Sok éve próbáltam már faggyút szerezni, Idén végre sikerült, így elkészült Ő.
Echte Christmas Pudding
Echte Christmas Pudding
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Marha faggyú?Sok éve próbáltam már faggyút szerezni, Idén végre sikerült, így elkészült Ő.
Echte Christmas Pudding
Igen.Marha faggyú?
Megkeresel egy jó hentest és hozatsz vele a vágóhídról.Igen.
A recept meg ez volt
Angol karácsonyi puding
"Stir up Sunday", azaz "keverd be vasárnap" van. Csak most, vasárnap délután értesültem erről a döbbenetes hírről. Nem is az a döbbent, hogy létezik egy ilyen nap az angoloknál, hanem az, hogy ezt én nem tudtam. Pedig istenigazából el is várja az ember az angoloktól, hogy ne csak annyit...mezitlabakonyhaban.wixsite.com
Egyél sokat.Sok éve próbáltam már faggyút szerezni, Idén végre sikerült, így elkészült Ő.
Echte Christmas Pudding
Nem aléltam el soha ettől a Sacher cucctól, nem annyira csipázom a nagyon csokis dolgokat.
Én nagyon kedvelem és egyáltalán nem is geil.Nem aléltam el soha ettől a Sacher cucctól, nem annyira csipázom a nagyon csokis dolgokat.
Eleve nem vagyok nagy csokis. A Haribo viszont…Én nagyon kedvelem és egyáltalán nem is geil.
egyszer a haverom pár éve megevett belőle fél kilót, mert vettem neki 1kilót karira, hogy megutálja...3 napig összeragadt a segge tőle, és szorulása volt...még mindig szereti sajnosEleve nem vagyok nagy csokis. A Haribo viszont…
fantasztikus kis történetegyszer a haverom pár éve megevett belőle fél kilót, mert vettem neki 1kilót karira, hogy megutálja...3 napig összeragadt a segge tőle, és szorulása volt...még mindig szereti sajnos
Nemár. Ti bolti majonézt esztek?@nyugger Milyen majonézt szoktál venni a lengyeleknél?
Ha kicsit édesebbet, salátákhoz valót szeretnél akkor arra a Winiary-t ajánlom, ha meg savanykásabbat, amit valami mellé (mondjuk a lengyel kolbászokhoz) ennél, akkor a Kielecki-t@nyugger Milyen majonézt szoktál venni a lengyeleknél?
Van egy Szabolcsbol idepottyant csaj ismim aki edeskaposztabol csinálja.Na, akkor egy kicsit a töltött káposztáról, és más finomságokról, kicsit magyar szemmel.
Kicsit messziről kezdem, mert így talán érthetőbb a problémám.
A rizs, mint termesztett haszonnövény minimum 10000 éves múltra tekint vissza. Tudjuk, mert Kínából, és Koreából is van régészeti adatunk, egészen korai terménytároló gödrökben rizst találtak, ráadásul a rizsnél viszonylag jól megkülönböztethető a termesztett és a vad változat. Azt is tudjuk, hogy korai társadalmak vadász vagy halász életmódot folytattak, erről is van régészeti adat, az adott táj jellege is predesztinálja a megfelelő változatot sokszor, és pl. a "hulladék" dombok nagyon jól jelzik, hogy pl. rengeteg kagylót fogyasztott az adott törzs. Ilyen példákat még vég nélkül lehetne sorolni.
Azt is lehet tudni, hogy a honfoglaló magyarok mondjuk nem használtak paradicsomot, merthogy nem jelenik meg paradicsom Eurázsiában a 15. század előtt. (rövid közbevetés: a paprika érdekesebb, de most ne menjünk bele). Krumpli szintén nehezen lehetett volna, Amerika felfedezése (hányadik felfedezése is?) előtt. Eddig OK.
Ami viszont nem OK, az a remek okoskodás, amit egyesek levezetnek arról, hogy merről merre terjedt egy étel, vagy milyen is volt a magyar konyha, mondjuk a 14. században (csak egy példa). A fenti cikk is elmeséli, hogy hát a törökök töltöttek mindenféle zöldséget, hát onnan ered a töltött káposzta, amihez teljesen hasonló kinézetű (de nem ízű...) egyébként van az oroszoknak is (az is biztos a törököktől...). Na most akkor jöjjön a Krúdy féle recept ugyan abból a cikkből: „ Az első fogás magyaros töltött káposzta legyen. A vékonyra vágott káposztát két nappal előbb főzesd meg, jó puhára, és csak azután rakasd bele összefőzésre a szükséges kelléket. Nevezetesen a vastag marhaszeget, füstölt disznóhús zsírosabb részeit, nem feledkezve meg a csülkök, körmök, pirított füstölt szalonnák, ízesítő fűszerek, bors, paprika, babérlevél, kaporról sem.”
Természetesen, a paprika pl. biztos, hogy késői adalék, minden recept fejlődik. Viszont a fermentált (savanyú) káposzta sokkal korábbi mint a török hódoltság. Erre szintén van bizonyítékunk, nem csak Magyarországról, de Európa északi részéről több helyről is, meg hát Ázsiában is szépen virágzott ez a biznisz, lásd a koreai kimcsi. A sertés mindenféle részeinek a felhasználása meg tuti, hogy nem jött a törököktől, mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy miért nem.
Szóval, ha írunk egy cikket, amiben ilyeneket leírunk, akkor talán hozzunk rá valamilyen adatokat is. Ne csak annyi, hogy ja, hát a Totya mondta. Mert különben úgy járunk, mint szegény, iskolázatlan Váncsa, amikor levezette, hogy hát a magyarok nem ettek marhát, mert nem volt hűtőjük, a marha meg nagy és drága.
Kicsit kezd elegem lenni abból, hogy mindig jön valaki, és levezeti, hogy ez, vagy az török, szlovák (??), szláv, német eredetű. Természetesen van és lehet is ilyen, de tessék már némi munkát belefektetni a bizonyításba.
volt egyszer egy lengyel házinénim, az édeskáposzta levélbe tekerte bele a gombócokat és savanyúkáposztával körítetteVan egy Szabolcsbol idepottyant csaj ismim aki edeskaposztabol csinálja.