Kívül vannak a VIP helyek.Annó, amikor először láttam ilyet(Jó régen), azt hittem, hogy azért csinálják, mert belül elfogytak a VIP jegyek.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kívül vannak a VIP helyek.Annó, amikor először láttam ilyet(Jó régen), azt hittem, hogy azért csinálják, mert belül elfogytak a VIP jegyek.
Ne haragudj, de 5km ma már karcsú az 550-600mm-es páncélátütéssel
mert az az Arkan verziónál is annyi, a baj csak az, hogy pont annyira létezik, mint a pótpáncél.
Miben nincs érdemi különbség? A Bradlei körbe van rakva ERA-val és az alappáncélja is körkörösen véd a 14,5-ös AP lőszertől.
Olvastam egy cikket amiben azt írják, hogy az oroszok vissza akarnak térni a BMP-2-es gyártására. Mert marha jó ötlet volt egy 100 millis ágyúval megnövelni a tűzerőt és ezáltal telepakolni a járművet 100-as lövedékekkel. De ha a gyenge páncélzatát átüti valami, akkor ott kár túlélőket keresni.
A BMP-3 magas harci hatékonyságát mind az orosz hadseregben, mind az ellenség táborában megerősítik. Sajnos számos páncélozott jármű került a nacionalisták kezébe csapatok visszavonulása során az ország északi részéből . A legérdekesebb dolog az, hogy a rendeltetésének megfelelően, vagyis a gyalogság páncélozott testen belüli szállítására az érintkezési vonalra, a felszerelést gyakorlatilag nem használják.
A különleges művelet valóságában a BMP-3 egy könnyű tank analógjává vált. A Mariupolból készült archív felvételeken több bizonyíték is van - hogyan működik a gép a fő 100 mm-es fegyverrel a célponton, ami alig rosszabb, mint egy harckocsi fő fegyvere. A „hármas” fő előnye a tűzerő az összes többi katonai felszereléssel szemben. Alekszandr Hodakovszkij szerint egyetlen páncélozott jármű sem képes a BMP-3-hoz hasonló tűzsűrűséget létrehozni.
Az egész 100mm-es ágyú egy marhaság, nem véletlen gondolkoznak ők is gépágyúban bármilyen új toronnyal kapcsolatban.Olvastam egy cikket amiben azt írják, hogy az oroszok vissza akarnak térni a BMP-2-es gyártására. Mert marha jó ötlet volt egy 100 millis ágyúval megnövelni a tűzerőt és ezáltal telepakolni a járművet 100-as lövedékekkel. De ha a gyenge páncélzatát átüti valami, akkor ott kár túlélőket keresni.
De a VSZ seregekben meg igen gyakori volt.
A cikk szerint:"100 mm-es ágyú garantáltan végzetes sérülést okoz egy amerikai gyalogsági harcjárműben bármilyen kivitelben. Kivéve az aktív védelmi rendszerrel rendelkező gépeket." és "A fentiek ellenére a BMP-3 képes szembeszállni egy 25 mm-es Bradley ágyúval. Nehézségek csak akkor merülhetnek fel, ha találkozunk egy 25 mm-es M919 szegényített urán lőszerrel. A hazai páncélozott jármű fő kalibere éppen ellenkezőleg, esélyt sem hagy az amerikainak."A 25-ös gépágyú M791 lőszere szinte ugyanannyit tud mint az 3UBR8 így ebben különbség nincs. A 2A70 ágyú pedig egy elég szerencsétlen valami, mert alapvetően egy HSN/nagyon kis nyomású löveg így KE lőszer eleve felejtős hozzá, de még csak HEAT lőszere sincs, így marad a csőből indítható ATGM mint egyetlen páncéltörő fegyver a löveghez. Ezzelé viszont az a baj, hogy csupán 100mm az ágyű űrmérete ami nagyon behatárolja az alkalmazott ATGM páncélátütő képességét és a hatótávolságát is. Összességében ezek a 100mm-es ATGM-ek ma már nevetséges páncélátütő képességgel rendelkeznek (550mm és nincs tandem harci részes változat). Ezekmiatt én nem vagyok meggyőződve arról, hogy erősebb a fegyverzete mint a Bradley-nek csak azért mert van rajta egy 100mm-es ágyú ami HE-n kívül mást nem tud kilőni csak egy kis hatótávolságú és átütőképességű ATGM-et.
A Dragun egyik változatnál megtartották a 100 mm-es löveg+30 mm-es gépágyú kombinációt. És a linkelt cikk is a 100mm-es ágyú hasznosságát és a harcjármű tűzerejét méltatta.Az egész 100mm-es ágyú egy marhaság, nem véletlen gondolkoznak ők is gépágyúban bármilyen új toronnyal kapcsolatban.
