Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jelenlegi törvények szerint otthonod és családod védelmében használhatod-e pl a sportfegyveredet? Remélhetőleg nem a .338-as lapua amivel lőssz, hanem van valami kisebb is.
Az angolok húzzanak a downkóros k anyjukba és ne akarjanak EU-s szabályokat hozni. A párizsi merényleteket illegálisan beszerzett fegyverekkel követték el, amiket legálisan nem lehet megvenni mert autómaták voltak. Akkor meg természetes, hogy ürügy és nem is segítene a dolgon. Tényleg hülye mindenki ott Brüsszelben, de itt is, hogy megválasztottuk őket.Legalább van valami értelmes érvük hozza vagy a terrorizmust akarják így megakadályozni?
Nincs, a hülye angolok akarják keresztülverni (Wicky Ford) a párizsi merényletek után ugrottak neki, de az ürügy csak.
Akkor az asszonynak is kell sportfegyver, ugyanolyan tipus, akkor meg használhatja.Igen, de csak te!
Ha mondjuk az asszony van otthon és ő használja a támadók ellen, akkor eljárás indul ellened szabálytalan tárolás és lőfegyver engedéllyel nem rendelkező személy számára elérhetővé vállása miatt.
Az eredmény az asszony életben marad, neked bünti és ugrik a fegyvertartásid.
3:1 aránynál? Bocs, de nem lehetne mellőzni az ilyen agyhalott kommenteket...? Ha valakinél fegyver van nem jelenti azt, hogy használni is fogja, mint mondtam sokszor elég csak elővenni.Akkor sem a lofegyver az elso lepes. Talan befurdott mar korabban a tobbi onvedelemre hasznalhato eszkozzel? Ja, hogy soha egyet sem hordott maganal. Tudom, regebben meg a gazspay-ert is megbuntettek az embert, de valaki szolhatna neki, hogy ez ma mar nem igy van.
Kisfiacskám, hozzánk már próbáltak éjszaka bejönni, hallottam ahogy a függönyel babráltak a résnyire nyitott ablakon. Kiviharzottam az erkélyre, de szerinted, ha fegyver lett volna náluk, akkor mi van? Ellben, ha nekem van fegyerem és bármivel próbálkozott volna az a két idióta, akkor használom is.Éjjel a betörő nem megy be a lakásba. A betörő olyankor megy be, amikor jó eséllyel nem vagy otthon. Aki éjjel megy be hozzád, az már rabló, mert számít rá hogy otthon vagy, és úgy is bemegy, számolva azzal, hogy ha kell akár rád is támad. Ettől függetlenül, álmodból felkelve, megint azt mondom, hogy nem egy villáról fantáziálva, hanem egy átlag előszoba, 2 szoba, konyha lakásban az ágy mellé támasztott baseball ütővel többre megy az ide írogató emberkék 95%-a, mint ha még akkor félálomból próbálná elővenni a fegyvert az éjjeliszekrény fiókjából, begyógyult szemekkel/220-as pulzussal.
Látom nem érted. Ha az átlagpolgár számára tudvalevőleg nem érhető el lőfegyver, akkor mégis ki a faszomat állít meg ez? Senkit. De, ha valaki előkap egy fegyert és tudod, hogy ez simán lehet éles is, na akkor szerinted mi van?Ehhez kell éles lőfegyver? Nem. Elég egy gáz, de még egy sima riasztó is. Legálisan beszerezhető, irány az első vadászbolt, sok sikert. 20k-s kiadás.
Komlyan mondom, hogy itt már sírok egyesek korlátoltságán...Ha meg egy gyakorlott ember támad rád akkor az ki is fog rabolni/meg fog verni stb...
