Civil repüléssel kapcsolatos témák

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
1 798
5 141
113
https://www.portfolio.hu/uzlet/2020...-boeing-foldre-parancsolt-repulogepere-445518

Megvan az első megrendelés a földreparancsolása után újratervezett Boeing 737 MAX típusú repülőgépre, miután a lengyel Enter Air SA négy típust is vásárol a gépből - jelentette be a repülőgyártó vállalat szerdán.

A gép újbóli bejegyzése még mindig folyamatban van, miután több mint egy éve két végzetes légikatasztrófa is történt típushiba miatt. A légitársaság problémáit nehezítette a koronavírus utazásokra gyakorolt hatása is.

A vállalat ismertette, hogy a légitársaságok több mint 400 megrendelést töröltek a típusra ebben az évben, összességében pedig 864 rendelést mondtak le a 737 MAX-ra, vagy kértek helyette más gépet.

Az Enter Air összesen 10 gépre kötött szerződést, a korábban leadott rendelések kiesése miatt a Beoing kompenzálni fogja a vállalatot, és az eredeti tervhez képest késéssel fogja leszállítani azokat, a járvány miatt ugyanis jelenleg alacsonyabb a légiforgalom.

2019 decembere óta ez az első rendelés a 737 MAX-ra. Az Enter Air igazgatósági tagja, Grzegorz Polaniecki szerint a szigorú ellenőrzések miatt a 737 MAX szerinte a legjobb gép lesz a világon.

Ebben látok valami igazság tartalmat is ennyit és ilyen mértékben nem basztattak egy gépet sem.

Hidd el, hosszú a listája azoknak a gépeknek, amiket ennél sokkal jobban elbasztak (civil és katonai vonalon egyaránt).

A MAX egy tök jó ötleten alapuló gép, aminek némelyik részét egy hozzá nem értő management összegányolt "jóvanazúgy" módon. A sitten kéne rohadni mindnek, de a repülésben már nem dolgoznak többet az fix.

Viszont mára, pont a hihetetlen médiahadjárat miatt a gép átesett egy olyan alapos átvizsgáláson és javítgatáson, hogy szerintem a következő húsz év legbiztosnágosabb típusa lesz.
Miért?
1, Az alap ugye a 737, zsír gép volt, kiforrott, így az alapra nem lehet panasz;
2, A tervek is jók voltak, amit lehetett kihoztak a gépből;
3, Mivel ki kellett javítani és árgus szemekkel lesett az FAA, hogy mentse a becsületét, így a gép olyan alapos utómunkákat kapott, ami minden típusnál igazából megtörténik - az üzembe állás utáni években/évtizedekben.

Tehát a vásárló most kap egy gépet, amire annyit elköltött most a Boeing, annyit átszaglászták, lecsiszolják, kiszedjék a rejtett betegségeit, annyi figyelmet kapott, hogy bármi hibát megtaláljanak, amit talán csak egy űrhajó vagy a B-21 protó kap meg. Mert még egy malőr és game over...
Én ebben az állapotában szó nélkül beleülnék.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
2 996
3 264
113

Ez a gép és típus megérdemelne egy főnixmadár szerű újra éledést.
Mike Patey változatban is érdekelne és inkább mindenhova kerékpárral járnék csak tudhassak egyet 50% -tulajdon jogban is.


1500 m /perc az emelkedése
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
37 507
50 974
113
Kicsit kapcsolódóan az FR24 országonkénti listázó oldala:
https://www.flightradar24.com/data/airports

Nyilván senki nem lepődik meg a listát átpörgetve, de azért akkor is durva az USA reptérszáma a többi országéhoz mérten.
Ausztrália lakosságarányosan még durvább
AUS 25M / 195 reptér = 128k ember / reptér
USA 330M / 1077 reptér = 306k ember / reptér
 
  • Tetszik
Reactions: fulcrum11 and Tcat