1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Civil fegyvertartás

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - krisss által indítva @ 2019. március 27..

 1. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Civil fegyvertartás melletti érv egy képben összefoglalva

  [​IMG]
   
  blogen, jurgenbauer, megazez and 3 others like this.
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Vazz megelőztél. Te is Tiborublogról?
   
  svajcibeka likes this.
 3. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Igen :D
   
 4. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 5. Galthran

  Galthran Well-Known Member

 6. comandante

  comandante Well-Known Member

  Lehet hogy le vagyok maradva? Gumiképes gázfegyver? Betiltották , még nem is hallottam ilyenről!
   
 7. zeal

  zeal Well-Known Member

  Nem beszéltek róla sokat, mert ezeket nem lehetett rejtve viselni, csak a sima gáz-riasztó pisztolyokat. A gumilövedékes fegyvereket csak otthon használhatod.
   
 8. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Vadászbaleset - az áldozatnak iszonyat peche volt, 2000 méterről érte lapockatalálat, és a kórházban így is belehalt.

  https://168ora.hu/itthon/vadaszat-loves-halal-ugyeszseg-ujfeherto-185510

  Nem tudom itt mivel találták meg a delikvenst, de ilyenkor azért az ember elgondolkodik a ‘jajj az a kaliber őznél többre nem elég’ típusú vadászviták létjogosultságán. ;)
   
 9. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  Alapszabály csak akkor engedem útjára azt a bizonyos golyót/lövedéket ha 100%-ig biztosan tudom , hogy mire teszek lövést és azzal nem veszélyeztetek se ember életet , se testi épséget , nem teszek kárt semmilyen tulajdonban . R-go nem lövök lakott település illetve járt út felé ! Ezért tartom azt , hogy nem minden puskás VADÁSZ és azt , hogy a vadászat magasabb szintje az amikor megtanul NEM LŐNI az ember !

  [​IMG]  [​IMG]
   
  Pocok75 and szuvorov like this.
 10. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Ha jól értem itt véletlenül sült el a fegyver, nem célzott lövés volt (mármint nem vadra lőtt).
   
 11. Wilson

  Wilson Well-Known Member


  Szerencsétlen áldozatnak még a lottó ötösre is nagyobb esélye volt mint,hogy így haljon meg.Még így ismeretlenül is megrázó az eset,nagyon nehéz feldolgozni egy ilyen halált a hozzátartozóknak és nagyon nehéz lehet a lövést leadó vadásznak is.
   
  ogretankHU likes this.
 12. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member

  Magyarázni mindent meglehet . Nekem 25 évnyi vadászat után 1x sült el "véletlen" a puskám de akkor is én voltam a hibás és ha valaki lik iránt áll akkor kampeca !

  Sajnálatos tragédia de aki vadászfegyvert vesz a kezébe az tudatosítsa magában , hogy a figyelmetlensége embert ölhet !

  Tragédia mind két oldalon ami fegyelmezett fegyver kezeléssel elkerülhető lett volna !

  Nyugodjon békében az áldozat és találjon megnyugvást az elkövető !
   
  fip7, nyugger, szuvorov and 2 others like this.
 13. Negan

  Negan Well-Known Member

  fishbed, ogretankHU and szuvorov like this.
 14. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Nagyon szeretném azt tudni, hogy ki volt az áldozat, és milyen fegyverrel lőttek!
  De főleg, hogy kit talált el... gyanús, gyanús...
   
 15. Azzurro

  Azzurro Well-Known Member

  Ha valami ennyira hihetetlen az általában nem is igaz. Nem lesz nehéz dolga a fegyverszakértőnek, csak annyit kell írnia: 2000 méterről leadott halálos eredményű vétlen lövés valószínűsége olyan alacsony, hogy lényegében kizárható. Még célzott lövésnél is nehéz 2000 méterről halálos lövést leadni. Kicsit a Kennedy-gyilkosságra emlékeztet: akkor kezdtem el hinni, hogy nem az a szerencsétlen Lee Harvey Osvald volt amikor a bizonyítási kísérletről volt szó: az FBI 3 legjobb lövésze lőtt ugyanazzal a borzalmas Carcano puskával ugyanabból a pozícióból ugyanolyan sebességgel haladó gépkocsiban ülő bábura és egyik sem tudta eltalálni. Ki lehet számolni, hogy akkor mekkora esély volt rá, hogy Osvald néhány másodperc alatt 3 eredményes lövést is leadjon ugyanebből a pozícióból.
   
  fip7, ogretankHU and Ooorky like this.
 16. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  A fegyvervizsgára felkészítő tanfolyamon azt verik bele az emberbe előszőr, hogy mennyire veszélyes és egy rossz mozdulat egy életre megnyomoríthat vagy megölhet bárkit és ennek súlyos börtönévek leszenek a következményei, a lelki teherről nem is beszélve.
  Benne van a tananyagban, hogy golyós vadász fegyverrel úgy kell célozni hogy a lövedék célttévesztés esetén a talajba vagy valamilyen tereptárgyba fúródjon. Nem lehet házak, utak, vasutak, települések felé lövést leadni.
  Egy.308-as lőszer még 3000 méteren is bőven halálos (meg van szabva hogy mekorra lőszerrel lehet menni nagyvadra, hogy az egyből elpusztuljon és ne szenvedjen vagy okozzon kárt, sérülést menekülése közben)
  Szemléletesebben ha a Lánchíd budai hídfőjénél a Clark Ádám téren lead valaki egy lövést egy 9mm lugger lőszert tüzelő maroklőfegyverrel és a lövés célt téveszt, akkor a Margit híd pedti hídfőjénél a Jászai Mari téren a villamosra várakozók közül simán megölhet valakit!
   
  ogretankHU likes this.
 17. Azzurro

  Azzurro Well-Known Member

  1996-ban Komádiban a helyi KMB-s 38 méterről találta el az önvédelmi FÉG Parabellum maroklőfegyverével a hülyegyereket aki 3 vadászfegyverrel szitává lőtte a helyi oktatási intézményt. (betört az általa ismert szomszédban lakó vadász családhoz és onnan lopta a fegyvereket és a lőszert). A kiérkező KMB-snek sikerült a Parával a bal homloklebenynél eltalálni az elkövetőt és mindenki dícsérte, hogy milyen pontosan lő, mert a FÉ Parával a 38 méter is nagy távolság volt. Egyébként tényleg dicséret illette mert nagyon bátran intézkedett. De 38 méterről kellett lőnie nem 2000-ről. Nem az a kérdés, hogy a golyós vadászfegyver milyen távolságról képes halálos sérülést okozni hanem az, hogy mennyi a valószínűsége a vétlen halálos lövésnek ilyen hatalmas távolságból. A múltkor itt olvastam valahol, hogy a jelenlegi világcsúcstartó jenki mesterlövész olyan 3000 méterről tudott eredményes lövést leadni: nyilván óriási tapasztalattal és megfelelő fegyverrel és természetesen célzottan.(A Komádi eset érdekessége, hogy az elkövető túlélte a fejlövést. Ma is él.)
   
 18. Wilson

  Wilson Well-Known Member

 19. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Szerintem nem járunk messze az igazságtól, hogy kétszer vagy háromszor nagyobb az esélye annak,hogy valaki megnyeri a lottó ötöst,mint hogy ilyen tragikus körülmények között haljon meg.
   

Ezen oldal megosztása