S
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
azt ne mond már, hogy a szovjetek a 80-as években azért fejlesztették a 3bm42-őt, hogy legyen mit exportálni....meg azt sem gondolod komolyan, hogy a franciák is csak az UAE kedvéért fejlesztik folyamatosan a WHA lőszereiket...
Igazából továbbra sem sikerült megérteni amit írtam, ebből fakad a későbbi hibás levezetésed.továbbra is a gizike-gőzeke esete áll fenn
Hát pedig nem...tivábbra sem tudsz leszakadni a BHN számítgatásról....eleve ott indul, hogy hülyeséget írsz a WHA-ra...
a DU lövedék esetében sem tudom honnan jött ez a 600 bhn... a szegényített urán lövedékhez hazsnált staballoy ötvözet (DU+titán) keménységéről ez a tábla tájékoztat...ugyan van benne 52 HRC keménységű is, de ha megnézed annak az egyéb tulajdonságait, akkor az nem túl alkalmas penetrátornak....
Lényegében majdnem. Ugyanis nagyon sokáig a legfejlettebb lőszer amit exportra adtak az oroszok az a 3BM42-es volt.
Valamikor előtúrtam egy ilyen orosz export összesítőt a 2000-s évekből, ott 40,000 db 3BM42-es eladásáról írtak ha jól emlékszem.
A franciák csak az emirátusokra tudták rásózni a Leclercet, kb. 400 darabot. Persze a szándék biztosan az volt, hogy ennél többet is kipőrgetnek.
És igen, a franciák annyira telibeszarták a WHA fejlesztést, hogy a német DM43-ast egyszerűen átvették (OFL 120 F1), miközben saját maguknak DU lőszerből 2 generációt fejlesztettek eddig! (utóbbi az OFL 120 F2)
Igazából továbbra sem sikerült megérteni amit írtam, ebből fakad a későbbi hibás levezetésed.
Hát pedig nem...
Pl. Az L23-as az wolfram-nikkel-réz ötvözet ami 17400 kg/köbméter, csak nem figyeltél, hogy én nem ezzel számoltam, hanem már a modernebb anyaggal, azzal amiből az L23A1 készült ami wolfram-nikkel-vas ötvözet és 18600 kg/köbméter akárcsak a szegényített urán ötvözetek.
Részletes leírás a WNC ötvözetekre:
Részletes leírás a WNV ötvözetre:Tungsten Nickel Copper Alloy (W-Ni-Cu)-Edgetech Industries (A worldwide materials supplier)
We provide tungsten nickel copper alloy (W-Ni-Cu Alloy, tungsten heavy alloys) with tungsten content 90-95%. Tungsten alloy rod, tungsten alloy plates, cube, sheet, cylinder and other parts are available.www.edge-techind.com
Tungsten Nickel Iron Alloy (W-Ni-Fe)-Edgetech Industries (A worldwide materials supplier)
We provide tungsten nickel iron alloy (W-Ni-Fe alloy, tungsten heavy alloys) with shaped and custom parts by tungsten content 90-97%. Tungsten alloy rod, plates, cube, sheet, cylinder and other parts are available.www.edge-techind.comW-Ni-Fe - Stanford Materials
We supply W-Ni-Fe at very competitive prices of good quality.www.stanfordmaterials.com
Pontosan azokat az adatokat látod amiket én megadtam!
És ezek az adatok megegyeznek a brit L23/L23A1-es lövedék adataival.
(Mivel az angolok már nem használják így nyílvános róla elég sok minden, az anyagösszetétele is!
Az angolok is uránra váltottak az L23A1 után)
Én elhiszem, hogy az elmúlt 30 évben ezen a téren is volt fejlődés, de én még mindig úgy látom, hogy nagy nehezen sikerült elérniük a DU ötvözetek sűrűségét és a keménységük kb. 60-70%-át. Ellenben nem önélezők a WHA-k. (tudtommal) E mellet másodlagos gyújtóhatásuk sincs, ellenben a DU-nak van.
A DU+titánt az ősidőkben használták az USA-ban....
De a későbbiek nem abból készültek. Már a szovjet 3BM32 is UNT ötvözetű volt, ami Urán-Nikkel-Cink ötvözet.
