Igen, tudom, hogy ez most az új jelszó. Alapvetően nem is teljesen marhaság. Leszámítva pár "apróságot"
Persze, a reakcióúttal tisztában vagyok, de szerintem már volt a fórumban, így nem írnám le a mechanizmust. Amúgy se fő profilom a szervetlen kém, így annyira nem is vágom, hogy el tudjam magyarázni. Azért mind az energia, mind a földgáz igénye elég nagy. Szóval erre mondotta vala a magyar, hogy cseberből vederbe.
A víz hidrolízise is csupa móka és kacagás, iszonyatos energiaigénnyel, szerintem ott is áll a fent említett mondás, de ez magánvélemény.
Lehetne még biotechnológiai úton is bontani, ha a növényekben kiiktatjuk a fotokomplexben, az egyik (ha emlékezetem nem csal) oxigenázt, akkor nem történik meg a hidrogén NADH-ról O2-re pakolása, így H2 keletkezik. Illetve durranó gáz, de az azért elválasztható. Most nem tudom hol tart ez a technológia. De még ha működne, és rentábilis is lenne, ez meg termőterületet vesz el a mezőgazdaságtól. Szóval megint picit nyelvtövi ingerületet érzek a számban (keserű a szájízem)
A hidrogén meg elég egy mocsok anyag, persze tartájokhoz végképp nem értek, de erről
@ozymandias elég sokat értekezett, meg annyit azért gyakorlatból tudok, hogy nem ugyanúgy kezeled mint egy O2 vagy egyéb gázpalackot. És még így is kb biztos lehetsz benne, hogy lassan eldiffundál.
Meg ugye elégetni? Akkor már inkább a PEM-ekben hiszek, azok messze ígéretesebb technológiának tűntek, de ott meg nem tudom mennyire sikerült előre lépni. Amikor tanultam róla még elég gyerekcipőben járt a dolog. Talán
@ozymandias @molnibalage esetleg
@ogretankHU többet tud mondani.
És ne vedd támadásnak, nem veled vitatkozom, csak már kikívánkozott belőlem.
Bár annyi lenne. Eleve 90 óta kb minimális a társasház építés.
De még ha csak a panelok lennének. Valójában a fél ország egy skanzen a 100+ éves gangos romoknak.