Maximálisan igazad van szinte mindenben én abban az egyben javítanálak ki , hogy "Egyedüli probléma, hogy egy picit még mindig túl erősnek tűnik a pontos rövid sorozathoz (golyószóróba viszont kiválónak néz ki amúgy) gépkarabély kivitelben. Ezt vagy lenyelik vagy nem." . A lövedék választástól (kialakítás , súly etc) , a laborálás (milyen és mennyi lőpor ) , a fegyver kialakítás , a különböző személyhez illeszthető kiegészítőkig rengetek lehetőség van , hogy egy kaliber kezes , uralható legyen . Az ördög inkább abban rejlik , hogy mi az az optimális tűzerő amit elszeretnének érni és erre mennyit és mit áldoznak fel mert az 5,56NATO szerintem gyenge , idejét múlt . Nem ok nélkül használják még ma is(ha tehetik) komoly harci helyzetekben az AK-t és 7,62x39 lőszert még az USA/NATO katonák is , pedig nagyobb , gorombább . Szerintem a Törökök is a Szíriai tapasztalatok alapján döntöttek , nagyon kiélezettnek kell lennie annak a szituációnak amit az fog eldönteni , hogy elbírja a katona azt a plusz 40-50dkg-t amit egy nagyobb lőszer készlet súlytöbblete jelent ! A többit meg a fent említettekkel lehet orvosolni !
Azt , hogy ezt a változást át lehet e verni a különböző lobbikon az egy másik fejezet !