Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Arányosság elve. Lábon is lőhette volna, de inkább ijedtében fejbe lőtte.Nem értem ezt a világnézetet, most a is a csaj a geci valamiért. Mért nem az a kérdés, hogy megérte-e lelövetni magát egy táskáért? Egyébként most rövid volt a jelenet, mert rövidre zárta, de ha nincs fegyvere akkor valószínűleg 5-10 másodperc táskarángatás után vagy fejbeveri vagy leteperi a csajt és addig üti amíg elengedi a táskáját. Akkor meg az lenne a véleményed, hogy na ugye nem tudta volna a fegyverét előszedni és megvédeni magát. Pedig meg tudta, és a másik sem rabol legközelebb semmit.
Akkor önként adja át a táskáját? Vagy harcoljon érte kicsi? Vagy harcoljon érte nagyon és valószínűleg sérüljön meg miatta nagyon? Úgy már méltányos lenne a fegyverthasználat? De most komolyan, eddig a logikádból az jött le, hogy ha megvédi magát akkor miért védte meg magát, ha nem védi meg magát, akkor ugy-e, hogy nem tudta megvédeni magát.Frappans lezaras lett volna a gazspray, de nem ez. Ja, hogy az nem volt nala?! Mert minek is, ha van nala lofegyver. Mellesleg te sem tudhatod ki volt az elkoveto. De mondjuk, hogy meggyoztel es mar biztos vagyok benne, hogy egy csunya, gonosz, javithatatlan selejt volt aki egyszer egy csoki mikulast is ellopott... Kettot kellett volna a fejebe ereszteni. Vagy inkabb az egesz tarat.
(A hos kiscsajnak biztos kell majd egy kis ido, mire leesik neki, hogy meggyilkolt egy embert. A lopott taska kisebb teher lett volna. )
A ház udvara be van kerítve, remélhetőleg a kiskert is, így betévedni nem tud. Egy kiló paradicsomért gondolom nem fogod lelőni a másikat, de azért odalőhetsz 2-3 méterre melléje, hogy érezze a törődést és legközelebb eszébe ne jusson nálad próbálkozni.És a ház udvarán? Vagy a kiskertben? Sokan lopnak paradicsomot is meg paprikát.
Pedig a hazai jog megköveteli. Akinél fegyver van, annak meg pláne tudnia kell, hogy azért mert le akarják venni a táskáját a válláról, nem lőhet fejbe egy fegyvertelen támadót. Ez ha nálunk történik, nagyon megráncigálják a nőt a kamera felvétel alapján. Természetesen nem sajnálom a támadót, sőt, ez egy szerencsés eset, nálunk is csak annyit bántam volna, hogy felvette a kamera. De attól még ez pl. nálunk simán jogszerűtlen, no meg 100 ból 1 ilyen van, a másik 99 ben hasonló szituban a NŐ nagyon rosszul járt volna.Nem követelhetsz egy civiltől arányosság elvét.
Érdekes, hogy nem látni vérnyomokat a lövés után...
Vagy, de. Most láttam csak.
Minden ok
De igen, legfeljebb nem olyan szinten mint egy szakembertol.Nem követelhetsz egy civiltől arányosság elvét.
A hos kiscsajnak biztos kell majd egy kis ido, mire leesik neki, hogy meggyilkolt egy embert. A lopott taska kisebb teher lett volna. )
Túl közel volt egy láblövéshez, ahoz hátrálnia kellett volna, hátra meg nehezebben méssz, mint előre, a másik nekitámadhatott volna. Ha elfut akkor lábonlőni szinte esélytelen, mert egy gyengébb futó is 1 másodperc alatt 5-7 métert nulláról indulva is megtesz. Akkor marad az, hogy hátba lövi vagy nem lő rá. Akkor meg minek neki fegyver hagy úgysem használja?Arányosság elve. Lábon is lőhette volna, de inkább ijedtében fejbe lőtte.
Tessék? Szerintem nagyon félreértettél valamit abból amit írtam. Mikor láttál te olyat, hogy magyar rendőrök a fegyvertelen, pláne mondjuk harcképtelen - hason fekvő embert 4-6 an körbeállják, és a testkamera rögzíti ahogy mikor az egyik bepánikolva valamit benéz és a para miatt elkezd lőni, majd mivel a többi is be van szarva, fossá lövik az embert? Mert az USA-ban ilyen megtörténik elég sokszor, nálunk meg én ilyenről még nem hallottam, szóval a lakosság aránnyal együtt súlyozottan nézve sem olyan a helyzetünk, szerencsére, mint az USA-nak.Ja, mert ugyanannyian lakjak am a ket orszagot
Csak a lakossag aranyait nezve 32 esetnek kene lennie ott egy magyar esetre szamolva. Nalunk van egy evben hany ilyen eset is? Egy?
Akkor a havi egy esetukkel jobbak nalunk, a hetivel sem sokkal rosszabbak.
Így már kamunak néz ki, a gifen másként mutat.Szemleltetesnek tette be suvorov a gifet ( de jo esellyel fake lesz).
De igen, legfeljebb nem olyan szinten mint egy szakembertol.
Ja, a YouTube-on is boncolgatjak, hogy fake-e, de a vita szempontjabol lenyegtelen szerintem.Így már kamunak néz ki, a gifen másként mutat.
Tessék? Szerintem nagyon félreértettél valamit abból amit írtam. Mikor láttál te olyat, hogy magyar rendőrök a fegyvertelen, pláne mondjuk harcképtelen - hason fekvő embert 4-6 an körbeállják, és a testkamera rögzíti ahogy mikor az egyik bepánikolva valamit benéz és a para miatt elkezd lőni, majd mivel a többi is be van szarva, fossá lövik az embert? Mert az USA-ban ilyen megtörténik elég sokszor, nálunk meg én ilyenről még nem hallottam, szóval a lakosság aránnyal együtt súlyozottan nézve sem olyan a helyzetünk, szerencsére, mint az USA-nak.
De igen, legfeljebb nem olyan szinten mint egy szakembertol.
Az ominózus eset után pár hónappal egy este egy nő elütött egy gyalogost egy faluban, nem állt meg , hanem csak a következő faluban és onnan hívta ki a rendőröket , mentőket. Nem kapott a cserbenhagyásért büntetést a Szögi Lajos meglincselése miatt.Vagyis azt várnád el tőle, hogy tudatosan cserbenhagyást kövessen el?!! És ezután mindenki ezt tegye, ez a megoldás társadalmi méretekben?!!
Az illegális fegyverek legálisan kezdték a pályafutásukat, amit illegálisan szereztek meg, vagy szerinted a fegyvergyárból lopták őket?Na igen a lakosságarányt sokan elfelejtik és hogy USA ban 200 millió csak az engedélyes fegyverek száma, mert bizony a problémát ott is az illegális cuccok okozzák 99% ban.
Te is megálltál volna.Szögi Lajosnak a legjobb esélye a túlélésre az lett volna, ha mikor eléugrott a purdé, és elsodorta, NEM ÁLL meg...