Új wikicikkem:
M–SHORAD – Wikipédia
hu.wikipedia.org
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
UAV problem solved. Szerintem nagy lesz a kereslet...
vagy nem...UAV problem solved.
Biztos. De jelenleg ugyebár mindenféle civil drónokat használ mindkét oldal katonai célokra (mert olcsó és nincs counter - illetve ami van elég gyenge). Ennek biztos vége lesz, és új korszak nyílik, de addig sok ilyet fognak eladni. Aztán rádobják a hard kill UAV tornyokra ezt is, mert minek a lőszert pazarolni aminek ez is elég.vagy nem...
Majd jönnek olyan UAV-ok amikre ez nem hat. Biztos tök hasznos ez a fajta rendszer is, de továbbra is a legbiztosabb ha lerobbantjuk őket az égről pl. gépágyúval. Többféle megoldás (soft és hard "effectorok") együttes alkalmazása jelenti a hatékony védelmet.
Majd jönnek a természetvédők a sültgalamb-rajok és az egyéb collateral damage miatt... Viszont az ilyen egységeknél mindig lesz friss sült az MRE mellé.UAV problem solved. Szerintem nagy lesz a kereslet...
Ez az amcsi M-SHORAD torony csak Hellfire nélkül...és? Mit is akarsz mondani ezzel?Gratulálok
Szeretne egyszerre ATGM-et magában a rendszerben?Ez az amcsi M-SHORAD torony csak Hellfire nélkül...és? Mit is akarsz mondani ezzel?
Az alap M-SHORAD az ATGM-mel van...és?Szeretne egyszerre ATGM-et magában a rendszerben?
Szia,Remélem Ukrajnában majd tesztelik ezt a technológiát is - ígéretesnek tűnik...
Szia!Szia,
Ezek a "lagy" megoldasok altalaban nagy nem idotalloak: adott eszkozokkel szemben kivaloan mukodnek, a kovetkezo generacio meg egyszeruen figyelmen kivul hagyja.
Szerintem ez a koncepcio is pontosan ilyen: mivel tudjuk, hogy a normal haztartasi mikrohullamu suto ajtaja/oldala TOKELETESEN ved a mikrohullamtol, ezert azt is tudjuk, hogy olcson tomeggyarthato a mikrohullamtol vedo technika. Vagyis a kovetkezo generacios dronokat ha igy keszitik, akkor vedettek lesznek ezzel szemben.
Ezzel egyutt szerintem erdemes lehet nehany ilyet venni, hogy a nehany erosen vedett pont vedelme tobbszinu legyen (ennek masodlagos elonye szerintem, hogy az ellenseget rakenyszeriti, hogy konnyebben lehessen detektalni a dronjait, mivel az olcso mikrohullamu vedelem virit a radaron); de nem nagyon szabad abban bizni, hogy hosszu tavu megoldasnak jo.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..