Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Pontosan.Az, hogy egy antenna rendszert mozgatol vagy sem, nem attól lesz AESA, vagy PESA. Ezt már molni is, én is régen megírtuk, más topicban is.
Én már leírtam, hogy mit gondolok róla.
Pontosan.</blockquote><blockquote> Az, hogy egy antenna rendszert mozgatol vagy sem, nem attól lesz AESA, vagy PESA. Ezt már molni is, én is régen megírtuk, más topicban is.
Az Introduction to Antenna link szerint a Gripen NG Raven lokátora hibrid PESA-AESA, azért mert most leegyszerűsítve írom, mechanikusan (gondolom inkább elektro és/vagy hidraulikusan) forgatható.
A függőleges tengely körül tud forogni, jobbra és balra. Nem értettél meg, nem a teljes kitérített tartományra írtam, hogy kevesebb, hanem amikor mechanikusan áll az antenna egy helyben és ott pásztáz elektronikusan, az szűkül be, a mereven beépítetthez képest.
Erre értettem, hogy már leírtam.
"Én csak egyféleképpen tudom elképzelni a PESA/AESA kombót. Használják az elemi aktív elemeket külön-külön (AESA), de összefoghatják egy egésszé (PESA). Viszont ennek csak akkor van értelme, ha egy pontba akarnak nagy energiát összpontosítani, zavarással valamit kiütni, vagy átütni."
Itt még mindig tetszik keverni a szezont a fazonnal vagy az író.Nem azt irjak, hogy 'hibrid PESA-AESA', hanem hogy vannak hibrid PESA es hibrid AESA lokatorok is. Hibrid alatt csak annyit ertenek, hogy a pasztazasi zonat mechanikus mozgatassal megnovelik.
Tehát így hibrid a radar.3. Bármilyen ESA radar lehet hibrid, de nem elektronikusan, hanem úgy, hogy a fix beépítés helyett mozgathatóvá teszed. Ennek mérethatára az orrkúp viszont ez azt jelenti, hogy ESA-mechanikus hibrid. Bár ki lehet téríteni az antennát ez nem folyamtos mechanikus pásztázást jelent. A ESA antenna tengelyét forgatod el és változtatod meg az eleveation és ami fontosabb az max. azimuth nagyságát. 45 fokos mech kitérítéssel - a sima mech radarok típustól függően +/- 75 fokig is pásztázhattak, az átlag +/- 60 fok tája - és +/- 60 fokos ESA-val részen képes oldal/hátrefelé is keresni ami BVR végfázis rávezetéstnél és MCG adásnál hatalmas előny.
Elektronikusan a hibridség nincs és értelmét sem látom. Mi a túrónak csinálná azt valaki, hogy az összes vagy modulok nagy részét hasznlja és eljéjük passzív fázistoló elemeket tesz be? Rohadtul semmi értelme.
Hol? Legacy fightersnek önmagában nincs értelme. Úgy, szokták használni, hogy az alaptípusból származott gépek. A Szu-35 annak ellenére, hogy baromi sokmindenben eltér az ősrégi Szu-27Sz-től, annak ellenére számtalan megoldása és az alap aerodinamika Szu-27, ezért az angolszáz irodalom Su-27 legacy-nak hívja.Terminator âltal betett szöveg: Tudok angolul, de tudja valaki, hogy mi az a "legacy fighters?