Az utóbbi időben baromi édes lett a Milka. Nem bírom megenni.Jó neked. Nálam egy nagy milka is elfogy egy nap alatt.
De a Lindt csokik....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az utóbbi időben baromi édes lett a Milka. Nem bírom megenni.Jó neked. Nálam egy nagy milka is elfogy egy nap alatt.
Receptet variáltak. +új csomagolás stb.Az utóbbi időben baromi édes lett a Milka. Nem bírom megenni.
De a Lindt csokik....
Miután ráállt az ember a mérlegre rájön arra a kevéssé ismert tényre , hogy Milka csokin a lila tehén nem reklám, hanem egy figyelmeztetés...Jó neked. Nálam egy nagy milka is elfogy egy nap alatt.
De a Lindt csokik....
Na, mindjárt Téged is kineveznek csajnak...Az egyetlen ipari csokimárka, amiért pénzt vagyok hajlandó adni az utóbbi 15 évben.
A 78 és 85%-os étcsokijaik a legjobbak (a 99 meg 100-as már túl keserű).
Érdekes módon a - nekem - gejl tejcsokijaik közül a hagyományos (meg a sódarabokkal dúsított) a legjobb, az ilyen 55 meg 65%-os kakaótartalmú tejcsokik sima parasztvakítás (két szék között a földre).
De amúgy ne egyetek csokit. Inkább adjátok nekem.
Egy 400g-os Nutellát egy ültő helyemben el tudok fogyasztaniJó neked. Nálam egy nagy milka is elfogy egy nap alatt.
Így most visszaolvasva tényleg elég sznobnak tűnik a hsz első látásra. Másodikra meg talán egy kicsit sóhernek. Whatever.Na, mindjárt Téged is kineveznek csajnak...
Itt egy igazi gourmet beszél.Az egyetlen ipari csokimárka, amiért pénzt vagyok hajlandó adni az utóbbi 15 évben.
A 78 és 85%-os étcsokijaik a legjobbak (a 99 meg 100-as már túl keserű).
Érdekes módon a - nekem - gejl tejcsokijaik közül a hagyományos (meg a sódarabokkal dúsított) a legjobb, az ilyen 55 meg 65%-os kakaótartalmú tejcsokik sima parasztvakítás (két szék között a földre).
De amúgy ne egyetek csokit. Inkább adjátok nekem.
Ez ordas nagy kamu.Nagy túró rudi vakteszt: az egyik legolcsóbb sajátmárkás győzött!
A túró rudi a magyarok egyik legkedveltebb bolti tejdesszertje. Külföldön élő honfitársainkhoz utazva szinte biztos, hogy kell legyen néhány csomaggal a bőröndünkben. Más országokból származó ismerőseink pedig általában furcsán néznek ránk, hogy mit is szeretünk ezen. Mivel mi is a rajongók...cimlap.blog.hu
.
Lehet azt nem láttad, arra utaltam hogy vicceskedve MrsHiggins lettem, mert -többek közt-Így most visszaolvasva tényleg elég sznobnak tűnik a hsz első látásra. Másodikra meg talán egy kicsit sóhernek. Whatever.
Amit még érdemes megkóstolni az az eredeti szovjet recept alapján készülő litván Magija, néhanapján a Spar-Auchan-Tesco háromszögben lehet kapni belőle. Illetve esetleg itt Pesten valamelyik Grobyban, csak az is lassan már fehér holló lesz. A magyar verzióhoz képest sokkalta krémesebb és habosabb benne a túró plusz henger helyett inkább rövidebb, tömzsibb tégla alakban készül. Ízek szerint a karamellás, mákos, vaníliás, kókuszos, áfonyás mind nagyon jó, a csokis nekem kissé tömören geil, a zselés darabkásat meg nem szeressem.Ez ordas nagy kamu.
Csak a pirospöttyös!!! Abból is a klasszik.
Nekem pont a darabossága miatt ízlik a pöttyös.Amit még érdemes megkóstolni az az eredeti szovjet recept alapján készülő litván Magija, néhanapján a Spar-Auchan-Tesco háromszögben lehet kapni belőle. Illetve esetleg itt Pesten valamelyik Grobyban, csak az is lassan már fehér holló lesz. A magyar verzióhoz képest sokkalta krémesebb és habosabb benne a túró plusz henger helyett inkább rövidebb, tömzsibb tégla alakban készül. Ízek szerint a karamellás, mákos, vaníliás, kókuszos, áfonyás mind nagyon jó, a csokis nekem kissé tömören geil, a zselés darabkásat meg nem szeressem.
Minden esetre ha a Baltikumban vagy egyéb posztszovjet térségben jártok bár elsőre furcsa lesz, de ugyanúgy lehet kapni a túrórudi szovjet változatát, illetve annak iterációit. Tapasztalat alapján a litván mellett a fehérorosz szokott a legjobb lenni, de oroszoknál is lehet jókat kifogni. Mivel nem annyira szeretem a rögösebb túrót nekem a szovjet jobban bejön, de ez megint inkább egyéni ízlés kérdése
Láttam már sok furcsaságot, de paprikás krumplit ecettel még nem...Krumplipaprikás:
Van valaki, aki rak bele pár csepp ecetet? Most olvastam erről a Der Standardban, azért kérdem, mert nekem ez új.
Aki tud németül: “Die Suche nach dem perfekt én Erdäpfelgulasch”.
Jó cikk, statisztikàkkal alátámasztva.Érdemes elolvasni.
Nekem kedvencem a Jani féle krumplipaprikás a streetkitchen.hu oldalról.
Ez is nagy dolog, mert nálunk mindenki azt mondja, hogy a téliszalámi már egyáltalán nem olyan jó hús ízű, mint 40 éve.Nekem pont a darabossága miatt ízlik a pöttyös.
Nameg hát a gyerekkoromban is ez volt és szerencsére az íze nem változott
Sültkrumpli meglocsolva libazsírral, mellé ecetes hagyma...A sültkrumpli is ecettel az igazi.