M
molnibalage
Guest
Édes istenem, ezen az "érvelésen" behaltam... Ha nem jössz rá, hogy miért, akkor az gáz...Hogy lenne a Tiszatóból bármi, ha egyszer az országot érintő egyetlen kontinentális fejlődési tengelyen kívül esik? Ott nincs világgazdaság! Látod itt ezt a narancssárga sávot, ami ide esik, az fejleszthető:
Én szeretném a jelenlegi Bécs-Győr-Budapest-Kecskemét-Belgrád tengelyt megosztani két ágra, létrehozva egy Bécs-Győr-Szfehérvár-Belgrád ágat. Ehhez kellene nekem a tó két parja, mint befektetési terület, hogy az arra ráépülő szolgáltatások és az ahhoz vezető infrastruktúra mentén kialakuljon egy újabb fejleszthető régió:
Győr-Budapest-Baja között szeretném ha kialakulna egy masszív fejlett régió, ami húza maga után a gazdaságot. A problémát Fejér megye déli része és a teljes Duna-völgye jelenti. Ez a fejlettlen és reménytelen terület úgy bekékelődik ide, hogy hosszú távra megakasztja itt a fejlődést. A Duna-völgye problémát viszonylag könnyű megoldani: el kell pusztítani, azzal, hogy elárasztjuk és a tó parjtjai mentén megteremtjük ezzel a fejlődés lehetőségét.
Legszívesesebben ezt tenném Szabolcs és BAZ megyékkel is. Beerdősíteném, elárasztanám az egészet, ha tudnám hova telepíteni onnan a sajátos igényű lakosságot anélkül, hogy az új helyén kárt okozna az ország fejlődésének. De sajnos csak azokat a lakókat csak harmadik irányba lehetne útnak indítani ilyen feltételekkel. Ezzel szemben a Duna-völgyi lakosságnak semmi más nem kell, csakhogy kiszabaduljon a semmi közepéből, ami jelenleg a lakhelye.