M
molnibalage
Guest
Jelen állás szerint bármennyit is rendeltek, a gyártás sem halad.Persze, hogy nem érted, mert ebben nincs semmiféle buli. Csak józan paraszti ész. A Raptor soha nem készült volna 3000-es darabszámban, ilyenről soha nem is volt szó. Ahogy az exportról se, akárhogy is álmodoztak róla a külföldi vevők. Az USA soha nem tervezte, hogy a saját 750 darabos flottájánál többet gyártson és ezt a darabszámot redukálta le 187 darabra.
Ahogy írtam, nem azért mert nem tudott volna többet gyártani. Volt arról szó valaha is, hogy az Egyesült Államok az F-22-essel meg akarja hódítani az export piacokat? Soha nem mondta senkinek se, hogy ezt a típust exportálni szeretné.
Viszont az orosz sem tervezte soha, hogy 1000-es nagyságrendben gyártsa a Szu-57-est. 100-200 darabról volt szó mindig is. És ezen felül volt szó az esetleges exportról. De még így sem volt szó 1000-es nagyságrendről.
Most az első 76 darabot gyártják, de az előre bejelentett, korlátozott ütemű módon. Várják, hogy beérjenek az egyre jobban elhúzódó fejesztésű technológiák, mert nem akarnak úgy járni, mint az USA, amelyik az alacsony ütemű gyártás mellett is legyártott 108 darab teljesen hadrafoghatatlan gépet. Az orosz védelmi költségvetés ezt nem tudná tolerálni, így ott a 10-12 darab az, ami az USA-ban a 108. És még akkor sem biztos, hogy az a 10-12 darab az hadrafoghatatlan lesz.
Az F-35-ös költségevtésében előre lefixált darabszámú és finanszírozású külföldi megrendelés is benne van.
A Szu-57-esben - a Raptorhoz hasonlóan - csak a gyártó ország pénze áll.
Én nem értem, hogy mi a buli ennek a kettőnek az összemosásából.
Már fájdalmas mennyiszer és milyen értelmezésben adták ki a "már hadrendben van" hír, amikor most akkor tényleg azt kéne eldönteni, hogy mennyire harcképes gépek készülnek és akkor évente egyáltalán több annál, hogy a két kezemenen ne tudjam megszámolni.