M
molnibalage
Guest
Ez a vírusizé az egész jelenlegi társadalmi és gazdasági modellt kérdőjelezi meg. Mert, ha csak minden 10 évben üt be egy ilyen, akkor a jelenlegi modell szerint az emberek (ország és területtő függően) 5-50%-nak soha nem lesz stabil megélhetése. Jön egy ilyen és kész. Game over. Tartalékuk meg úgy tűnik, hogy semmi.El sem hiszitek mi van a reptereken szerte a világban. Mint egy poszt-Apokaliptikus filmben. Minden állóhelyen és a csápokon gépek állnak, de ember csak elvétve, szinte csak a kiszolgálók jönnek ki elénk és annyi. Hihetetlen, két hete ugyanott iszonyat nyüzsgés volt.
Nem tudom hogy fog ebből felállni a repülőipar, de ami most van, az jókora szakadás lesz.
Maintenance az megy úgy ahogy, a teherforgalom folyamatos, de a utasrepülés szinte zéró. Nekem volt több utam is utas nélkül, pedig a fél gép be volt foglalva hetekkel korábban. De nem jönnek el, nem mozog senki. Nem tudom, mikor fog ez újraindulni, mikor jön meg a bizalom megint, ahhoz pedig le-e elég pilóta érvényes szakszóval (mert 3 hónapig nem repülsz szívtál), elég földi személyzet, etc.... mert ha nyárra ez lecseng és mindenki nyaralni akar menni - sok sikert ehhez elég üléskapacitást szeretni.
Mindenki hitelből fejleszt, tőke tartalék semmi.
Most akkor vagy bevállalja ezt több terület is, vagy akkor erre biztosítás vagy bármiféle közös alap vagy faszomtudja mi lesz, de egy biztos. Ettől nem lesz olcsóbb semmi. A kérdés az, hogy akkor az emberiség mennyire akar orosz rulettezni...
Ha mázlid van és két időszak között kaszálsz, ha nem, akkor IJ.
Nagyon kívnávcsi vagyok, hogy az egész világ ebből mit szűr majd le. És pesszimista vagyok és szerintem semmit.