[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
Az orosz légierő Szíriában alkalmazott stratégiája. Elég kiábrándító a tevékenységük.
proxy.jpg

https://warisboring.com/heres-the-key-to-understanding-the-russian-air-force-s-actions-in-syria-68aa3e4f8d0d#.k3v6ijk39
 

Rhyno

New Member
2016. június 12.
7
0
1
Írta itt valaki, hogy nekünk Asszad az érdekünk, nem tudom hogy ezt miből gondolja. Nekünk az az érdekünk, hogy olyan rendszer legyen, aminek van támogatottsága, mert amíg ez nincs, addig háború lesz és menekültek, ami nekünk nagyon nem jó. Asszadnak nincs támogatottsága, a szélsőségeseknek sincs, egyedül a mérsékelt ellenzéknek van, vagy volt, mert ugye milliók eljöttek, de őket senki sem támogatja. A nyugat évekig vekengett azon, hogy felfegyverezzék-e őket, bezzeg a szaúdiak, a törökök, oroszok stb. egy percig sem haboztak a saját bandáikat felfegyverezni, így katonailag ők erősödtek meg.

A menekültekre visszatérve, pl. a szíreknél nagyon nagy a családok aránya, nem tudom, hogy készült-e ilyen hivatalos statisztika, de nálunk a szíreknél legalább 50 % nő és gyerek jött. Ez is gyökeresen megkülönbözteti őket a gazdasági migránsoktól, ahol a munkaképes férfiak jönnek. A szírek nem azok, ezt a saját szemetekkel láthatjátok a videókon. Ha család nélkül is jött onnan sok férfi, akkor a családját egy lepukkant török, jordán stb. menekülttáborba hagyta, hogy összeszedjen annyi pénzt, hogy az embercsempészek utána hozzák... Ezért én nem tudok rájuk haragudni, én is ezt tenném, meg ezt teszi több százezer honfitársunk, akik nyugatra mentek, pedig itt béke van.

Azt is írta valaki, hogy biztos bejött nálam legalább 2 terrorista. Ebben igaza van, de azért lett elfogva is... Ezért is kell ott befejezni a háborút, leverni a szélsőségeseket és a diktátort is, hogy ne legyen menekültáradat és ne jöjjenek be köztük a terroristák sem. Hozzáteszem, hogy a terroristák 90%-a nem szír, hanem eredeti uniós útlevéllel közlekedik...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 382
113
Rt2ZBEg.jpg

Ahogy látom az olaj és gázmezők a cél. Már csak 16 km Tabka bázis a sivatagban. Van egy olaj vagy gáz munkás telep, mint egy laktanya kb és 2 szellősebb falu addig. A légibázistól pedig 12 km Tabka város erőműve és egyben hídja az Eufráteszen. Ha az meglenne ami több mint álom akkor elvágnák az Isis egyik fő útvonalát észak felé. Tabkától pedig 120km az Aleppó környéki SAA állások és Al-Bab. Ha ott is ráfeküdnének az Eufráteszre (60km) akkor katlanban lenne északon egy jó nagy rész. Persze tartani is kell, a területet ami a kevés emberrel nem lehetséges.
 

