M
molnibalage
Guest
Csak hiábavaló, ha közben egy század vagy zászlóalj többi eleme meg képtelen átkelni. Sem a légvédelem, sem a harckocsi, sem a logisztika.Talán azért, mert átlag 5 km-ként van egy valamilyen vizi akadály.
Tudom, hogy nem alap, de érdekesség. A Wargame : Red Dragonban kipróbáltam a fenti eszközökkel azt, hogy egy MN kb. mit tudott volna az olaszok ellen feltételezve, hogy Oszát mégis veszünk vagy több Sztrea-10-et. Folyón átkeltem BTR/BMP-vel úgy, hogy ATGM volt rajtuk és ATGM-es gyalogos és MANPAD volt. (SZPG-9-es gyalogság sajnos nincs, pedig annak RHA átütése elég komoly a célpontokhoz képest, amíg olaszok a célok.)
Ameddig a legkomolyabb hk a Leo1 és Centurion szerű dolgok voltak, addig ment a kétéltűzés, de amint jött az első Leo2A1 vagy M1IP szint, akkor szinte megállt a tudomány, Konkursz nélküli BMP nélkül game over volt. Még azokkal sem volt móka és kacagás.
Persze fordítva is igaz volt. TOW-os egységek - TOW-os gyalogság nincs is WG-ben koncepcionális okok miatt.! - cafatokra szedte szét a T-55 ,de még a T-72A-t is...