Hol férne el? Szárny alatti pilonban?A F-15E alkalmazók közül van bárhol vontatott csalira lehetőség?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hol férne el? Szárny alatti pilonban?A F-15E alkalmazók közül van bárhol vontatott csalira lehetőség?
Az F-16-nál is pilonban van. Hogy akkor F-15-ön miért nincs ilyen alkalmazás, soha nem értettem.Hol férne el? Szárny alatti pilonban?
He-he:Nemrég 2 db F-15e-ös vadászgép húzott el felettem. 7900 méteren repültek, 759 km/h-val. Románia déli részénél kb. azonos magasságban és sebességnél tüntek el a radarról.
Jó hangjuk volt, mi? Elsőre én is Gripent jósoltam magamnak, hogy a közvetlenül fák fölött repülnek, de nem.He-he:
Nagyon egy hullámhosszon vagyunk!
Mi miskolciak éberek vagyunk! "Fél szem, fél fül mindig a figyelésé!" (Vili a veréb)
Munkavégzés közben - a klasszikus borsodi felhős/ködös időben - ami elvágólag Mezőkövesdig szokott tartani akár hetekig is, ha amúgy az egész országban hét ágra süt is nap - figyeltem fel a jellegzetes hangra, amit a régi Tupoljevek kihalása óta sajnos alig alig hallani
Elkezdtem okoskodni: Semmi turbofan, de annál dörgedelmesebb! Alacsonyan jönne? Vagy ketten vannak?
Gripenek erre útvonalrepülésen?
A választ én is rögzítettem - jani22-höz képest egy kis késéssel.
Mentségemre szóljon, hogy hemodinamikai operációs eszközt szállítottam ki a konszignációs raktárból, de azért jeleztem az asszisztensnőnek, hogy lenne sürgősebb dolgom!
Miért?! Ha lepucolták a légvédelmet akkor teljesen jó "igáslónak" az F-15 bombázó...F-35 mellé?
Ezek is megbolondultak?
Global Strike Eagle: The real plan to add rockets to the F-15
In 2006, a team from Boeing proposed an incredible new use for America’s legendary F-15 Eagle that called for mounting a 45-foot rocket to its back. This rocket-carrying fighter would be given the seemingly logical (while still entirely dramatic) moniker of F-15 Global Strike Eagle, and it could have revolutionized how America deployed hypersonic weapons or put small payloads into orbit.
Global Strike Eagle: The real plan to add rockets to the F-15
Boeing's Global Strike Eagle was a proposal for an F-15 with a rocket strapped to its back... and it's not as crazy as it might seem.www.sandboxx.us
Basszus erről sem tudtam;
A Boeing 2006-ban az F-15 Global Strike Eagle-el készített egy koncepciót amivel Minotaur ICBM-el állított volna pályára kisebb műholdakat..
Ha ez megvalósult volna, az F-15 lett volna az egyetlen sugárhajtású repülőgép, amely képes műholdat indítani, majd le is lőni.
Ha valakit érdekel a 10oldalas terezet>> klikk
Furcsa döntés.
Furcsa döntés.
Számomra egyértelmű, hogy a Pentagon az USAF nyomására megpróbál kifarolni ebből az üzletből.
Ha megfosztják az EX-et a CFT tartályaitól, azzal teljesen kiherélik a programot.
Az indoklás is gyanúsan semmitmondó, tekintve, hogy nincs is.
Ha mindenáron A2A es nagyméretű rakétafegyverzet első fokozat feladatokra akarják használni az EX-et, akkor se kéne eldobni a CFT-ket, mert azok nélkül és a két F110GE129-essel ez a gép nagyon rövid lábú.
Főleg szuperszonikus rezsimeken.
Talán vissza kéne hozni a korábbi, kevesebb pilont tartalmazó "vadász" CFT-ket, melyek egyesítik a CFT előnyeit a feladatkör követelményeivel.