Semmilyen filozofálgatás és fantáziálgatás nincs benne. Láthatóan egy folyamatnak vagyunk a részesei, amelynek az elején vagyunk. A Szu. felbomlása után rengeteg titkos anyagot, fejlesztéseket tudott az USA/nyugati országok megszerezni, a tudósok, technikusok, mérnökök elmentek, pénz nem volt. Ráadásul az utód államok mindent eladtak, amiből pénzt tudtak csinálni. Az USA túltolta, ez már tény, nem álom világ. Az, hogy egyre keményebben szankcióznak és befolyásolnak mindenkit, akit tudnak, csak azt mutatja, hogy nagy gondok vannak. Sok pénz van, amit még be tudnak fektetni, eredményeket tudnak felmutatni belőle, de az építmény már eléggé recseg, ropog. Ezt el lehet bagatellizálni, de attól még ez a valóság. Az, hogy Kína mire képes önállóan, csak sejteni lehet. Viszont nem véletlenül segít neki pl. az ellenrakéta rendszer kifejlesztésében az orosz, ráadásul a technológia csak egy dolog, sok minden kell még hozzá. A világon sok országban szép eredményeket elértek az űrtechnológiában, önállóan képesek fejlődni.
Én így látom, ezért mondtam, hogy lehetnek még itt nagy meglepetések.
Én így látom, ezért mondtam, hogy lehetnek még itt nagy meglepetések.