Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
<blockquote rel="joker">Ha valakinek alacsony lenne a vérnyomása.
http://www.origo.hu/itthon/20150128-a-kornyezetvedelem-tudatos-szetverese-zajlik-illes-zoltan-szerint.html
Beidézné valaki, hogy miféle EU-s szabályozásról van szó, mert én ilyenről nem tudok! Az atomerőmű engedélyezése nemzeti hatáskör és a szabályozása is.
Vicces lenne, ha az EU területén vígan működhetnének az akár nyugati, akár orosz 2. generációs erőművek is, de a 4. generációs nem felelne meg az - amúgy nem létező - előírásoknak.
Konkrétan vajon milyen EU előírásnak nem felel meg Paks II? Honnan tudják, hogy nem felel meg, ha még meg sincs tervezve, csak a típus paraméterek ismertek? Mennyiben bír rosszabb paraméterekkel a VVER-1200/AES-2006/MIR-1200, mint a 2 generációval, 35 évvel korábban fejlesztett VVER-440, ami most Pakson és máshol is üzemel? Ki számolta ki a + 4 milliárdot és hogyan? Esetleg Illés tárgyalt az oroszokkal, hogy így tudja, hogy mit mondtak?
Illés csak magát minősti a kijelentéseivel.
Nos, én nem tudom, de nyilván itt a biztonsági előírásokra célzott... Amikről pontosan szintén nem tudom, hogy mik, mert semmi konkrétat nem találtam, bár annyira nem is mélyedtem el benne...
Itt legalábbis nem sok minden van:
http://ec.europa.eu/energy/en/topics/nuclear-energy/nuclear-safety
Itt vannak az általad linkelt oldalról elérhetőek a keresett infók (szerintem ezekre gondolhattatok):
A TANÁCS 2009/71/EURATOM IRÁNYELVE (2009. június 25.)
eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/PDF/?uri=CELEX:32009L0071&from=EN
A TANÁCS 2014/87/EURATOM IRÁNYELVE (2014.július 8.)
eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/PDF/?uri=CELEX:32014L0087&from=EN
Még nem kaptam választ tőle, de amennyibe kapok, akkor azt ide is bemásolom.
Hihihi, találtam is egyet: illesz@ceu.hu Na akkor megírjuk még egyszer, mert sajna az előzőt nem mentettem el...
Ennyi válasz? Komoly...
Ehhoz képest én <i>Date: Sun, 8 Feb 2015 22:29:15 +0100</i> küldtem el a kérdéseimet és <i>Date: Mon, 09 Feb 2015 05:37:38 +0100</i> megkaptam a korrekt és részletes választ.