Azért az a 100mm-es ATGM (ha nincs a Bradly-n APS) bármilyen távolságból keresztül hugyozza hatótávon belül ugye ? De bár csak látnám miképp teljesítenek kelet kapor földön azok a csúcs gépek !A 25-ös gépágyú M791 lőszere szinte ugyanannyit tud mint az 3UBR8 így ebben különbség nincs. A 2A70 ágyú pedig egy elég szerencsétlen valami, mert alapvetően egy HSN/nagyon kis nyomású löveg így KE lőszer eleve felejtős hozzá, de még csak HEAT lőszere sincs, így marad a csőből indítható ATGM mint egyetlen páncéltörő fegyver a löveghez. Ezzelé viszont az a baj, hogy csupán 100mm az ágyű űrmérete ami nagyon behatárolja az alkalmazott ATGM páncélátütő képességét és a hatótávolságát is. Összességében ezek a 100mm-es ATGM-ek ma már nevetséges páncélátütő képességgel rendelkeznek (550mm és nincs tandem harci részes változat). Ezekmiatt én nem vagyok meggyőződve arról, hogy erősebb a fegyverzete mint a Bradley-nek csak azért mert van rajta egy 100mm-es ágyú ami HE-n kívül mást nem tud kilőni csak egy kis hatótávolságú és átütőképességű ATGM-et.
Mutass már a Bradlyn olyan részt ahol van 550-600RHA ? Amúgy meg esment mindent is tudsz az Oroszokról !Ne haragudj, de 5km ma már karcsú az 550-600mm-es páncélátütéssel meg egyenesen nulla, mert az az Arkan verziónál is annyi, a baj csak az, hogy pont annyira létezik, mint a pótpáncél.
A 30 és 25mm-es gépágyú közt meg gyakorlatilag nincs különbség, mert az oroszoknak nem nagyon van modern lőszerük. A 3UBR11 semmivel sem jobb mint az M919 annak ellenére, hogy nagyobb a kalibere.
Miben nincs érdemi különbség? A Bradlei körbe van rakva ERA-val és az alappáncélja is körkörösen véd a 14,5-ös AP lőszertől.
Nekem egyedül az 57 mm-s gépágyú tetszik belőle
Igazság szerint kellene nekik egy sima BMP-4-est tervezni.
Én gyakorlatilag újra gyártanám a BMP-2-est 10 mm-el vastagabb 600 HB-s acéllemezekkel, meg a BMP-2M tornyával + APS.
Mindenre is elegendő lenne. Nem szeretem a túl nagy, túl bonyolult, túl drága dolgokat
Ez a 30-as epocha modul ha nem csalnak az emlékeim.
Egen......Csak az a bajság,hogy a 80as évekre már nem az M113 az egytlen nyugati lövésszállitó.Már a 70es évek nyugati IFVin a 20milis az elterjedt kaliber,a 80as években meg már a 25milis erösdve terjedőben.Igen, ezért páncélozták az amcsik az M2-est az ellen. Az oroszok meg a 12.7 mm-s kaliber ellen a BMP-2/3-at a kiegészítő páncéllal.
Lásd. BMP-2D:
Kubinka:
Afganisztán:
Csak az a bajság,hogy a 80as évekre már nem az M113 az egytlen nyugati lövésszállitó.Már a 70es évek nyugati IFVin a 20milis az elterjedt kaliber,a 80as években meg már a 25milis erösdve terjedőben.
Körben ngp elleni védelemnek a 80as évekre már kb alapnak kellet (volna) lennie.
Ezt nem mondod komolyan ugye? 100mm-es ágyú és már alkalmas egy IFV elleni harcra... Arra alkalmas a 30mm-es gépágyú is, ami ráadásul még pontos is marad ha a szellőnél egy picit erősebb a légmozgás.A cikk szerint:"100 mm-es ágyú garantáltan végzetes sérülést okoz egy amerikai gyalogsági harcjárműben bármilyen kivitelben. Kivéve az aktív védelmi rendszerrel rendelkező gépeket." és "A fentiek ellenére a BMP-3 képes szembeszállni egy 25 mm-es Bradley ágyúval. Nehézségek csak akkor merülhetnek fel, ha találkozunk egy 25 mm-es M919 szegényített urán lőszerrel. A hazai páncélozott jármű fő kalibere éppen ellenkezőleg, esélyt sem hagy az amerikainak."
Mutass nekem Dragunos harcjárművet amin 100mm-es ágyú van ami rendszeresítve is van, nem csak valami 1-2 példányos demó.A Dragun egyik változatnál megtartották a 100 mm-es löveg+30 mm-es gépágyú kombinációt. És a linkelt cikk is a 100mm-es ágyú hasznosságát és a harcjármű tűzerejét méltatta.
Nem tudom, hogy feltűnt-e de egy éve tart a háború a szomszédunkban és volt már jónéhány kísérlet erőszakos vízi átkelésre, de eszébe sem jutott az oroszoknak, hogy úsztassák a technikát. Szóval értem én, hogy helikopter de mi hajtja?BMP-2 úszkál:
BMP-3 úszkál:
Pont ugyanolyan nyomortanya mint a BMP-3...
M2a2 beltér
Pont ugyanolyan nyomortanya mint a BMP-3...
Soksok évvel ezelőtt volt pár alkalmam vezetni (meg hátul bebaszni a fejemet) a bmp1est.@fip7 amúgy a búvónyílások kialakítása meg a beltér is katasztrófa.
Az alapvető oldalsó védelem szintén. Ekkora tömeghez képest az, hogy szemből egész jól védett is önmagában eredemény.