S
speziale
Guest
Akkor miért kötekedsz, meg akarod megmagyarázni hogy nem értem mi van az ábrán?Ez tiszta sor.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor miért kötekedsz, meg akarod megmagyarázni hogy nem értem mi van az ábrán?Ez tiszta sor.
természetesen rögtön gondoltuk, hogy amit a németek csinálnak az csak szar lehet szerinted...
Az oroszok nem váltottak, a franciák meg DM43-at használnak.Hol a manóban láttál te egyetlen szót is a kedvenc németeidről az én hozzászólásomban? Nem beteges ez egy kicsit?
Amúgy meg az nem zavar, hogy az ábrán nem azonos méretű lövedékek szerepelnek?
Csak mert a wolram és a DU tömege elég közel van egymáshoz, ehhez képest a wolfram gyorsabb, ergó kisebb átmérőjű és e miatt kisebb tömegű, de nagyobb sebességű lövedéket használtak.
Kisebb átmérőjű lövedék, nagyobb sebességgel meg kisebb felületen adja át az erejét, ergó jobb az átütése.
Magyarán más a nyilak mérete!
Pl. a DU egy 30*600-as , a WHA meg 25*500-as de gyorsabb 200 m/s-el.
Ha viszont a való életett nézed, akkor ott a WHA magasabb optimálisabb sebessége miatt csinálnak egy 25*500-as WHA nyilat egyik oldalon.
A másikon meg egy 25*750-es DU nyilat, ami nehezebb és lassabb, ellenben sokkal jobb az L/D aránya.
Pont attól torz az ábrád, hogy fix L/D arányokkal számol, ezzel hátrányba helyezi a DU-t.
Miközben a valóság ezzel ellentétes, a DU előnyben van, mert alacsonyabb az optimális átütési sebessége, mint a wolframnak, és e mellet hasonló sűrűség mellet keményebb ötvözet. Így azonos átmérő mellet egy hosszabb és nehezebb nyilat lehet készíteni, mert az ebből következő lassabb sebesség nem érinti hátrányosan a lövedéket.
De elég csak arra gondolni, hogy az USA , az Oroszok, a Franciák és a Britek is mind a DU-t preferálták vagy arra váltottak át. És az új lőszerek minden esetben jobbak voltak átütési szempontból, mint a WHA lőszerek.
Az oroszok nem váltottak, a franciák meg DM43-at használnak.
Igen, párhuzamosan van DU és wolfram mindkét országban, de a párhuzamosság az nem leváltás hanem párhuzamosság. Az amerikaiak váltották le a wolframot DU-ra. Abba pedig ne menjübk bele, hogy mi az elsődleges vagy másodlagos lőszer mert nem tudjuk. De ha már DM43 akkor azt a németek pont azért nem rendszeresítették, mert alig hozott újat a DM33A valamennyihez képest és inkább megvárták a DM53-at.Az oroszoknak a mai napog mindkettő van. Van WHA és DU is, utóbbi ami sosem került exportra és nagyobb átütésű.
A francia OFL-F1-es az 1994-es, azt használták kezdetben meg exportra. Ez a DM43 WHA lőszerük.
Más kérdés, hogy az első lépcsős pct. lőszerük az az OFL-F2-es 1996-tól, ami DU és elvileg 100 mm-rel nagyobb átütésű, mint a WHA alapú F1....
Igen, párhuzamosan van DU és wolfram mindkét országban, de a párhuzamosság az nem leváltás hanem párhuzamosság.
Szetintem nagyon igeny sem van rá. Kevés országnak van elég DU-ja, hogy lőszert gyártson belőle emiatt aranyárba adnák még a wolframhoz képest is. A páncél persze más kérdés azért hajlandóak lennének sokat fizetni.Azért van párhuzamosság mert exportra senki sem ad el DU lőszert.
Az USA sem, pedig van saját WHA lőszerük is , amit ők nem használnak csak exportra adják el.
Valami oka csak van annak, hogy a DU mindenkinél belpiacos technika?
Ez csak akkor derülne ki ha meg lehetne venni. De nem lehetSzetintem nagyon igeny sem van rá.
Igen, ez az én gondolásom erről.Ez csak akkor derülne ki ha meg lehetne venni. De nem lehet
Amúgy meg az nem zavar, hogy az ábrán nem azonos méretű lövedékek szerepelnek?
Hol a manóban láttál te egyetlen szót is a kedvenc németeidről az én hozzászólásomban? Nem beteges ez egy kicsit?
De elég csak arra gondolni, hogy az USA , az Oroszok, a Franciák és a Britek is mind a DU-t preferálták vagy arra váltottak át. És az új lőszerek minden esetben jobbak voltak átütési szempontból, mint a WHA lőszerek.
Csakhogy a svéd hadseregben nincs használatban a Spike, ellenben a TOW (Robot 55 jelöléssel) igen...
Érdekes kérdés, hogy mi vezetett az Rbs-56B kivonására, míg az Rbs-55 használatban maradt, különböző változatokban (Rbs-55E = BGM-71F TOW-2B).
Látom a chart-ok értelmezésével továbbra is hadilábon állsz...
Igazából itt te akarod szokás szerint meghajlítani a valóság szövetét. Leírtam elég egyértelműen, hogy mi a gond az ábrával.
Ezt te nem akarod megérteni, ezzel meg nem tudok és nem is akarok mit kezdeni.
Egyszerűen a való élet ellentétes azzal amit állítasz. Ennyi.
1, T-64A SOHA nem használt alumínium betétet! Kezdetben HHS betétes tornnyal épült.Összeszedegettem a hidegháborús szovjet harckocsik páncélvédelmét, lehet megköpködni (forrásokat ajánlani), illetve kiegészíteni:
(felső táblázat a torony, alsó a test homlok)
1, T-64A SOHA nem használt alumínium betétet! Kezdetben HHS betétes tornnyal épült.
Т-64А — переходной период. Реконструкция облика танков Т-64А выпуска 1968–1973 гг.
В. В. Чобиток. Т-64А — переходной период. Реконструкция облика танков Т-64А выпуска 1968–1973 гг. / Броне-сайт, 12.04.2020armor.kiev.ua
Ez sima T-64, nem T-64A...
Osszerakod PDFbe a panceltechnologia fejlodesi hsz-okat?Lehet.
Nézem a Csobitok könyvét, de nem említ HHS acélt.