Filmek és sorozatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 909
58 194
113
Én jobban szeretem a max. 10 részt. Nem normális amit régen sorozatnak hívtak! Elmebetegség volt 24+os évadokat csinálni és olyanokat belerakni, mint egy lány kalandja a vadonban a pumával egy részen át. :D

A Ted Lassot pl. azért szerettem, mert fél óra volt, nézhető volt, és minden benne volt, aztááááánnn ... elqurták.

Tehát nálam egy évad, amit nem tudnak 8-10 rész alatt lezárni, totálisan érdektelen. Egyszer véletlenül az Amazon Sticken kikapcsolás után bekapcsolva maradt az Agymenők, és egy éjszaka alatt is csak másfél évad ment le. És akkor még a Lost meg a többi elnyújtott baromságot nem is írom.

Ott az 1883. Tökéletesen be volt lőve mennyiből lesz kerek a történet. Éssssss ... működött!

Szóval, az, hogy vmi csak 6-8-10 rész, még lehet tökéletes. Max. várunk két évet. Annyi sorozat van! Nem lesz egy sorozat attól több, hogy egy éved több tucat részből áll, főleg a forgatókönyvírók egymást követő sztrájkjai mellett.

Az Elit alakulat se lett kisebb a szememben, hogy rövid volt. Amikor viszont a 10 részből elpazarolnak baromságokat hülyeségekre, na az tényleg fájdalmas.

Igazából az Ahsoka nagyon nehéz sorozat, mert egy rajzfilmfigurákból álló, sokak által - pl. a SW rajongó, nem gyerekek vagy gyerekkel rendelkezők körében - korábban nem ismert, könyvekben vagy még ott se látott szereplőkből kell kitölteni egy jól megírt cirka 10 részt úgy, hogy korábban egy hasonló próbálkozás, a minden nem elvakult SW rajongó számára is ismert Obi-Vannak se nagyon sikerült.

Tehát, lehet jó egy sorozat, ha jó a forgatókönyv, a dramaturgia, a casting, és lehet qurva szar, még ha hatalmas hype is előzi meg.


A részek darabszáma önmagában nem teszi jóvá a sorozatott, de én például szeretem a sok részes hosszú sztorikat, ha van sztori.
A mostani sorozatok részben azért is rövidek mert a mai írók nagy része egy selejt!
A Vaják-ból például simán lehetett volna egy sok részes kíváló sorozat de elszarták :mad:
Jó példa a sok részes és tartalmas sorozatra a Trónok harca, ahol 10 rész volt, és végig tömény részek. Nem ült le a dolog!
Azt meg, hogy ilyen 3-4 részes minisorozatok vannak azt rühellem
Valóban a minisorozat az film lenne normális esetben. Egy film 90-180 perc közötti , és ki is lehet tölteni ezt az időt.
Hiába 8X45 perces az Ahsoka, ha abból a nettó játék idő kb. 35 perc, és van egy csomó üres járat ahol távolba néznek.
A sztori valójában elférne egy 120-180 perc közötti nagy filmben. :cool:
És ez nagyon sok sorozatra igaz manapság. Gazdasági oka van, hogy nem filmként hanem sorozatként jönnek a történetek. Így tartják meg az előfizetőket. Művészetileg sokszor nem indokolt a sorozat forma. Szerintem.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Régen nagy rajongója voltam az SWnek.
Aztán az új mozifilmek teljesen kiábrándítottak. A Zsivány 1 tetszett, de csak kivételnek tartottam és a vak botos embertől hülyét kaptam. De az Andor nagggyon bejött!

Rajongónak nem nevezném magam, de megvan mind a 6 Star Wars film google videón (vmi gliccs miatt 90ft volt pár óráig 90€ helyett), rengeteg extrával, köztük azzal az amúgy rendkívül fontos kivágott jelenettel, amikor a 4. rész elején Luke nagynénije kitölti a kék tejet...


Zsivány 1-gyel a fő bajom, hogy a birodalmat full hülyének állítja be, a gyenge pont nem egy mérnöki szükséges rossz, hanem szándékos amit a ki tudja hány száz-ezer-százezer projekten dolgozó mérnök/technikus/munkás nem vett észre...
Másrészről lelebbenti a misztikumot arról, hogyan jutott Leia a tervekhez... 2 perccel korábban nyomták a kezébe.


Ha már kék tej:
Nagy kedvenceim az ugandai akciófilmek és az egyikben van egy kocsmajelenet ahol zavaros zöldes "ital" van az asztalokon. Mégpedig azért mert a víz arrafelé elég nagy kincs és nem akarták literszám kiborogatni, ezért a felmosóvizet töltötték a poharakba, üvegekbe, ugyanis nem sokkal előtte festették újra a kocsma belsejét...