pepe88

Member
2011. június 6.
598
1
18
Nos én is nagyon sok szírt,irakit stb-stb ismerek személyesen....érdekes módon nekem azt nyilatkozták akik jönnek át folyamatosan pénzelt generált folyamat részeként hagyják el otthonaikat,mivel jobb sok pénzt kapni azért,hogy egy bombázásoktól mentes országban ingyen éljenek.De így magukkal hoznak nagyon sok alvó ügynököt,akik ellepik Európát.Assadékkal annyi problémát fogalmaztak meg,hogy az elvesztett területeket válogatás nélkül lőtték,egyébként míg a nyugat nem piszkálta meg az országot a saját terrorszervezeteivel, volt élet Szíriában.Most kezditek azt,hogy egyikőtök légiós volt a másik meg ex-deltás.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 831
30 927
113
Rhyno milyen mérsékelt kellene ott kormányozzon? Amelyik mérsékelten fejez le vagy amelyik mérsékelten áll át az ISIS-be az első adandó alkalommal? Nincsenek mérsékeltek, vannak Assadék és vannak a terroristák. Hogy a sok kecskeb*szó minek nevezi éppen magát az nem változtat a tetteiken, nem kell ezt túlbonyolítani. Amíg nem cseszték szét Szíriát addig nem jöttek tömegesen, akkor Assad mégsem volt akkora g*ci, de Kadhafi sem, sőt Saddam sem, mert nem volt ISIS és Nusra és hasonlók, nem volt káosz a térségben, nem kellett többmillió menekülttől tartania Európának.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 868
113
Rt2ZBEg.jpg

Ahogy látom az olaj és gázmezők a cél.

Talán az elso ember , aki észrevette ezt a dolgot. Nagyon úgy néz ki, hogy Irak típusu állam alakulat fog létrejonni Szíriában. Tehát fontos, hogy legyen olaj és gázkitermelís a szír teruleteken és ne keruljon minden a kurdok kezére.
 

Rhyno

New Member
2016. június 12.
7
0
1
<blockquote rel="Rhyno">... Akikkel beszélgettem, mind azt mondja, hogy egy kegyetlen diktátor és tömeggyilkos. Évtizedek óta (már az apja is) terrorral tartja kézben Szíriát, aki egy rossz szót is szól róla nyilvános helyen minimum hónapokig tartó kínzás, rosszabb esetben halál vár rá...

@Rhyno

Nem tudom olvastad-e ezt a cikket?:
index.hu/nagykep/2015/10/13/sziria_a_haboru_elott/

Összevetve cikkben leírtakat a Te általad lefestett háború előtti Szíria képpel, azt kell mondjam, vagy Te, vagy az Index cikk szerzője tévedésben van.
A dolog azért is zavaró mert az Indexet sok mindennel vádolták már de Assad barátsággal még nem...



</blockquote>


Szerintem ez a cikk az én álláspontomat támasztja alá: "A nyolcvanas évek elején például elképesztően keményen lecsapott a Muszlim Testvériség vezette iszlamista felkelésre. A Baasz párthoz hű katonák házról házra járva lőtték agyon a lázadó iszlamistákat és a hozzátartózóikat. A vérengzésről pontos adatok nincsenek, de körülbelül 20-40 ezer embert lőttek agyon a rezsim katonái, és még sok ezret megkínoztak. " Magyarul agyonlőttek több ezer nőt és gyereket+ a fegyvertelen ellenségeiket. Szerintem ez elég ok, hogy megutálja egy ország, hidd el, a szírek ezt nem felejtik el neki. Az meg hogy cikk szerint volt rend és turizmus, nem jelenti azt, hogy jó volt ott élni... Tény, nem volt háború, de az talán most sem lett, volna ha látva a népakaratot, már az elején lemond, nem kezdd megint tömeggyilkosságokba és nem sodródik polgárháborúba az ország. De ő diktátor...
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 382
113
Rakka sok áldozatot fog követelni az SAA-nál, a vérosban levő civileket is vagy élő pajzsnak fogják használni a terroristák az urcai harcokban vagy előre kivégzik, vagy ISIS-szimpatizánsok. Egyszerűbb lenne tüzérséggel a földdel egyenlővé tenni az egészet. .

Tuti a végére hagyják mikor már ki lesz véreztetve az IÁ, Taqba-nál kettéválasztják őket. Az északi rész rövid időn belül összeomlik, fsa túlél és lesz egy kis területe, kurdok összekötik a kantonokat, SAA Aleppo->Zahra nyúlványa legalább duplájára hízik. Palmyra 100 SAA/szövetséges halott, nem kevés, ha utóbbi héten ledobott termitmennyiséget félre teszik, sok mindenki nem fog maradni.

