Molnibalage
"Komlyan mondom, hogy itt már sírok egyesek korlátoltságán."
Én meg kínomban sírok azon az önámításon, hogy : "Ha lesz stuki a zsebemben akkor meg tudom magam védeni". Nem, nem fogod tudni és le is írtam,hogy miért.
Gondolom elég limitált számú tényleges önvédelmi szituációban volt részetek életetek során. Ez a "hivatkozás" is jól példázza:
"Két napja volt az, hogy egy nőt vert egy kocsiban egy nagydarab pasi és senki nem ment oda segíteni, mert a végén őt veri meg. Namármost, ha nálam van fegyver, és megkérem hogy hagyja abba és utána nekem akar enki, de bárki vagy én is megállíthatom, akkor szerinted melyik a jobb...?"
1. Aki igazi férfi annak nem kell fegyver, hogy oda menjen segíteni, ugyanis a férfi attól férfi, hogy a kockázat ellenére is azt teszi amit kell...
2. Telefonon is lehet a hatóságtól segítséget kérni.
3. Ha ráfogod a fegyvert és nem hagyja abba akkor mit csinálsz? Lelövöd?
4. Mi van ha abba hagyja , te önelégülten arrébb mész , hogy "jahj de király csávó lettem a stukitól" , közben ő meg előszedi a saját fegyverét és beléd lő párat.
5. Vagy csak határozottan rád tarja, te meg már elraktad a tiédet. És szépen megkér, hogy legyél oly rendes és add át neki a tiedet, aztán jól kiveri belőled a sz@rt is....
Számomra megdöbbentő az, hogy mennyire életszerűtlenül és naivan gondolkoztok erről az egészről. Az meg külön félelmetes, hogy az adott helyzetben való alkalmatlanságotokat pisztollyal próbáljátok kompenzálni. Pont ettől veszélyes a dolog és ezt nem is érzitek.
Fip7, tenyleg vicces, hogy mennyire kihangsulyozodik a ket oldal, pedig itt koztes igazsag van.
Molninak volt par eletszerutlen megjegyzese, viszont volt igazsaga is.
"1. Aki igazi férfi annak nem kell fegyver, hogy oda menjen segíteni, ugyanis a férfi attól férfi, hogy a kockázat ellenére is azt teszi amit kell..."
Sajnalatos modon ilyen ertelembett vett "igazi ferfiakbol" eleg nagy hiany van vilagszerte. Viszont onvedelmi fegyverrel a kevesbe igazi ferfiak, sot nok is kozbelephetnenek ilyen esetekben.
"2. Telefonon is lehet a hatóságtól segítséget kérni."
Nem zarja ki azt, hogy kozben a fegyveret az elkovetore fogja.
"3. Ha ráfogod a fegyvert és nem hagyja abba akkor mit csinálsz? Lelövöd? "
Ha tovabb veri a not? Siman labon lovi.
"4. Mi van ha abba hagyja , te önelégülten arrébb mész , hogy "jahj de király csávó lettem a stukitól" , közben ő meg előszedi a saját fegyverét és beléd lő párat.
5. Vagy csak határozottan rád tarja, te meg már elraktad a tiédet. És szépen megkér, hogy legyél oly rendes és add át neki a tiedet, aztán jól kiveri belőled a sz@rt is...."
Eletszerutlen; rendort hiv, megvarja a kierkezesuket.