[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 232
1 450
113
Ez igaz?

http://orientalista.hu/aligatorokat-es-ejszakai-vadaszokat-vetnek-be-sziriaban-az-oroszok/
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 050
26 605
113
Erről beszéltem néhány napja. A törökök leszopatták a csicska oroszokat és most megtesznek bármit, amihez csak kedvük van, mert kiderült, hogy az oroszok egy homoszexuális életformát követő papírmaci.

Él egy keleti diaszpóra hazánkban, az oláhcigányok. Az ő viselkedésük alapján megérthetitek a keletieket (a balkánikat pl.). Nincs olyan, hogy nem ütsz, az oroszok ezt nagyon elbaszták, dehát ők eleve csaj blöfföltek. Nem volt erejük egy ilyen intervencióhoz.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Hat az a nehany nem eleg ilyen nagy hadmuveleti terepen... tobb kell...meg tobbb!!!egyebkent Brutal egy ilyen tuzt bekapni!en 2x eltem at Grad tamadast Brutal hogy a valosagban milyen pusztitast tudott elkovetni... hat meg egy Smerch vagy egy Uragan...hmmm kell oda sok!meg tobb...
Hol és mikor lőttek rád Graddal?
<blockquote rel="krokomach"><blockquote rel="ms07"><blockquote rel="krokomach">http://rusvesna.su/news/1449266431
Franciaország visszavonja a repülőgép hordozóját Szíriától, és elküldi Irakhoz.
Hollande bejelentette, hogy a Charles de Gaulle repülőgép hordozó, amely jelenleg Szíria partjainál található, néhány napon belül áthelyezésre kerül a Perzsa öbölbe.


OK. Ezt most miért?
Hogy érezzék a "törődést" a Perzsa öbölbeliek is (mintegy támogató rábeszélésként segíteni az USA ottani érdekeit...)? Vagy csak simán ki akar maradni abból ami szerinte ezután fog történni Szíriában? És vagy nem jöttek ki jól az Oroszokkal?...

Mert pl a Perzsa-öbölben jelenleg nincs hordozó

</blockquote>

És mi van a nagy Orosz-Francia együttműködéssel? Mert ha ez igaz, akkor úgy ránézésre semmi sem lesz belőle- vagy ha igen, nem egyértelmű a hogyan. </blockquote>

Hollande egy idióta. Merkeléknél meg az 1200 katona miatt fognak robbantani vagy gyilkolni.

Pitiáner kis csaló mindkettő. Az egyik totál tehetségtelen, a másik meg nem volt az, de valami olyannak zsarolhatják, amire nem tud lépni semmi értelmeset.</blockquote>
Ha akarna lépni valami értelmeset mert tényleg zsarolják, akkor megszervezné az utódlását és lemondana. Mert jelenleg csak kárt okoz a saját országának és az EU-nak a saját hatalma megtartása érdekében, ami árulás.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Nagyon úgy néz ki, hogy a torokok agresszióra készulnek Szíria ellen.Persze nem a terroristák ellen, azok a haverjaik.

Folyamtosan érkezik a torok haditechnika az ország keleti és nyugati részérol vasúton, szárazfoldon egyaránt a szír határhoz.
Már kb 1000 tank és onjáro loveg található ott.
image

Válaszul az oroszok most szétbombázhatnák őket, mert nem Törökország területén vannak és senki sem hívta őket.
Volt valami BT határozat ISIS ellen kb egy hete. Az mire terjed ki? Mit tehetnek az alapján az egyes országok és mit kell engedélyezzen a megszállt ország kormánya?
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 157
113
Aleppo-tól északra, Baraghedeh. Harapják egymást... :

https://www.youtube.com/watch?v=nWVAFmC_jPs&feature=player_detailpage

https://www.youtube.com/watch?v=aK6tESTuXUk&feature=player_detailpage
 

mcsaba

Active Member
2014. augusztus 23.
159
111
43
Erről van más forrás is? Pár napja azt szajkózza a média, hogy mennek a németek, és egy fregattot is küldenek, ami a CDG védelmében vesz részt (vajon kitől kell védeni, már haditengerészete is van az ISIS-nek?). Namost vagy Szíriánál fogja védeni a Perzsa öbölnél levő CDG-t, vagy lesz egy fregattjuk a németeknek a Perzsa öbölnél, 6 Tornado meg szíriához közel, valszeg egy szaudi támaszponton.
A Perzsa öböl kívül esik az orosz SZ-300(400)-ak hatósugarán, de onnan Líbia sem elérhető. Azt nem tudja valaki, hogy a közelben hol vannak USA hordozók? Mintha kivonnák a Nato erőket, hogy egy konfliktus (orosz/török ?) esetén ne legyen semmi ütőképes a közelben.


http://rusvesna.su/news/1449266431
Franciaország visszavonja a repülőgép hordozóját Szíriától, és elküldi Irakhoz.
Hollande bejelentette, hogy a Charles de Gaulle repülőgép hordozó, amely jelenleg Szíria partjainál található, néhány napon belül áthelyezésre kerül a Perzsa öbölbe.
 

szegab

New Member
2015. december 5.
3
0
1
Úgy tűnik bővítik a repertoárt.

http://orientalista.hu/aligatorokat-es-ejszakai-vadaszokat-vetnek-be-sziriaban-az-oroszok/
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113
http://orientalista.hu/aligatorokat-es-ejszakai-vadaszokat-vetnek-be-sziriaban-az-oroszok/

Jogos!