Ulippo: valóban, de ez ugyan az mint mikor azt írtad hogy aki nem asszadista az ISIS-es számunkra. Csak úgy mint az oroszok/USA számára, itt is mindenki szemében a kurdok a semleges erő, van köztük is olyan aki nem demokratikus enyhén szólva de hát ki az arrafelé.

Nem tette ki senki ha jól látom, orlandoi merénylő(50 halott 50 sérült) IS-es volt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 382
113
<blockquote rel="antigonosz">Hopp most jött hogy már csak 5km Tabka reptér.

Igen +elfoglalták a Resafa melletti útkereszteződést,így gyakorlatilag el van vágva az ISIS északra vezető utánpótlásvonala.</blockquote>

Resafánál? Ott ahol Sargiopolis van? Jól megnyomták, csak tartani is kell.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 382
113
<blockquote rel="rudi"><blockquote rel="Rhyno">... Akikkel beszélgettem, mind azt mondja, hogy egy kegyetlen diktátor és tömeggyilkos. Évtizedek óta (már az apja is) terrorral tartja kézben Szíriát, aki egy rossz szót is szól róla nyilvános helyen minimum hónapokig tartó kínzás, rosszabb esetben halál vár rá...

@Rhyno

Nem tudom olvastad-e ezt a cikket?:
index.hu/nagykep/2015/10/13/sziria_a_haboru_elott/

Összevetve cikkben leírtakat a Te általad lefestett háború előtti Szíria képpel, azt kell mondjam, vagy Te, vagy az Index cikk szerzője tévedésben van.
A dolog azért is zavaró mert az Indexet sok mindennel vádolták már de Assad barátsággal még nem...



</blockquote>


Szerintem ez a cikk az én álláspontomat támasztja alá: "A nyolcvanas évek elején például elképesztően keményen lecsapott a Muszlim Testvériség vezette iszlamista felkelésre. A Baasz párthoz hű katonák házról házra járva lőtték agyon a lázadó iszlamistákat és a hozzátartózóikat. A vérengzésről pontos adatok nincsenek, de körülbelül 20-40 ezer embert lőttek agyon a rezsim katonái, és még sok ezret megkínoztak. " Magyarul agyonlőttek több ezer nőt és gyereket+ a fegyvertelen ellenségeiket. Szerintem ez elég ok, hogy megutálja egy ország, hidd el, a szírek ezt nem felejtik el neki. Az meg hogy cikk szerint volt rend és turizmus, nem jelenti azt, hogy jó volt ott élni... Tény, nem volt háború, de az talán most sem lett, volna ha látva a népakaratot, már az elején lemond, nem kezdd megint tömeggyilkosságokba és nem sodródik polgárháborúba az ország. De ő diktátor...</blockquote>

Magyarul lövésed sincs hogy mi volt ott,főleg hogy mi van. A muszlim testvériség lázadását verték le akik egyiptomban minden keresztényt el akartak égetni és dzsihádra uszítottak szíriában. Jó hogy azóta ezen csámcsog a média, hiszen a muszlim testvériség is qatari pénzen él mint az al jazeera, jópár MSM újságíró. Minden ember tudja aki követi az eseményeket hogy ottani országok élére diktátor kell, korrupt volt a szír vezetés és vasszigor volt? És? A szaudiak százával fejezik le azokat akik fel mernek zendülni szóban! A nyugati öntudatromboló demokráciákról már ne is beszéljünk, ahol pár család váltogatja egymást miközben a háttérben ugyan azok irányítanak :D

Pepe: Iván jelentése "Any Reports about #SAA being 5KM or close to Airport are complete bullshit" Tegnap óta csak a tüzérség lő Taqba felé, gondolom az ellátást erősítik.
 

pepe88

Member
2011. június 6.
598
1
18
<blockquote rel="pepe88"><blockquote rel="antigonosz">Hopp most jött hogy már csak 5km Tabka reptér.

