Hir jött, ( Nemzeti Hirháló) hogy a Paks II.-nél elbocsátások vannak.
Tudunk erről valami hiteleset?
Köszi.
Közben előkerült egy Hadházy bejegyzés, más forrás alatámasztja ezt?
Szó szerint idemásolom egy most kirúgott paksi melós levelét és újra ideteszem a megdőlt résfalról, illetve az azt támasztani próbáló földsáncról készült képet. Miután pár napja írtam a témában, sok hasonló tartalmú üzenetet kaptam a súlyos problémákról és persze jött a közlemény, hogy ugyan tényleg kirúgtak pár száz embert, de amúgy minden a legnagyobb rendben. Ha demokráciában élnénk és felelős kormányunk lenne, országgyűlési képviselőként könnyen eldönthetném, kinek van igaza: odamennék és megnézném. Erre most semmilyen lehetőségem sincsen (még repülőről sem nézhetem meg, mert Paks felett – jogosan – zárt a légtér). A levélből csak a munkás azonosítására alkalmas adatokat veszem ki (de amúgy mindannyiuk névvel, arccal, valós profillal üzent nekem):
„Tisztelt Hadházy Ákos!
A ma este került a szemem elé az a cikk miszerint azért lett el küldve közel 400-500 ember, mert mind két Paks2 blokk építési folyamata befejeződött. Az egész egy nagy hazugság, én is ott dolgoztam 8 hónapig, mint egy alvállalkozó munkása, és mint engem is és még sok kollégámat felháborít ez a hír. Egyik napról a másikra rugtak ki minket a munka kezdés előtt 2 éves munkáról volt szó. És nem 400 dolgozóról van szó hanem közel 700-800 emberről. Az 5-ös blokk résfala kezd be dőlni, ami a cég számlájára írható a kapkodás sietség mihamarabbi végzés miatt. Azt már hozzá tenném, hogy a dolgozókkal való bánás mód embertelen és embereket nem ember számba nézve a német cég és azok alvállalkozói teljes mértékben ki használták az embereket. Nem találkoztam még egyetlen egy országban pl. olyannal, hogy a hazai emberek tanulják meg egy külföldi cég nyelvét. Ha én külföldre megyek dolgozni, köteleznek az adott nyelv használatára. Itt ennek az ellenkezőjét tapasztaltuk hogy mi tanuljuk meg az ő nyelvüket. Hozzá tenném, hogy a német cég közel 8 országból származó embereket alkalmazott és úgy ordibáltak az emberekkel mint más a kutyájával sem. Paksi hírek is lehozta, hogy teljesen kész a talajstabilizálás, ami badarság december 20-án lettünk ki rugva 5-ös blokk 70%-ban kész kb 6-os blokk 80% de még ki sincs szedve az erőmű része de ők azt nyilatkozták hogy kész! Mikor meg kérdeztük a főnökünket hogy miért is lettünk el küldve annyit válaszolt az roszatom nem fizeti ki a Bauer céget így ezáltal minket se. Jó tudjuk hogy a főnökünk sunyi mert mindent korlátozott pl a bérek emelését is vagy pl cégek közötti vándorlást. Ő milliárdos lett a emberek meg munkanélküliek. Órákat tudnék beszélni erről és sok kollégám is mik történtek bent amik sose látták nap világot nem hogy médiát. Sokan úgy vélik, ez a beruházás egyenlő pénzrablás-pénzmosás, semmi több. Készültek képek az építkezésről nyilván nem kerültek fel semmi felé közösségi oldalakra, mert tilos volt bármi felé képet videót készíteni. Ami valós volt mert egy dolgozó képet rakott ki egy közösségi oldalra és az országból ki toloncolták és ki is tiltották. Száz szónak is egy a vége: azok, akik ott dolgoztak magyar emberek mind munkanélküli lett és nagyon ki lettek használva. Brutálisan bántak az emberekkel a saját országukban.”
Eddig a levél.
Mondom, SOK hasonló üzenetet kaptam, de hogy ezeknek az embereknek van-e igaza, vagy az építkezésen magukat hülyére kereső vezetőknek, azt Önöknek kell eldönteni. Én egy egyszerű országgyűlési képviselőként nem vagyok abban a helyzetben, hogy ezt eldöntsem. Mindenesetre a mellékelt képen valóban ott van a résfalat támasztó sánc… Ha a paksi, sokmilliós fizetésért dolgozó vezetők valóban meg akarják Önöket győzni, tegyenek közzé képeket, videókat a gödörről. Amíg nem teszik, ne haragudjanak rám, ha én a melósoknak hiszek.