Hidd el molni, semmire nem mennél a lőfegyverrel ha csak full normálisan feléd/melletted sétálnék, és egyszer csak rád vernék egy olyat, hogy amíg élsz emlegetni fogod Esélyed sem lenne. Az ilyet egyszerűen nem lehet fegyverrel kivédeni. Abba meg már bele se megyek, hogy ez után még a fegyveredet is elvenném XD
Ettől is a tökm tele van. Hányszor kell még leírni, hogy a fegyvernél a használata az utoló lépés..? Elő lehet venni. Aztán lehet a levegőbe lőni. Ha aztán van olyan hülye, aki megy tovább, az átveheti a Darwin díjat. Ennyi. Hülyének lenni és barom módon meghalni szabad választás, élni magad és megvédeni viszont tudtommal alkotmányos alapjog.A harmadik eset meg a legsúlyosabb, ugyanis itt meg az van, hogy például molni egyedül áll a sötétben, úgy látja, hogy én rossz arcú vagyok és már előre beijed tőlem, én meg csak azt akarom megkérdezni, hogy mikor jön a busz, vagy, hogy az XY utca merre van
Komlyan mondom, hogy itt már sírok egyesek korlátoltságán. Ha BÁRKINÉL lehet fegyer, akkor azok segítenek. Két napja volt az, hogy egy nőt vert egy kocsiban egy nagydarab pasi és senki nem ment oda segíteni, mert a végén őt veri meg. Namármost, ha nálam van fegyver, és megkérem hogy hagyja abba és utána nekem akar enki, de bárki vagy én is megállíthatom, akkor szerinted melyik a jobb...?Ha meg egy gyakorlott ember támad rád akkor az ki is fog rabolni/meg fog verni stb...
Hidd el molni, semmire nem mennél a lőfegyverrel ha csak full normálisan feléd/melletted sétálnék, és egyszer csak rád vernék egy olyat, hogy amíg élsz emlegetni fogod Esélyed sem lenne. Az ilyet egyszerűen nem lehet fegyverrel kivédeni. Abba meg már bele se megyek, hogy ez után még a fegyveredet is elvenném XD
Ettől is a faszom van már teli. Hányszor kell még leírni, hogy a fegyvernél a használata az utoló lépés..? Elő lehet venni. Aztán lehet a levegőbe lőni. Ha aztán van olyan hülye, aki megy tovább, az átveheti a Darwin díjat. Ennyi.A harmadik eset meg a legsúlyosabb, ugyanis itt meg az van, hogy például molni egyedül áll a sötétben, úgy látja, hogy én rossz arcú vagyok és már előre beijed tőlem, én meg csak azt akarom megkérdezni, hogy mikor jön a busz, vagy, hogy az XY utca merre van
Késes ember ellen 2-3 méterről, vagy ahogy írod Balázs, még közelebbről, nagyon kell már tudni használni a lőfegyvert hogy ne járj igen szarul. Közel van az, ha bántani akar, és nem vagy extra jó, meg fog szúrni sajnos jó eséllyel.
Mindent kètszer mondasz ? Mindent kètszer mondasz?
Elég koros vagyok.Még soha (ismetlem: soha) nem voltam olyan helyzetben, hogy kellett volna egy löfegyver, de még kés, paprikaspray, teaser stb. sem.
Eleg, ha az ember gondolkozik, mikor hova megy, mit csinàl, hogyan viselkedik. Vagy éppen hova megy lakni. Ennyi.
Lanyaimat ( baràtnöikkel egyutt ) éjjel 3- kor is kocsival elhoztam a buliròl. Nem került semmibe, csak kis fàradtsàgba.
De ha valakinek tetszenek fegyverek ( müszakilag engem is èrdekelnek), legyen. De nem ez a biztonsàg elöfeltétele.
Mert onvedelmi celbol (tobbnyire) megteszi a gumilovedekes is. Elismerem, igazsagosztasra nem jo.
Francokat! Csak mert valaki meglokte a vallad azert meg nincs jogod agyonverni. Muszaj valamilyen szinten arányosnak lennie a vedekezesnek. Az aranytalan vedekezes eseten is szamolni kell a buntetojogi felelosseggel. Egy pofonert meg nem verheted darabokra a masik koponyajat. Az, hogy nem vagy kuzdosportos, kikepzett rendvedelmis vagy hogy "feltel", "duhos voltal" stb nem kifogas. Ha veletlen kilovod a gumilovedekessel a rablo szemét, akkor nem fognak elovenni. De ha utana halalra rugdosod, akkor mar igen.