Igen +elfoglalták a Resafa melletti útkereszteződést,így gyakorlatilag el van vágva az ISIS északra vezető utánpótlásvonala.</blockquote>

Resafánál? Ott ahol Sargiopolis van? Jól megnyomták, csak tartani is kell.</blockquote>

A kettő elvileg ugyanaz.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Az orosz légierő Szíriában alkalmazott stratégiája. Elég kiábrándító a tevékenységük.

https://warisboring.com/heres-the-key-to-understanding-the-russian-air-force-s-actions-in-syria-68aa3e4f8d0d#.k3v6ijk39

Elolvastam a cikket, és azt kell mondjam csodálkozom hogy ezt így lehozták. Ez az oldal azért ennél színvonalasabb írásokat szokott közölni.
Menjünk sorba miért:
- az egész cikk arra épül hogy az oroszok azért szarok mert 24-36 órás céladatokkal dolgoznak. Ez olyan sarkalatos kijelentés amit azért illett volna valamilyen forrással alátámasztani mert nagyon de nagyon furcsa... Az oroszok jelen vannak Szíriában a felderítés minden lehetséges eszközével a humán mélységi felderítőktől a műholdakig bezárólag mindennel. Szinte kizárt hogy 24-36 óráig tartana eljuttatni az infót a moszkvai központból Szíriába.

- 15000-20000 lábon repülnek... Naná hogy a MANPADOK hatótávolsága felett repülnek...

- A cikk szerint a fentiek miatt az orosz bombázások nem elég pontosak. Ez megint csak olyan dolog ami definitíve nem igaz...
Számtalan videó bizonyítja hogy az oroszok a továbbfejlesztett célzóberendezéseikkel bőven képesek a buta bombáikat olyan közel ledobni a célokhoz hogy a célok megsemmisüljenek.

- Kazettás bombák alkalmazása... Elég furcsa ezzel vádolni az oroszokat akik - hasonlóan az USA-hoz - egyrészt nem írták alá az ennek a fegyverfajtának a betiltását célzó egyezményt, másrészt nem az egyedüli használói ennek a fegyverfajtának a térségben. Szaud Arábia vidáman dobálja az USA kazettás bombákat a jemeni civilekre ami - úgy tűnik - senkit sem zavar.

- Az oroszok direkt korházakat sütödéket és víztisztító üzemeket bombáznak... persze, és az orosz pilóták szír kisgyerekeket reggeliznek.

- És a legnagyobb bűn... az oroszok megöltek egy tucat nusra parancsnokot is és nem csak ISIS parancsnokokra vadásznak :)

A cikkel elletétben a tények erősen azt mutatják hogy az orosz légierő tevékenysége megfordította az eseményeket Szíriában és egyrészt megmente a már leírt Assadot, másrészt elrontotta a Törökök és az ISIS igen jövedelmező olaj üzletét ezzel elzárva az ISIS pénzcsapját.
Én ezt akár sikernek is nevezném...
 

galland

Well-Known Member
2012. szeptember 21.
354
344
63
Személyesen kb. 2000 szírrel beszéltem, bár ez sem reprezentatív, de azért elég sok. Asszadnak már nem lesz ott állama, inkább az összes szír eljön onnan. A szírek többsége nem fanatikus muszlim, többségük kényszerből áll be ezekbe a milíciákba, mert különben éhen halna a családjával együtt. Kérdés az, hogy mi legyen Asszad után, feldarabolják-e Szíriát? Persze itt megint nagyhatalmi és regionális érdekek fognak ütközni és megint nem a szírek érdekeit fogja nézni senki sem...

