BMP -1, -2, -3

Tessék. csak így hírtelen. BMP-3M "Dragun" pót páncélokkal
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
1508803213_bmp3m.jpg.44df9c479b29f9fdb73200b06918b62a.jpg

Otgruzka_tehniki_KMZ_2.jpg

1508803281_bmp3m_3.jpg

c828bd12866ecc0b88af2ea46f36de1c.jpg

Mint látható utólag is rászerelhetik.

1508803281_bmp3m_3.jpg

Ezt mondjuk tudta eddig is mindenki és nem is ez volt a kérdés a dologban.
Hanem hogy rá fogják-e szerelni vagy pedig folytatják ott ahol eddig?

1508803281_bmp3m_3.jpg

Azt ugye tudod, hogy ezek demo példányok és csak nyomokban hasonlítanak a sorozatban gyártott gépekhez?

• Tetszik
Reactions: mindenen kívül
A BMP-3 egy létező, kiforrott konstrukció, amelyet tömegesen gyártanak.
A Lynxből meg van kb. 2 protó. Jelenleg ez a helyzet.
Majd ha lesz valóban működő Lynx akkor beszélhetünk a műszaki kérdésekről, szerintem.

hát van 2 db lynx bmp 3 mennyi? ugy hogy így 2 aránylik a több 100 hoz ezerhez!

Nyilván nem darabszámra értettem,hanem védettségre,mozgékonyságra,pl.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Mozgékonysága jobb miivel jóval könnyebb és úszóképes, a tűzereje jobb.
A védelme meg jóval szarabb (a BMP 3 szemből van kb csak páncélozva ezért a súlya kedvezőbb). Éjszakai harcképessége és szenzoros képességei jóval szarabb.
Mint IFV a hordozható gyalogság és felszerelés mennyiségében gatya, az a pár ember aki befér meg kb mint a heringek.
A fő probléma az, hogy a BMP-3 nem egy gyalogsági harcjármű hanem egy úszóképes könnyű harkocsi ami gyalogsági harcjárművet játszik (annak is készült eredetileg csak összevontak két projektet pénzhiány miatt)

Összehasonlíthatatlan. Az oroszok elgondolkoztak azon, hogy inkább BMP-2-t gyártanak a BMP-3 helyett annyira szar a 3-as. Amúgy a BMP-3 védettsége szemből nagyjából a 30mm-es AP-T lőszer ellen véd, oldalról pedig a 7,62mm-es (PKM!!!) géppuska ellen. Ezzel szemben a Lynx alapból véd szemből a 30mm-es APFSDS ellen oldalról pedig a 14,5-ös páncéltörő lőszer ellen. Érthetően mondva a BMP-3 védettsége a lószar kategóriája.

Mozgékonysága jobb miivel jóval könnyebb és úszóképes, a tűzereje jobb.
A védelme meg jóval szarabb (a BMP 3 szemből van kb csak páncélozva ezért a súlya kedvezőbb). Éjszakai harcképessége és szenzoros képességei jóval szarabb.
Mint IFV a hordozható gyalogság és felszerelés mennyiségében gatya, az a pár ember aki befér meg kb mint a heringek.
A fő probléma az, hogy a BMP-3 nem egy gyalogsági harcjármű hanem egy úszóképes könnyű harkocsi ami gyalogsági harcjárművet játszik (annak is készült eredetileg csak összevontak két projektet pénzhiány miatt)
A tűzerőben nem vagyok biztos. A 30-as gépágyúja összehasonlíthatatlan a Lynx gépágyújával. A 100mm-es 9M117 ATGM megint csak összehasonlíthatatlan a SPIKE-al. A 100mm-es ágyú az egyetlen ami előny lehet, viszont az egy kis torkolati energiájú, kizárólag HE lőszert tüzelő fegyver.

A tyúkketrec bebizonyította, hogy ATGM ellen nem ér semmit (már a harvkocsikra sem rakják), a kézi páncéltörő rakéták az egyetlenek ami ellen védenek.
Azt amúgy nem igazán értem, hogy miképpen véd akármi ellen is ezen az oldalrács. Ha egyszerűen nincs a rács mögött elég vastag páncél, ráccsal együtt megy be rajta a rakéta. Meg merem kockáztatni, hogy még akkor is ha egyáltalán nem is működik el. Hiába gyengíti a komulatív sugarat a rács, a tömeg megy tovább, azt a pánc3llemeznek kellene megfignia. (pongyolán fogalmazva)