Ausztriàban 2016 közepèn volt:
73000 embernek engedélye, hogy fegyvert hordjon.(beleèrtve rendvèdelem, fegyveres erök..)
Ezt normàl halandònak nagyon nehèz megkapni, vizsga, lelkibùvàr vizsgàlat dtb. kell hozzà. Igazolnod kell, hogy mièrt van rà szükseged és ezt komolyan veszik.
160000embernek engedélye, hogy fegyvert tartson otthon (engedelyköteles fegyvert)
Egy vadászpuskàt vehetsz, otthon tarthatsz zàrt fegyverszekrenyben. Persze, hogy minek az kèrdèses, mert nem használhatod. Nézegetheted, simogathatod. Ilyen van kb 1 mio (ha jòl èrtelmezem a statisztikàt). Ezek nem revolverek, hanem kizàròlag vadàszfegyverek.
Abban igazad van, hogy a fegyvertulajdon nem mission impossible. A viselés és hasznàlat màr inkàbb.
Különben az összes bünténynek személyek ellen, csak 0,2%-àt követik el löfegyverrel. A leggyakoribb a kés...
2014 òta minden fegyvert kivétel nèlkül nyilvàntartanak központilag. Akkor volt lehetöség, hogy mindenki bejelentse a régi "bünöket".
Èltek is vele, lásd az 1 mio.-t, feljebb .
Különben a gond vilàgszerte nem a legàlisan vett, nyilvàntartott fegyverekkel van ( meg az us-ban sem), hanem az illegàlisan szerzett, haddznàltakkal. Erre jò példa Mexikò.
Az osztràk megoldàs szerintem (ismerve kreativitàsunkat), nem jò megoldàs itthonra. Ahogy a vezetésnèl az osztràk 0,5 promill se lenne szerintem itthon jò.
Persze ezen lehet vitatkozni, de én sem làtom az igényt a magyar rendszer megvàltoztatàsàra. Mièrt is kellene megvàltoztatni? Ha nagy fegyverbuzi vagy, csinàlj egy vadàszvizsgàt. Simogatni meg nèzegetni elèg egy model is.
Mielött legyilkoltok: szerintem
.