Az ellenég derékhadát már szétbombázták .Csipegetni már csak ezekkel lehet.
 

ssvenom

Member
2010. december 1.
223
19
18
lgabo
Igen tudok meselni rola (diohejban) a horvatok zuditottak rank 1994 ben amikor megerkeztunk, Szarajevotol nem messze a 155 osokkel,
epp az alca halot huztuk ra az agyukra es kezdtuk beasni az agyu talpakat mikor egy elesen suvito hangra lettunk figyelmesek,a hadnagyom torka szakadtabol uvoltve parancsolt le bennunket az agyurol es tavolugrokat megszegyenitve ugrottunk bele azokba a godrokbe amit par percel ezelott astunk!
Egymas hegyire hatara fekudtunk egymason es magzat pozba gornyedve probaltunk jol fedezekben lenni!
Mar a hangja is iszonyatos sokk hatast valt ki az emberben es tolunk par km re csapodtak be a raketak!hatalmas robbanas sorozat kezdodott tolunk par km re!latni nem lattam semmit mivel osszegornyedve fekudtem a lukban,reszketve es bexarva hogy mikor kapnak telibe!
Hala Istennek a horvatok atlottek fellettunk es nem celoztak pontosan talan ez az egy szerencsenk volt!
Korulbelul par percig tarthatott de ezalatt a par perc alatt mindenkinek telilett a gatyaja es amikor elmult a robbanas hangja akkor mertuk csak kidugni a fejunket es megfigyelni hogy hova csapodtak be a Gradok.
Hatalmas porfelho bontakozott ki a hegyoldalaban ugyanis telibeszedtek a hegyoldalt mink meg alig par km re voltunk csak a hegytol!reszkedtunk mind a nyarfa level!nagyon Brutalis volt,es amit kiemelnek iszonyatos sokkhatasa is van az ilyen (nem eppen leanyalom) elmenynek!volt egy Kikindai katona tarsam (magyar) o meg a dohanyt sem sikerult meg sudurnie mert mindeg kirazta a papirbol a dohanyt ugy reszkedett szegeny!
De reszletesebben majd kesobb ha befejezem!!
Mellesleg par nappal ezelott elkezdtem irni a Boszniai haboruban szemelyesen atelt es megtapasztalt dolgokrol!nem lesz rovid iromany mert olykor nehez leirni illetve szavakba onteni azokat az esemenyeket ami egy haboruban van!
Ugyanigy a Koszovoit is majd megirom ott is tortentek kutya dolgok am!mind katonai mind emberi szemszogbol!
Bocs az offert!
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 315
4 656
113
Erről nem hallottam, vagy sikerült átsiklanom felette. Mi történt? Felhúzta a hadilobogót, a törökök meg észbe kaptak?
Egy orosz deszanthajó kelt volna át a szoroson, csak a törökök akadályozták és szemétkedtek vele. Az orosz kapitány viszonzásul első körben a török zászlót "felejtette el" felhúzni (ez súlyos sértésnek számít) vagy bevonta (ezt nem tudom), aztán amikor a törökök tovább genyóztak, akkor felhúzta a hadilobogót.
A törökök sejthették, hogy ez mit jelent, mert minden addigi kifogás megszűnt és a hajó mehetett is tovább. :)))
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 157
113
szegab

Most szivatsz ?
Azt néztem, nem őrülhettem meg, hogy nem emlékszem mit linkeltem be...
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 157
113
SAA :

CVcsYrRW4AAh0Ro.jpg

CVcsY1EWwAA1BmP.jpg

CVcsYwbXIAAhY4x.jpg

CVcsYz5WwAADvfz.jpg

CVcr77hW4AAjhZT.jpg

CVcr8CyWIAAvmI8.jpg
 

kalapacs

Member
2015. november 27.
565
3
18

A problemat nem oldja meg ! Az ejjellato kepesseggel csak maximum ugy fognak latni ( nagyon idealis esetben ) mint nappal. Azonban latszik hogy a jelenlegi modon nappal sem tudjak megoldani a feladatot. Egyszeruen a legi lepcso nem eleg ehez. A foldiek meg nem eleg hatekonyak nincsenek elegen a siker kifelylesztesehez.

Mas !

Allitolag Aszad azert akadt ki az irani katonai jelenlet novelesere mert megkerdeztek tole hogy mit szolna hozza ha fuggetlen allamszovetseg kereteben csatlakozna iranhoz. Az iraniak kerdeztek meg ami kvazi egy "felvasarlasi" ajanlat volt reszukrol.

Ha igaz !

Akkor ez jol jelzi hogy irannak milyen szandekai vannak. Nagyon nagyon nem tenne jot a vilagbekenek ha iran barmilyen modon is de nagyon kozel plane hataros lenne izraellel.