Én úgy gondolom, hogy, ha Assad, már 5 éve harcol, ott bizony kell lennie támogatottságnak. Már pedig, az Assad oldalán csak orosz, meg iráni harcol, kicsit erős kijelentés. Ők is, de megvan Assad szír hadserege is.
A nem Assad a megoldásra: nézd meg, mi lett Irakkal Husszein után, és nézd meg mi lett Líbiában Kadhafi után. Egyiptomi, még mindíg nem tartozik a biztonságos államok közé nálam.Szóval, náluk igen is csak a diktatúra működik.
Egy ismerősöm azt mondta, az Iszlám vallás valamikor Kr.u. 600 körül alakult. Tehát a kereszténység 600 évvel idősebb. Nézzük meg, mit csináltak a keresztények 600 éve. 1400-1500-as évek. Inkvizíció+ keresztes háborúk. A vallások is nyilván hasonló fejlődési ívet írnak le.
 

galland

Well-Known Member
2012. szeptember 21.
354
344
63
<blockquote rel="ghostface"><blockquote rel="ulippo"><blockquote rel="joker"><blockquote rel="Rhyno"><blockquote rel="joker">Rhyno azért csak nem mondhatják, hogy Assad apánk és megmentőnk, szeretett vezérünk által vezetett Szíriából jövünk, ami egy qrvajó hely. Ezzel nem sok ország fogadna be.
Na meg diktatúra, az araboknál csak ez működik, ha nem versz oda néha, akkor az lesz amit most látsz, káoszt. Ez jobb? Eddig ha valami nem tetszett akkor elpicsáztak a rendőrök, most ha énekelsz / focizol / túl keménye vagy puhát szarsz akkor lefejeznek érte. Eddig volt kaja, víz, szociális ellátás, pénz, olaj, viszonylagos jólét, most van nyomor, káosz, halottak százezrei. És megértem ha szarul viseli valaki, ha éjjel kirángatják a ágyból kihallgatásra és nem bánnak szépen vele, de háború van öt éve és a beszivárgó kémek, szaborőrök, merénylők elég sok fejfájást okozhatnak.

Hidd el 15 év kihallgatási tapasztalattal a hátam mögött, azért elég jól el tudom dönteni, hogy kinek mi a motivációja. Biztos sokan kalandvágyból jöttek, de azért a 98% otthon maradt volna, ha nem egy tömeggyilkos diktátor és a fanatikus állatok között kell választania. Tudom, most más a kormány hivatalos álláspontja, de én ott voltam ezek között a menekültek között és a történeteiket hallgatva én sem döntenék máshogy, minthogy megyek a családommal. Sokan jönnek más arab államokból is (Marokkó, Algéria, Tunézia), akik szírnek hazudják magukat és előadják a nagy halált, 2 perc után lejön, hogy kamu. Az igazi háborús traumán átesett emberekből nem egyszerű kiszedni, hogy mi történt velük... Nem tudom mi a megoldás, nem is az észt akarom osztani, de azt látom, hogy nem Asszad a megoldás, még ha itt jó is a sajtója...
</blockquote>
És miért van a sok "szerencsételn menekült" között olyan sok 20-as 30-as 40-es éveiben levő férfi, aki család nélkül érkezik?
</blockquote>

Talán mert őket akarják ott összefogdosni és a darálóba küldeni?

Nagyon nagy barátai vagytok ti a szír népnek amíg harci videóikat bámuljátok, aztán ha egy szír aki nem akar meghalni a nagyhatalmak játszmái miatt és itt köt ki akkor kiderül mennyit ér a ti barátságotok.</blockquote>

Ahaa, és ott hagyják a feleségeiket, gyerekeiket ezek a jó emberek.
Ukrajnában is fogdossák össze az embereket és küldik őket a darálóba, aztán mégsem menekülnek ide ezer számra.

