Majd ha mutatsz egy olyan képet amin ott a pótpáncél, akkor elhiszem. Addig az a tény, hogy nincs.Mert valószínűleg ott teszik fel rá a pót páncélzatot, ahol szükség van rá. Nem fogják a plussz tömeggel szállítatni, ha nem szükséges..
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Majd ha mutatsz egy olyan képet amin ott a pótpáncél, akkor elhiszem. Addig az a tény, hogy nincs.Mert valószínűleg ott teszik fel rá a pót páncélzatot, ahol szükség van rá. Nem fogják a plussz tömeggel szállítatni, ha nem szükséges..
Ezt mondjuk tudta eddig is mindenki és nem is ez volt a kérdés a dologban.Tessék. csak így hírtelen. BMP-3M "Dragun" pót páncélokkal
Mint látható utólag is rászerelhetik.
Azt ugye tudod, hogy ezek demo példányok és csak nyomokban hasonlítanak a sorozatban gyártott gépekhez?Tessék. csak így hírtelen. BMP-3M "Dragun" pót páncélokkal
Mint látható utólag is rászerelhetik.
Hogyan aránylik ez a BMP 3 a lynxhez?
hát van 2 db lynx bmp 3 mennyi? ugy hogy így 2 aránylik a több 100 hoz ezerhez!Hogyan aránylik ez a BMP 3 a lynxhez?
azért annyi BMP-3 nem lett legyártva.Agy hogy így 2 aránylik a több 100 hoz ezerhez!
biztos hogy több száz már van készen az hogy az ezret elérte már azt nem tudom.azért annyi BMP-3 nem lett legyártva.
Bocs összeolvastam többszázezernek.biztos hogy több száz már van készen az hogy az ezret elérte már azt nem tudom.
Azért a Barbarossa elején még tátották a szájukat a németek, hogy a T-34-es milyen jó harckocsi.
A BMP-3 egy létező, kiforrott konstrukció, amelyet tömegesen gyártanak.
A Lynxből meg van kb. 2 protó. Jelenleg ez a helyzet.
Majd ha lesz valóban működő Lynx akkor beszélhetünk a műszaki kérdésekről, szerintem.
hát van 2 db lynx bmp 3 mennyi? ugy hogy így 2 aránylik a több 100 hoz ezerhez!
Viki szerint - mint híresen megbízható infóforrás - 2000 db felett van a biztosan leszállított állomány az összes típusváltozatot beleértve.biztos hogy több száz már van készen az hogy az ezret elérte már azt nem tudom.
Mozgékonysága jobb miivel jóval könnyebb és úszóképes, a tűzereje jobb.Nyilván nem darabszámra értettem,hanem védettségre,mozgékonyságra,pl.
Összehasonlíthatatlan. Az oroszok elgondolkoztak azon, hogy inkább BMP-2-t gyártanak a BMP-3 helyett annyira szar a 3-as. Amúgy a BMP-3 védettsége szemből nagyjából a 30mm-es AP-T lőszer ellen véd, oldalról pedig a 7,62mm-es (PKM!!!) géppuska ellen. Ezzel szemben a Lynx alapból véd szemből a 30mm-es APFSDS ellen oldalról pedig a 14,5-ös páncéltörő lőszer ellen. Érthetően mondva a BMP-3 védettsége a lószar kategóriája.Nyilván nem darabszámra értettem,hanem védettségre,mozgékonyságra,pl.
A tűzerőben nem vagyok biztos. A 30-as gépágyúja összehasonlíthatatlan a Lynx gépágyújával. A 100mm-es 9M117 ATGM megint csak összehasonlíthatatlan a SPIKE-al. A 100mm-es ágyú az egyetlen ami előny lehet, viszont az egy kis torkolati energiájú, kizárólag HE lőszert tüzelő fegyver.Mozgékonysága jobb miivel jóval könnyebb és úszóképes, a tűzereje jobb.
A védelme meg jóval szarabb (a BMP 3 szemből van kb csak páncélozva ezért a súlya kedvezőbb). Éjszakai harcképessége és szenzoros képességei jóval szarabb.
Mint IFV a hordozható gyalogság és felszerelés mennyiségében gatya, az a pár ember aki befér meg kb mint a heringek.
A fő probléma az, hogy a BMP-3 nem egy gyalogsági harcjármű hanem egy úszóképes könnyű harkocsi ami gyalogsági harcjárművet játszik (annak is készült eredetileg csak összevontak két projektet pénzhiány miatt)
Pont időben.Oroszország BMP-3 gyalogsági harcjárműve extra páncélzatot kap a szíriai harci tapasztalatok után
Március végén érkeztek tyúkketreccel meg némi extra lemezzel szerelt változatok isEhhez képest ugyanúgy csupaszon készülnek a gyárban és kerülnek leszállításra mint eddig.
A tyúkketrec bebizonyította, hogy ATGM ellen nem ér semmit (már a harvkocsikra sem rakják), a kézi páncéltörő rakéták az egyetlenek ami ellen védenek.Március végén érkeztek tyúkketreccel meg némi extra lemezzel szerelt változatok is
Azt amúgy nem igazán értem, hogy miképpen véd akármi ellen is ezen az oldalrács. Ha egyszerűen nincs a rács mögött elég vastag páncél, ráccsal együtt megy be rajta a rakéta. Meg merem kockáztatni, hogy még akkor is ha egyáltalán nem is működik el. Hiába gyengíti a komulatív sugarat a rács, a tömeg megy tovább, azt a pánc3llemeznek kellene megfignia. (pongyolán fogalmazva)A tyúkketrec bebizonyította, hogy ATGM ellen nem ér semmit (már a harvkocsikra sem rakják), a kézi páncéltörő rakéták az egyetlenek ami ellen védenek.