[BIZTPOL] Szíriai helyzet

szaúdiaktól kapták igen, most rá is kerestem, aszongya
<i>"Rebel sources said Russian-made “Konkurs” anti-tank missiles had been supplied by America's key Gulf ally, Saudi Arabia."</i>
magyarul az infó a felkelőktől származik, köszönik szépen.
ha jól tudom az oroszoktól engedélyt kell kérni mielőtt továbbadod a fegyvereiket, illetékbélyeget kell venni a nagykövetségen mielőtt pofán lősz valakit kalasnyikovval, ez itt most kivételes eset

Homszban lassan tényleg érik a fordulat. Hatszázezres, nem kicsi városról beszélünk, amit hetek óta zúznak tüzérséggel, illetve hezbollahos gyalogokkal. Jelenleg ott tartanak, hogy a lázadókat több elszigetelt területre szorították és termobárikus bombákat potyogtatnak rájuk.

ez a konkurs amúgy használható a szerengeti nemzeti parkon kívül is? csak azért kérdezem mert nem minden háborút kies lapályokon vívnak.

A konfliktus lehet ha megoldódik pár hónapon belül, ha a terroristáknak nem jut elég sok és elég modern fegyver. A magyar T-72-eseket most jól el lehetne oda adni, elvégre megszűnt az EU-s fegyverembargó Szíriával szemben :D

Esetleg a leállított 21-23-29-eseket is :)

<blockquote rel="joker">A konfliktus lehet ha megoldódik pár hónapon belül, ha a terroristáknak nem jut elég sok és elég modern fegyver. A magyar T-72-eseket most jól el lehetne oda adni, elvégre megszűnt az EU-s fegyverembargó Szíriával szemben :D

Esetleg a leállított 21-23-29-eseket is :)</blockquote>

Hát a mi 21-es és 23-as gépeinkkel már nem sokat kezdenének. Szabad ég alatt rohadnak már több mint egy évtizede. Azonban a T-72-esek jól jönnének arrafelé.

A harmadik videóban 1:30-tól amit szorongat a másik azok valami csőbombák akarnak lenní műanyag vízvezetékelemekből?

Még el lehetne adni a szír hadseregnek T72 és a 21-23-29 maradványok után GM1-től GM6-ig párezer darabot is, könnyebben és olcsóbban el lehetne intézni a téglafal mögötti feje fölé AK-t tartó célzás nélkül össze-vissza lövöldöző bohócot.

tegnap este az oroszok újra megvétóztak egy Szíria elleni döntést az ENSZ BT-ben

Most már minden OK, nem bűn a nemi erőszak.
http://www.washingtontimes.com/news/2013/apr/3/islamic-cleric-decrees-it-ok-syrian-rebels-rape-wo/

Most már minden OK, nem bűn a nemi erőszak.
http://www.washingtontimes.com/news/2013/apr/3/islamic-cleric-decrees-it-ok-syrian-rebels-rape-wo/

A demokárciának, amiknek ők a hívei, amiért harcolnak és ha kell verüket adják ott ez a normális nem?! Nemi erőszak meg kannibalizmus, nem is értem miért nem támogatja őket az EU mégjobban. Persze az angolok, mint a legnagyobb támogatók ennek a kiterjedése ellen természetes védelemmel rendelkeznek, ha megnézzük, hogy az angol nők hogyan néznek ki.

Elképesztő ellentmondásos ez az arab kultúra. Egyszer csak a szemük látszódhat ki, aztán prostik is lehetnek.....

Megjavult a fórum dolog, így íme egy újabb videó az Anna News -tól:
http://www.youtube.com/watch?v=85AvkpGYp-4

Egyébként a páncéltörő rakéták mellett megjelentek olyan fegyverek is amik nagyon érdekesek. Például az orosz 12,7 mm - VKS "Vykhlop" pedig az nem is olyan régi, és a lőszere is egyedi. Az egyik ANNA videón is látszik egy pillanatra. De látszanak más nehéz mesterlövész fegyvereik is az OSV-96 -től kezdve az Irán által gyártott hazai, és steyr licencű fegyverek is. Érdekesség hogy a felkelők pedig néha hasonló kategóriában kínai cuccot cipelnek.

Ide írom mert ahová akartam oda nem enged írni(homoszexuális az új motor :D )

Mikor lesz újra "Az elmúlt 24 óra hozzászólásai"szövegdoboz?
Képet ugyan úgy tudok feltölteni mint eddig?
Hol látszanak a privát üzeneteim?
Mikor lesz háttérkép?

Annyi változott a 24 óra hozzászólásaival, hogy nem a hozzászólásokat mutatja hanem a topikokat.
Hasonlóan töltesz fel képet, csak miután deltöltötted az imageshackra nem a fórum kódot másolod a hsz-hez, hanem a direkt linket teszed be a hsz menüben lévő "Image" gombhoz.

Még egy HJ-8-as videó. Nagyon hírtelen terjedtek el ezek a rakéták.
http://youtu.be/jAZ4p41Md-o

Akkor azt oldjuk már meg,hogy a topic legutolsó oldalát nyissa meg az oldal ne a legelsőt mert ez így tök időpocsékolás ami akkor baj ha az ember mobilról nézi az oldalt ahol alapból nincs fénysebességű net kapcsolat.

Szerintem csak úgy tűnik,hogy hirtelen terjedtek el.Azért egy ilyen ATGM kicsit bonyolultabb az éknél biztosan ki kell képezni a kezelőket ami kb 1 hónap ha normálisan csinálják(+még a kiképzés helyére elutazni meg vissza stb.).

Vagy a kiképzők jönnek a rakétákka...
Amúgy szerintem a származásuk lenyomozhatattlan. A pakik is gyártják Baktar-Shikan név alat és rengeteg muzulmán államba exportálték.

Mackensen

Attól még ki kell képezni az embereket ami legalább egy hónap.