 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 909
58 194
113
Amúgy az Ahsoka sorozat kapcsán egy jó tanács azoknak akik még nem kezdték el nézni.
A sorozat első része nem az Ahsoka 1. A sorozat első része a Mandalóri S2E5-ben van (ha jól emlékszem), ugyanis innen indul a történet.
Szóval az Ahsoka sorozat első része, igazából a második.... :rolleyes:

Spoiler veszély!
Mandalóris rész kíváló szamuráj film. A végén a párbaj:

Párbajok az 1-4 részben:
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 624
26 021
113
Amúgy az Ahsoka sorozat kapcsán egy jó tanács azoknak akik még nem kezdték el nézni.
A sorozat első része nem az Ahsoka 1. A sorozat első része a Mandalóri S2E5-ben van (ha jól emlékszem), ugyanis innen indul a történet.
Szóval az Ahsoka sorozat első része, igazából a második.... :rolleyes:

Spoiler veszély!
Mandalóris rész kíváló szamuráj film. A végén a párbaj:
Nekem nagyon tetszik a SW látványvilága, igyekszem megnézni a filmeket és sorozataikat, bár egy kicsit most el vagyok maradva. A filmes furcsaságok azért felkeltik a figyelmemet, mint ahogy másoknak is.
Égető kérdés lett most számomra, hogy felforralja-e a vizet a bekapcsolt állapotba vízbeesett fénykard, vagy miért nem gyullad meg a ledobott ruhája.

Kérlek Titeket, hogy ne bántsatok. :D :D

 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 374
14 200
113
Égető kérdés lett most számomra, hogy felforralja-e a vizet a bekapcsolt állapotba vízbeesett fénykard, vagy miért nem gyullad meg a ledobott ruhája.
A kard már kikapcsolt állapotban eset a vízbe és a ruha nem gyuladhatot ki, mivel részben mogotte volt, mikozben a kardot nem teljesen vertikálisan tartotta, amit más szemszogbol szépen látni. :cool:
 
  • Tetszik
Reactions: jani22 and fip7

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 214
2 714
113
Amúgy nézi valaki az Ashoka sorozatot?
Eddig egész jó kis szamurájos életérzés van benne.
Persze van egy két semmit mondó tölteték rész, de 6-ból 3 rész egész jó volt, a másik 3 meg nem volt rossz.
Ez a mai világban egész jó eredmény nálam. :)
iu
Annyira szamurajos, ha jol hallottam meg Zatoichit is megemlitik benne :)
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and fip7

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 109
88 165
113
Nagyon remélem hogy nem baszták el a wokeal az lgbtqi vel meg a blaclivesmatter szarral.
Nagyon szeretem ezt az időszakot, a színészekre sem lehet panasz, kíváncsian várom
Biztos nem.
Bár, amekkora korszakot ölel fel a film, biztos, hogy benne lesz a néger szakácsa és inasa, valami Abdullah bin Prigozsinbutu. ;) Josephine meg tuti, hogy biszex lesz, tehát indulhat majd a BESZKÁRon.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Kínai háborús vígjáték. A japán katonák igen bénák benne. :) Lehet nevetgélni. :D




Van vmi Jackie Chan-es világháborús filmjük is, de ott nem tudták el dönteni komoly háborús drámát akarnak, vagy klasszikus Jackie-s ökörködést, így egyik percben a mesterlövész mesél az osztaga haláláról a sötét istállóban, következőben pofonlövik a japán parancsnokot egy ágyúval aki utána kormos fejjel nézi, hogy ezek a kínai szabadságharcosok már megint túljártak az eszén...
 
  • Hűha
Reactions: jani22

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 091
16 441
113
Nagyon remélem hogy nem baszták el a wokeal az lgbtqi vel meg a blaclivesmatter szarral.
Nagyon szeretem ezt az időszakot, a színészekre sem lehet panasz, kíváncsian várom

Engem továbbra is piszkosul zavar, hogy Napoleon 23(!) éves volt, amikor Toulon ostrománál hírnevet szerzett, 27, amikor Joséphinnel házasságot kötött, és 51 éves, amikor Szent Ilonán meghalt.

Ehhez képest a 49 éves Joaquin Phoenix játsza el, akit bár nagyon bírok, de ehhez a szerephez egyszerűen túl öreg, kb. a Gladiátor helyett / idején kellett volna ezt eljátszania. Inkább Timothée Chalamet kellett volna erre a szerepre...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 109
88 165
113
Engem továbbra is piszkosul zavar, hogy Napoleon 23(!) éves volt, amikor Toulon ostrománál hírnevet szerzett, 27, amikor Joséphinnel házasságot kötött, és 51 éves, amikor Szent Ilonán meghalt.

Ehhez képest a 49 éves Joaquin Phoenix játsza el, akit bár nagyon bírok, de ehhez a szerephez egyszerűen túl öreg, kb. a Gladiátor helyett / idején kellett volna ezt eljátszania. Inkább Timothée Chalamet kellett volna erre a szerepre...
Vagy Gaspard Ulliel. Ha már francia gyökerűt keresünk aki még Napoleonnak is kinéz.

Upd:
Hopp, nem is tudtam, hogy meghalt. Tehát akkor Timothée.