Nekem is az a bajom a lőfegyverrel amit itt már páran leírtak. Valódi, éles helyzetben nem sok hasznát veszed.
Ugyanis ha "kényelmesen" van időd elővenni, akkor igazából nem is vagy akkora veszélyben, ellenben az ilyen lőfegyverben bízó , szó szerint rettegő emberek, félelmükben iszonyat nagy kárt tudnának okozni egy pisztollyal ilyedtükben.
Szándékosan meg szimplán nehezen húznák csak meg a ravaszt. Akkor meg mi szükség rá a helyzet súlyosbitásán kívül???
Ha meg egy gyakorlott ember támad rád akkor az ki is fog rabolni/meg fog verni stb...
A harmadik eset meg a legsúlyosabb, ugyanis itt meg az van, hogy például molni egyedül áll a sötétben, úgy látja, hogy én rossz arcú vagyok és már előre beijed tőlem, én meg csak azt akarom megkérdezni, hogy mikor jön a busz, vagy, hogy az XY utca merre van
Erre előveszi a fegyvert és elkezd hadonászni vagy mit tudom én. Itt megint három lehetőség van:
1. Mákom van és nem lő le véletlenül, én eloldalgok és felhívom a rendőröket, hogy egy aberált barom fegyverrel fenyegetett meg a buszmegállóban, és vigyázzanak vele , mert szerintem zizi és e miatt Ön és közveszélyes. Ilyenkor össze szedik a yardok aztán magyarázkodhat egész este az őrsön.
2. Olyan közel állok, hogy a beinduló önvédelmi reflexem miatt ellentámadok azonnal, mielőtt lövési pozícióba érne és a "harci ideg" miatt úgy elverem, hogy az anyja se ismer majd rá.
3. Ő lesz a gyorsabb és vagy ilyedtében lelő miközben én megpróbálok kihátrálni, vagy nem tudok elég gyorsan ellentámadni és mondjuk lelő, amibe ha nem is azonnal de később bele halhatok.
Én jó párszor kerültem már életem során valós önvédelmi helyzetbe. Lásd. harcművészet topik. Szerintem elfogadható tőlem az a vélemény, hogy inkább árt a lőfegyver az utcán, nem pedig használ.
Azt viszont el tudom fogadni, hogy egy nagy vagyonú üzlet ember, ügyész, bíró stb.. fegyverrel jár vagy van az otthonában , mert ott tényleg benne van a pakliban, hogy valósan meg akarják ölni. Ott meg a 10% esély az életben maradásra amit a saját lőfegyver add, határozottan több, mint a lőfegyver nélküli 0. De itt szó sincs rablásról, itt az illetőt tényleg meg akarják ölni.
(Pont ezért a pisztoly mellé javasolnék egy diszkrét golyó álló mellényt/inget/zakót/kabátot is. Vagy ha eldurvul a dolog akkor védő őrizetet vagy testőröket.)
Lósz*t mama. Ha valaki támad, akkor számoljon azzal, hogy bizony a megtámadott fél aránytalanul fog védekezni.
Nem harom gonosz karatemesterrol volt szo. Ahogy az esetek tobbsegeben ugy ott is csak 3 eszetlen probalkozott, akiket egyetlen kutya elkergetett.3:1 aránynál?
Ha valakinél fegyver van nem jelenti azt, hogy használni is fogja, mint mondtam sokszor elég csak elővenni.
Ha BÁRKINÉL lehet fegyer, akkor azok segíthetnek nekem vagy másnak is. Szerintem miért linkeltem a motoros videót...?