Az UNT egy korrózió álló ötvözet ami akár 640 HB-t is tud.
ráadásul súlyos tévedésben is vagy...3bm32-t is exportáltak, sőt az indiaiaknak eladták a licensz jogát is
megint alapvető tévedésben vagy...az F1 után ott volt az F1b és a legújabb fejlesztés, a SHARD szintén WHA...
ráadásul én úgy tudom, hogy az F2-ből biztonsági problémák miatt végül csak egy kis széria készült
továbbá ott is tévedsz, hogy a DU lőszer ne lenne elérhető exportra...kaptak a törökök, Kuwait meg talán Izrael is...sőt Tajvannak is felájanlottak, de ők végül a KEW-I-t (DM43), választották
https://newint.org/features/2007/11/01/the-facts
jaj istenem...nagy a baj...
És ezért nem érted ezt a dolgot. Olvass már figyelmesebben....továbbá az általad állandóan hivatkozott longrod kalkultárorban is ha a DU-t átáálítom WHA-ra minden más változatlansága mellett 6%-kal nagyobb perforation limit jön ki
Igazából nekem mindegy miről mit hiszel, vagy mit gondolsz, de a tény az, hogy aki teheti DU-t használ, és akinek van nem adja el.
hited az csak neked van, mégohzzá nagyon erős a saját hülyeségedben, amit a mindenfelé források "hajlítgatásával" próbálsz meg alátámasztani...
Azoknak, akiknek tl;dw; a közel negyed óra kevesebb, mint 1 percben:Nagyjából 3 percig néztem.
Van az elején egy pontatlanság, ugyanis nem a 70's években nyugaton találták fel a reaktív páncélt, hanem a 60's években a szovjetunióban.
És a kivándorló zsidók vitték a tudást nyugatra.
Erről tettem is be anyagot valamikor. Ezt:
A miért nem robban fel a reaktív páncél nagy tűzre?
Mert a robbanóanyag elég nem pedig felrobban nagy tűzre, ugyanis a tervezés során a napalm biztos kialakítás is szempont volt.
Ugyan így csak jóval 1.2 km/s fölötti becsapódásokra robban be a robbanóanyag, ezért nem működik el minden szir szar találatára.
A Kontakt-5 esetén a tornyon pl. lefúvópaneles páncéldobozban van a nehéz ERA, ez gátolja a robbanás esetleges külső hatásait. (Ne tegyen kárt a harckocsi saját magában)
Akkor mégis Miért találták fel a Britek a DU-t, ha annyira szuper a WHA ?
Nagyjából 3 percig néztem.
Van az elején egy pontatlanság, ugyanis nem a 70's években nyugaton találták fel a reaktív páncélt, hanem a 60's években a szovjetunióban.
hát van ám erre is pár kézenfekvő magyarázat...
pl.: a DU sokkal olcsóbb mint a WHA...továbbá a huzagolt csövű ágyú alacsonyabb kezdősebessége jobban illik a DU lövedékhez
De Angliában hány atomerőmű van ? És Kanadából importálták a hulladékatomot, ami lassú, időigényes volt, de megérte kísérletezni vele.
Mind a mai napig használnak a Britek DU lőszert.
Mi az a lefujós panel?Nagyjából 3 percig néztem.
És a kivándorló zsidók vitték a tudást nyugatra.
Erről tettem is be anyagot valamikor. Ezt:
A miért nem robban fel a reaktív páncél nagy tűzre?
Mert a robbanóanyag elég nem pedig felrobban nagy tűzre, ugyanis a tervezés során a napalm biztos kialakítás is szempont volt.
Ugyan így csak jóval 1.2 km/s fölötti becsapódásokra robban be a robbanóanyag, ezért nem működik el minden szir szar találatára.
A Kontakt-5 esetén a tornyon pl. lefúvópaneles páncéldobozban van a nehéz ERA, ez gátolja a robbanás esetleges külső hatásait. (Ne tegyen kárt a harckocsi saját magában)
Természetesen itt is alapvető tévedésben vagy...
a szovjetek valóban korán el kezdtek foglalkozni az ERA-val, csak éppen szarra sem jutottak...
Mi az a lefujós panel?