Gasztronómia, étel-ital dinomdánom

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 575
11 173
113
Ez is nagy dolog, mert nálunk mindenki azt mondja, hogy a téliszalámi már egyáltalán nem olyan jó hús ízű, mint 40 éve.
Egyébként nem ördögtől való, hogy az idők folyamán változtatnak a receptúrán. Ahogy telik-múlik az idő, változnak a vásárlói elvárások is.
Illetve, ha egy terméket több országban is forgalmaznak, akkor is lehetnek eltérések az egyes országokba szánt sarzsok között (mivel más és más lehet az ott elvárt szín, íz, textúra, stb).
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 705
28 173
113
Krumplipaprikás: :p
Van valaki, aki rak bele pár csepp ecetet? Most olvastam erről a Der Standardban, azért kérdem, mert nekem ez új.
Aki tud németül: “Die Suche nach dem perfekt én Erdäpfelgulasch”.
Jó cikk, statisztikàkkal alátámasztva.Érdemes elolvasni. :)
Nekem kedvencem a Jani féle krumplipaprikás a streetkitchen.hu oldalról.
Nagyobb perverziót mondok: mi otthon a gulyáslevest szoktuk ecettel enni :p
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Nagyobb perverziót mondok: mi otthon a gulyáslevest szoktuk ecettel enni :p
nathan-fillion-umm.gif
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 677
113
Egyébként nem ördögtől való, hogy az idők folyamán változtatnak a receptúrán. Ahogy telik-múlik az idő, változnak a vásárlói elvárások is.
Illetve, ha egy terméket több országban is forgalmaznak, akkor is lehetnek eltérések az egyes országokba szánt sarzsok között (mivel más és más lehet az ott elvárt szín, íz, textúra, stb).
És amúgy mi az anyjáért kerül nálunk kb 2x annyiba a pick télije, mint Németo-ban? o_O
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 677
113
Valaki még, aki szereti a pálpusztait?
Amellett, hogy egyre kevesebb helyen lehet megvásárolni, mintha valahogy nem olyan lenne, mint volt.
Talán nem olyan érett?
Meglátások?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 618
55 372
113
Szeretem, de ritkán eszem, mert unom a "jaj de büdös" kommenteket otthon. Szerintem nem változott az ize. Csak hagyni kell jól érni...