</blockquote>

Ez is csak egy olyan hazugság amit a tények nem támasztanak alá. Nem hagyják ott a nőket és gyerekeket, az összes migráns 50%-a nő, és az összes migránsnak több mint a fele fiatalkorú. A 18-59 éves férfiak aránya 21%.
http://data.unhcr.org/syrianrefugees/regional.php

De érdekelnek is titeket a tények, hiába linkelem be a statisztikát ugyanúgy fújjátok majd tovább, hogy az összes migráns életerős férfi, inkább fújjátok a hazugságokat mert azzal jobban lehet hangulatot kelteni.</blockquote>

Idióta! Szerinted ki írja ezeket? Kinek a megrendelésére? Németben sem nőtt a bűnözés, sőt Köln sem volt!
Én dolgoztam lenn a határon, és elvétve láttam nőt és gyereket! Te voltál lenn? Hogy mersz ekkora ökörséget állítani? Ezzel a köcsög dumával sehogy nem jössz ki jól. 2 terrortámadás Európába. Sokadgenerációs majom elkövetők. Integrálhatatlanok. 21%!! Az, az agykapacitásod, az talán van annyi!
 
T

Törölt tag 1586

Guest
<blockquote rel="rudi"><blockquote rel="Rhyno">... Akikkel beszélgettem, mind azt mondja, hogy egy kegyetlen diktátor és tömeggyilkos. Évtizedek óta (már az apja is) terrorral tartja kézben Szíriát, aki egy rossz szót is szól róla nyilvános helyen minimum hónapokig tartó kínzás, rosszabb esetben halál vár rá...

@Rhyno

Nem tudom olvastad-e ezt a cikket?:
index.hu/nagykep/2015/10/13/sziria_a_haboru_elott/

Összevetve cikkben leírtakat a Te általad lefestett háború előtti Szíria képpel, azt kell mondjam, vagy Te, vagy az Index cikk szerzője tévedésben van.
A dolog azért is zavaró mert az Indexet sok mindennel vádolták már de Assad barátsággal még nem...



</blockquote>


Szerintem ez a cikk az én álláspontomat támasztja alá: "A nyolcvanas évek elején például elképesztően keményen lecsapott a Muszlim Testvériség vezette iszlamista felkelésre. A Baasz párthoz hű katonák házról házra járva lőtték agyon a lázadó iszlamistákat és a hozzátartózóikat. A vérengzésről pontos adatok nincsenek, de körülbelül 20-40 ezer embert lőttek agyon a rezsim katonái, és még sok ezret megkínoztak. " Magyarul agyonlőttek több ezer nőt és gyereket+ a fegyvertelen ellenségeiket. Szerintem ez elég ok, hogy megutálja egy ország, hidd el, a szírek ezt nem felejtik el neki. Az meg hogy cikk szerint volt rend és turizmus, nem jelenti azt, hogy jó volt ott élni... Tény, nem volt háború, de az talán most sem lett, volna ha látva a népakaratot, már az elején lemond, nem kezdd megint tömeggyilkosságokba és nem sodródik polgárháborúba az ország. De ő diktátor...</blockquote>

Szigorúan csak a tényszerűség kedvéért. 1982-ben amikor a szír kormánycsapatok megostromolták Hama városát már hat éve tartott a Muszlim Testvériség felkelése. Az iszlamisták merényleteket követtek el szerte az országban és gyilkolták a keresztényektől elkezdve mindenkit aki egy kicsit is nem értett velük egyett.
1982-ben Hamában nyílt felkelés tört ki. A kormánycsapatok körülvették a várost. Mindenkit távozásra szólítottak fel és közölték hogy aki marad arra felkelőként tekintenek.

Adtak egy hét haladékot - ami idő alatt el is menekült a lakosság 3/4 e - majd megostromolták a várost. A kormányerők vesztesége is +10 ezer katona volt.

Azt írod diktátor. Persze hogy az... de a mérsékeltebb fajta, aki ha nem is óriási lépésekkel, de az európai értékek felé terelgette a népét. Sajnos ez semelyik szíriai ellenzéki sem mondható el. :-(
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 337
20 789
113
SDF szóvivő: nincs együttműködés az SAA-val és nincs verseny Rakkáért. Ha kell nekik, menjenek.
------------------------------------------

Remélem a többség számára most már világos, hogy az SDF indulunk Rakka ellen című kampánya, egy sima marketing akció volt, kifelé.