Amiről itt írnak az amerikai átlag tanároknak egy sorvezető, és mint én is írtam, igaz a palackokra, mivel azok egészen jól kezelhetőek, tisztíthatóak.
Az építési üveghulladék viszin jelenleg is megy a kukába nagyon nagy százalékban mert ha nem fémes, de kemény (porcelán, kő, beton) szennyezés van a zúzott üvegben akkor már nem használható üveggyártásban, ha jól emlékszem 5g/tonna a megengedett szennyezés, ez meg építési hulladékban nem biztosítható csak rengeteg pénzért aszfaltba jó kiegészítő anyagnak.
Egyes országokban már van külön gyűjtése az ablakoknak, az új ablaküvegek termékdíjasok és újra is hasznosítják, külön válogatják az üveget bontásnál, baromi drágán. (Nagy-Britannia és Hollandia rémlik nekem)
mint írtam az autó övegek újrahasznosítása is megy, van rá üzem, nem túl meglepő módon azért mert az autógyáraknak muszáj ezt csinálniuk.
Mindegy, elengedem amúgy, mindenben igazad van és soha ne olvass el olyan cikket amiben mást írnak mint amit te gondolsz, ne is beszélgess olyannal mert az mind hülye.