy exportálni tudjon vagy hogy valaha is megtámadják érte.

Kuvait más kategória, eredetileg az is Irakhoz tartozna ha jó tudom, de az már egy másik történet. Az iráni olaj-export meg te is tudod, hogy jelenleg akadályokba ütközik.
 
M

molnibalage

Guest
Kuvait más kategória, eredetileg az is Irakhoz tartozna ha jó tudom, de az már egy másik történet.
Na, ez kb. annyira volt komolyan veendő kijelentés, mint az turbók azon "érvelése", hogy mi tartozik kis hazánk területéhez és mi nem...
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
GrGLy said
Uraim, utoljára kérem, hogy a hozzászólások nyelvezetét igazítsuk hozzá a szakmai színvonalhoz. Aki nem hagy fel a kocsmastílus használatával, azt kénytelen leszek kitiltani
.
eddig egyik kedvenc topikom volt a videók miatt, úgyhogy halkan csatlakoznék annyival, hogy örülnék ha az iránozás az irán topikban, a világnézeti hitviták pedig az egymás mellett elbeszélés topikban folytatódnának
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 786
30 560
113
Ez nem volt érv csak egy megjegyzés. Ne láss bele olyan dolgokat amik nincsenek a sorokban. Kuvait az egyik legjobb helyen van, most hogy épp akkora vagy 2x akkora vagy 20x akora terültet szakítottak le anno az szinte tökmindegy lenne az olajkitermelés mennyisége szempontjából.
 

attijump

New Member
2013. március 27.
17
0
1
Csatlakoznék xfotel-hez ezt itt A SZIRIA-I TOPIK!!!

sf-confused.gif
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 451
77 199
113
Csatlakoznék <a title="Profile" rel="nofollow">xfotel</a>hez!!!Még több videót az amúgy nagyon bátor de totál idióta felkelőkről és a kevésbé képzett hadsereg totális pusztítómunkájáról.
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
tegnapi és mai dolgok

- szíria közölte, hogy átengedi a golan-fennsík menti határ őrzését a hezbollahnak (korábban azt is mondták, hogy fegyverek terén mennyiségben és minőségben is új szintre emelik a hezbollah támogatását)

- izrael közölte, hogy újabb légicsapásokat fog végrehajtani a hezbollahnak szánt fegyverszállítmányok ellen, és amennyiben Asszad visszavágna ezekért, vagy mozgolódni próbálna az izraeli határon, "eljátszhatja" a hatalmát, mert a szárazföldön is támadni fognak

- a WSJ szerint újabb orosz hajók érkeztek Tartuszba (szerintem van itt olyan aki nálam naprakészebben ismeri a földközitengeri orosz mozdulatokat), amelyek Jakhont cirkálórakétákat hoztak puttonyukban - nyilván csak a laikusoknak jön le úgy, hogy Putyinék már megint fegyvereket adnak Asszadéknak, mert ez a cucc is megvolt a szíreknek 2007 óta - egyébként a lázongás kezdete óta folyamatosan 10-15 hajóval vannak jelen a térségben, és jelenleg partraszálló hajók tartanak a térségbe (amphibious-t írnak, ami kétéltű, de a légpárnást logikai alapon kizárnám), egy európai védelmi szakértőt idéznek: a Ciprus, Törökország és Libanon határolta vizeken mozgó hadihajók száma folyamatosan növekszik (ld továbbá a Kiberhadviselés topikban az izraeli Heron drónok jelenleg nem repülnek)

- váratlanul megjelent Tel-Avivban a CIA főnöke, és most tárgyalnak
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
A Hezbollah 7000 katonát küld a már ott lévő alakulatai mellé az iráni ajatollah parancsára Szíriába.
 

hunter

Member
2013. május 7.
126
0
16
Az orosz Nyezaviszimaja Gazeta újság szerint az   Sz-300 rendszer négy ütege már leszállításra került Szíriába. Sőt az Sz-125 rakétákat is korszerűsítették  !
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 786
30 560
113
hunter said
Az orosz Nyezaviszimaja Gazeta újság szerint az   Sz-300 rendszer négy ütege már leszállításra került Szíriába. Sőt az Sz-125 rakétákat is korszerűsítették  !
Ez 16 leszedett izraeli gépet jelent legjobb esetben. Kérdés, hogy elég nagy veszteségnek számít-e ez ahoz, hogy ne próbálkozanak be egy következő bombázással.

 

Nagyon mozgolódik a térség, lehet itt még szép nagy tüzijáték mindenféle színű és nemzetiségű katonával, zsoldossal, civillel, terroristával.