<blockquote rel="boki"><blockquote rel="grabo112"><blockquote rel="boki">Itt a kép
A feliratok a kép oszlop tetején mit jelentenek pontosan?
Egy mukkot se tudok oroszul. </blockquote>
<blockquote rel="boki">Tu-95 és Tu-160 -nek nincs szuksége szíriai reptérre. A 14 Tu-22-nek igen.
Mozdok légvonalban bő 700 km-re van a jellemző szíriai célpontoktól. Grúziát elkerülve meg 850-re. Teljes terheléssel oda és megkönnyebbülve vissza még a felét sem issza ki a tanknak a Tu-22.
Szíriában a használható és rajtaütésekkel szemben biztonságos reptér hiánycikk.
Amúgy is minek mindent oda szállítani az üzemeltetéshez? Egyszerűbb ingázni. </blockquote>
Milyen útvonalat számítottál . Mozdok-Kaszpi-Tenger-Irán-Irak-Szíria(Rakka)?
Olcsóbban jonne ki, ha Szíriából indulnának bevetésre. Szerintem a latakiai vagy a damszkuszi nemzetkozi(civil) repulotér szóba johetne.</blockquote>
Arról volt szó, hogy a törökökön keresztül mentek. A másik irányba indulva szűk 1300 km. Az is bőven belefér a Tu-22-nek. Nem kell alacsonyan repülnie.
A gépek által elfogyasztott üzemanyagban olcsóbb, minden másban sokkal drágább. Oda kell szállítani az egész szervizbázist, a rengeteg bombát, stb... Ott kell elszállásolni és ellátni egy csomó embert extra fizetéssel.
Ezen kívül ahogy én is és grabo1125 is említettük: Mutass rá arra a reptérre, ami alkalmas lenne! Latakia már így is túlzsúfolt lesz. A damaszkuszi nemzetközi meg tüzérségi lőtávon belül van. Ráadásul az elején és a végén sűrűn lakott terület. Az sem lenne egészséges, ha egy Tu-22 oda pottyanna, de az sem, ha onnan megkínálnák egy kézi légvédelmivel. </blockquote>
Én sem gondolom, hogy állandó jelleggel lennének Szíriában, csak leszállnának uzemanyagért, ha szukséges.
Az orosz bázis nem Latakiában van, hanem mellette -Hmejmim-ben.