Szerintem azt is tisztázni kellene, hogy az otthoni fegyver tartás és a fegyver viselés között is nagy a különbség.
Meg úgy érzem, hogy egy hatékonyabb/eredményesebb állami igazság szolgáltatás mellet föl sem merülne a saját fegyver tartásának igénye. Úgy érzem ez akkor kerül előtérbe amikor az állam nem teszi megfelelően a dolgát.
Ugyan ilyenek a paramilitáris szervezetek is. A szoci időkben kivonult az állami igazság és rendszolgáltatás vidékről, erre a társadalom úgy reagált, hogy elkezdett gárdákat létrehozni. Ugyan ez a helyzet a fegyverrel is. Ha tudom, hogy a rendőrség segít és jó esetben el is kapják az elkövetőt majd megfelelően megbüntetik akkor én sem akarok Dredd bírót játszani.
Pl.: volt most a Móricz körteres villamosvezető verős eset. Szerintetek melyik a hatékonyabb?
1. Elkezdenek a népek lövöldözni a zsúfolt villamoson és a körtéren....
2. A felvételek alapján vagy a helyszínen elfogják az elkövetőket aztán kapnak 5 év kényszermunkát.
Kérlek, válasszatok !
"Szerintem azt is tisztázni kellene, hogy az otthoni fegyver tartás és a fegyver viselés között is nagy a különbség."
Igy van, jogos felvetes. Az otthoni fegyvertartas videki problemakon segithet, ha ertelmesen van definialva. Teszem azt kulon szef a loszernek, kulon a fegyvernek vagy toltetlen tarolas nem ilyen - szerintem. Viszont nem vagyok szakember, csak nem erzem eletszerunek.
"Meg úgy érzem, hogy egy hatékonyabb/eredményesebb állami igazság szolgáltatás mellet föl sem merülne a saját fegyver tartásának igénye. Úgy érzem ez akkor kerül előtérbe amikor az állam nem teszi megfelelően a dolgát. "
Szaz szazalekig egyetertek kozbiztonsagi oldalrol. Azonban van a dolognak politikai oldala (lasd amerikai alkotmanyos jog), sport oldala (sportloveszet), vadgazdalkodasi oldala is.
"Ugyan ilyenek a paramilitáris szervezetek is. A szoci időkben kivonult az állami igazság és rendszolgáltatás vidékről, erre a társadalom úgy reagált, hogy elkezdett gárdákat létrehozni. Ugyan ez a helyzet a fegyverrel is. Ha tudom, hogy a rendőrség segít és jó esetben el is kapják az elkövetőt majd megfelelően megbüntetik akkor én sem akarok Dredd bírót játszani. "
A lakossag tobbsege nem akar Dredd birot jatszani, ez felreertes.
"
Pl.: volt most a Móricz körteres villamosvezető verős eset. Szerintetek melyik a hatékonyabb?
1. Elkezdenek a népek lövöldözni a zsúfolt villamoson és a körtéren....
2. A felvételek alapján vagy a helyszínen elfogják az elkövetőket aztán kapnak 5 év kényszermunkát.
Kérlek, válasszatok !
[/QUOTE]"
Rossz a kerdes, mert nem ez a ket opcio van.
Az a ket csira jo esellyel becsicskul es elfut a fegyver latvanyatol is. Ha nem, akkor sem kezd el feltetlenul mindenki lovoldozni egy villamoson (nem jellemzoek az ilyen parharcok mashol sem). A villamosvezetonek, rendornek adott esetben lett volna alkalma a fegyverhasznalatra, ha van naluk; a videot keszito szemelynek is.