Annak nincs is különösebben értelme.még felpáncélozva is olcsóbb szerintem mint egy modern vas alap szinten.
De még egy 10-20 milis acéllemezt sem tesznek a főbb helyekre, pedig az sem lenne akkora súly
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Annak nincs is különösebben értelme.még felpáncélozva is olcsóbb szerintem mint egy modern vas alap szinten.
De még egy 10-20 milis acéllemezt sem tesznek a főbb helyekre, pedig az sem lenne akkora súly
Minek?csak sarkítottam, de azért egy Stryker szintű védelmet elvárnék
Szépek, bár csak részeredmény mivel a páncélvédelemhez nem nyúltak.A szlovák hadsereg átvette az első 21 modernizált BVP(BMP)-M -et. A 21-ből 11 jármü BPsVI (BRM)verzió és a 2014 -ben Eperjesen(Prešov)létrehozott Különálló felderítő zászlóaljhoz kerültek, amely a 2. gépesített dandár Tőketerebes (Trebišov)alá tartozik. A BVP-ket a 21. vegyes gépesített zászlóalj kapta-szintén a tőketerebesi 2. gépesített dandárhoz tartoznak.
A BTR-82A tornyot azért ne említsük egy napon a 80/A-val, mivel a 82/A-ban van stabilizátor, új éjjellátó stb... Szóval az így elég erős állítás, hogy esélye sincs (Már amennyiben a bushmaster nem akad el az első lövés után)Oké, kicsit sokat rugózok a témán, de akkor pl. miért nem lehetne (átmenetileg/ideiglenesen ezeket a dandárokat felszerelni BMP-1P/G-re átépített BMP-kkel ?
Ugye, az csak a Konkursz/AGS gránátvetős tuningolást jelentené, de az is megtenné, egy db 30 mm-es helyett...
Persze ők tudják, mit miért csinálnak, de így nekem, mint abszolút amatőrnek, ez elég érdekes "fejlesztés".
Még valami a Kliver-re utoljára visszatérve :
"Számítógépes szimulációk bizonyították, hogy a BMP-1M az amerikai M2 / M3 Bradley-t felülmúlja a tűzerő hatékonyságában (a tesztelt szempontok közé tartozott az ATGM teljesítménye, az ATGM hatékonysága és az automata gépágyú nappali és éjszakai körülmények közötti, valamint mozgás közbeni ATGM indítása) . Ezekben a szimulációkban a BMP-1M 1,3-szor több küzdelmet nyert az M2 Bradley-vel szemben."
Ha ez a gyakorlatban is megállja a helyét, akkor nincs miről beszélni. Ugyanis egy BTR tornyos BMP-nek esélye sincs sajnos egy Bradley-vel szemben.
De ez a megoldás is jobb mint hagyni szétrohadni.Szépek, bár csak részeredmény mivel a páncélvédelemhez nem nyúltak.
Mi se hagytuk szétrohadni, be lett olvasztvaDe ez a megoldás is jobb mint hagyni szétrohadni.
Mi se hagytuk szétrohadni, be lett olvasztva
A képek alapján itélve szerintem azt a védelmet egy kicsit megpiszkálták. Kompozit belső páncélerősitésre tippelnék. Súlyba talán 2-2,5 tonna lehet pluszban a toronnyal együtt. Nem lennék meglepődve ha az alap motort is felpiszkálták vagy 30-40 lóerőben pluszba. Simán elbirja.Szépek, bár csak részeredmény mivel a páncélvédelemhez nem nyúltak.
A képek alapján itélve szerintem azt a védelmet egy kicsit megpiszkálták. Kompozit belső páncélerősitésre tippelnék. Súlyba talán 2-2,5 tonna lehet pluszban a toronnyal együtt. Nem lennék meglepődve ha az alap motort is felpiszkálták vagy 30-40 lóerőben pluszba. Simán elbirja.
Egyébként a szlovák,cseh, lengyel bmp modernizációs csomagok mindegyike tartalmazza a plusz kieg páncélt. A vevő dönti el hogy él e vele. És milyen mértékben kéri.
Attól még a test lőhető.Mintha a torony részen lenne + kiegészítő páncélzat, és a csavaros felrögzítés miatt talán alatta lehet kompozit réteg is......
Attól még a test lőhető.
De mik azok a hengeres izék ott a test elején és végén,valamint a tornyon? Olyan ismerős...
Hát szerintem azt a testett nem biztos hogy átlővöd egy 12,7 el. Specko lőszerrel talán igen.Attól még a test lőhető.
a 12,7-et eddig is fogta az alap BMP. Csak most egy alap APC fegyverzete 30mm körül karikázik. A sima RPG-ről ne is beszéljünk.Hát szerintem azt a testett nem biztos hogy átlővöd egy 12,7 el. Specko lőszerrel talán igen.
A modernizációk lényege hogy legalább 12,7 ig védve legyenek a bakák. Ezért is írtam hogy azt a testet belülről megpiszkálták némi kompozittal.
Sokkan a mai napig lebecsülik a bmp ét. Egy megpiszkált bmp mind motorikusan mind futómű szempontjábból kétszer ........ bármi nyugati ifv t valódi terepen mozgékonyság szempontjábból.
A BMP már nem szemtől szembeni mecsekre szánják. Egyébkénte se annak tervezték annaj idején. Azt a szerepkört csak menet közben ráosztották mert nem volt kéznél más.a 12,7-et eddig is fogta az alap BMP. Csak most egy alap APC fegyverzete 30mm körül karikázik. A sima RPG-ről ne is beszéljünk.