Nekem is az a bajom a lőfegyverrel amit itt már páran leírtak. Valódi, éles helyzetben nem sok hasznát veszed.
Ugyanis ha "kényelmesen" van időd elővenni, akkor igazából nem is vagy akkora veszélyben, ellenben
az ilyen lőfegyverben bízó , szó szerint rettegő emberek, félelmükben iszonyat nagy kárt tudnának okozni egy pisztollyal ilyedtükben.
Szándékosan meg szimplán nehezen húznák csak meg a ravaszt. Akkor meg mi szükség rá a helyzet súlyosbitásán kívül???
Ha meg egy gyakorlott ember támad rád akkor az ki is fog rabolni/meg fog verni stb...
Hidd el molni, semmire nem mennél a lőfegyverrel ha csak full normálisan feléd/melletted sétálnék, és egyszer csak rád vernék egy olyat, hogy amíg élsz emlegetni fogod
Esélyed sem lenne. Az ilyet egyszerűen nem lehet fegyverrel kivédeni. Abba meg már bele se megyek, hogy ez után még a fegyveredet is elvenném XD
A harmadik eset meg a legsúlyosabb, ugyanis itt meg az van, hogy például molni egyedül áll a sötétben, úgy látja, hogy én rossz arcú vagyok és már előre beijed tőlem, én meg csak azt akarom megkérdezni, hogy mikor jön a busz, vagy, hogy az XY utca merre van
Erre előveszi a fegyvert és elkezd hadonászni vagy mit tudom én. Itt megint három lehetőség van:
1. Mákom van és nem lő le véletlenül, én eloldalgok és felhívom a rendőröket, hogy egy aberált barom fegyverrel fenyegetett meg a buszmegállóban, és vigyázzanak vele , mert szerintem zizi és e miatt Ön és közveszélyes. Ilyenkor össze szedik a yardok aztán magyarázkodhat egész este az őrsön.
2. Olyan közel állok, hogy a beinduló önvédelmi reflexem miatt ellentámadok azonnal, mielőtt lövési pozícióba érne és a "harci ideg" miatt úgy elverem, hogy az anyja se ismer majd rá.
3. Ő lesz a gyorsabb és vagy ilyedtében lelő miközben én megpróbálok kihátrálni, vagy nem tudok elég gyorsan ellentámadni és mondjuk lelő, amibe ha nem is azonnal de később bele halhatok.
Én jó párszor kerültem már életem során valós önvédelmi helyzetbe. Lásd. harcművészet topik. Szerintem elfogadható tőlem az a vélemény, hogy inkább árt a lőfegyver az utcán, nem pedig használ.
Azt viszont el tudom fogadni, hogy egy nagy vagyonú üzlet ember, ügyész, bíró stb.. fegyverrel jár vagy van az otthonában , mert ott tényleg benne van a pakliban, hogy valósan meg akarják ölni. Ott meg a 10% esély az életben maradásra amit a saját lőfegyver add, határozottan több, mint a lőfegyver nélküli 0. De itt szó sincs rablásról, itt az illetőt tényleg meg akarják ölni.
(Pont ezért a pisztoly mellé javasolnék egy diszkrét golyó álló mellényt/inget/zakót/kabátot is. Vagy ha eldurvul a dolog akkor védő őrizetet vagy testőröket.)