Ennyi? De, hat harom lepesbol mattot adsz. Pedig csak az utolso utani lehetosegnek szabadna lennie az emberi elet kioltasanak. Ugy akarsz embereket menteni (lol), hogy semmilyen erdemi kockazatot nem mersz felvallani erte.Hányszor kell még leírni, hogy a fegyvernél a használata az utoló lépés..? Elő lehet venni. Aztán lehet a levegőbe lőni. Ha aztán van olyan hülye, aki megy tovább, az átveheti a Darwin díjat. Ennyi.
De nem minden eszkozzel. Es nem lovoldozunk le embereket, csak mert szamunkra ugy kenyelmesebb kezelni a nehez helyzeteket.Hülyének lenni és barom módon meghalni szabad választás, élni magad és megvédeni viszont tudtommal alkotmányos alapjog.
Két napja volt az, hogy egy nőt vert egy kocsiban egy nagydarab pasi és senki nem ment oda segíteni, mert a végén őt veri meg. Namármost, ha nálam van fegyver, és megkérem hogy hagyja abba és utána nekem akar esni, de bárki vagy én is megállíthatom, akkor szerinted melyik a jobb...? Fegyvertelennek lenni vagy nem?
Az, hogy valaki szerene önvédelmi képességet az nem jelenti azt, hogy fegyverbuzi gyilkológép.
A másik, hogy a net teli van esetekkel, amikor a fegyvert volt idő használn, de ezt látszólag élből ingoráljátok.
Ne forgassd ki masok mondandojat. Csak azt mondtuk, hogy nem minden helyzetben jelent megoldast a tamadasra illetve egyes esetekben akar ronthat is a helyzeten. Ezeket sem lenne szabad elhallgatni.Tehát azon az alapon ellenezni a fegyvertartást, hogy sokszor nem segít az az ökörség csúcsa.
Ha a lőfegyertől nő a közbizonság és embereket ment meg,...
Ha BÁRKINÉL lehet fegyer, akkor azok segítenek.
hozzánk már próbáltak éjszaka bejönni, hallottam ahogy a függönyel babráltak a résnyire nyitott ablakon. Kiviharzottam az erkélyre, de szerinted, ha fegyver lett volna náluk, akkor mi van?
Ha csak sejti, hogy fegyver lehet a hazban, de megis a behatolas mellett dont akkor gyorsan es agressziven fog fellepni. Idod nem lesz a fegyver hasznalatara. Hacsak nem az erkelyajto fele nezel, folyamatos keszenletben, csipodon a fegyverrel (cowboy kalapban). De ugy meg nem lehet elni.Ellben, ha nekem van fegyerem és bármivel próbálkozott volna az a két idióta, akkor használom is.
Bocs, de nem lehetne mellőzni az ilyen agyhalott kommenteket...?
Az meg sem fordul buksi fejedben
Kisfiacskám,
A faszom teli van a sok zsenivel
Eszeteknél vagyok ti...?
itt már sírok egyesek korlátoltságán
Az arra alkalmasoktól milyen alapon van pofád megvonni ezt
Kapjatok már a fejetekhez...
Mintha picit tulreagalnad a dolgokat...Ettől is a tökm tele van.
Ket rossz dontesbol nem lesz egy jo. Ha direkt elloknek az utcan, akkor senki sem fog szolni ha torott lesz az orra a rablonak, de azert legyen mar egy hatar. Nem verheted agyon mert "o kezdte es megpofozott".A pofon mar fizikai eroszak, a tamado atlepi vele a hatart, szamitson a legrosszabbra, maganak kereste a bajt.
Mondom ezt ugy, hogy nem szeretem az eroszakot es szinte mindig elkerulhetonek tartom.
Viszont ne az aldozat legyan mar a hibas, mert aranytalanul vag vissza. Az aranytalansag a pofonnal kezdodott, onnantol nincs felmentes.
Ket rossz dontesbol nem lesz egy jo. Ha direkt elloknek az utcan, akkor senki sem fog szolni ha torott lesz az orra a rablonak, de azert legyen mar egy hatar. Nem verheted agyon mert "o kezdte es megpofozott".