Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Itt nem az elvesztés a probléma hanem a pótlás!
Egy háborúban a munkaerő és a munkaóra ritka kincs... Nagyon meg kell nézni mire költik. 100 ezer munkaóra cca. 600 ember egy havi munkája - egy darab harckocsi!
Semmi különbség a 2.vh elharitoagyu és a mostani atgm vs hk osszehasonlitasba.
Akkor magyarazd el nekem ex hksnak aki statisztikák levezetese alapján tanulta a dolgot hogy miért is nem. Elfogadom ha letudod vezetni. Ár lövés suruseg lövés szám távolság stb.
Ez melyik fejezet volt?Tudod most is ugyan az a helyzet nem nyit fel minden atgm minden hkt. Mint ahogy akkor se nyitot minden pct agyu mindent. Úgyhogy ha gyenge tanokot nyitsz számításba ne durva atgm et vegyél alapnak vagy hat veetsz de akkor a 2. Vh ből is valami szutyok tankocskat assal vegyel 88assal vagy 75 ossel.
Patogas helyett hozzál te valami érvet.
Te inditotal már eletedbe atgm et? Ultel már működő harckocsiba?
Szerintem meg egy rpg gránátot se inditottal eletedbe.
Mert teljesen más a terep, azért.Uraim, a "kinek a f*sza nagyobb verseny nem ide való.
A videómegosztókon, csak a sikeres támadások vannak, ami még a modern eszközökkel, jól kiképzett kezelőkkel is jó ha 3-4 indításból 1 telitalálat. A kecskeszomorítókat meg nem nevezném jól kiképzett kezelőnek. Nem beszélve arról, hogy többnyire a HK-kat nem megfelelően alkalmazzák, Legtöbbször nincs kísérő gyalogság, sokszor még azt sem érteni miért kerül oda egy tank ahol épp kilövik. Az ATGM viszonylag lassú fegyver, és meg vannak ellenük a megfelelő eljárások. Sajnos én még egy videón sem fedeztem fel ilyet.
Ukrajnában miért sokkal kisebb a sikeres ATGM támadások mennyisége, és aránya?
"Szerintem elég nyilvánvaló hogy a harckocsik és más páncélozott járművek "fogyóeszközzé" váltak és koránt sincs már meg bennük az az "áttörő" potenciál mint a II. vh.ban. Persze lehet, hogy ha nem csak egy tucat - kb. ennyit számoltam a videóban - hanem több száz harckocsit vetnek be szűk fronton akkor hamarabb fogynak el az ATGM-ek mint a tankok, de vajon melyik hadsereg engedhet meg magának ekkora veszteségeket?"
A történelem során amióta a hk. megszületett, sokszor próbálták már fölöslegesnek nyílvánítani. (PL az I. VH után, vagy az atombomba után, Vietnam után) de a harckocsi mindíg bebizonyította, hogy kulcsszerepe van a szárazföldi műveletekben.
A közeli jövőben, olyan mértékű, vagy még nagyobb változáson fognak átmenni a hk.-k mint a 30-40-es években. Részben a robotizáció, részben a hálózatalapú harcászat miatt.
Az sem elképzelhetetlen, hogy a tankoknak saját mini drónjaik lesznek, akár guruló, akár repülőképes verzióban. Tény, hogy a mai elterjedt 70 tonnás szörnyek a mostani formában már nem felelnek meg a jövő kihívásainak, de még vagy 100 évig biztos, hogy a harcmezők fontos tagjai lesznek.
Az sem elképzelhetetlen, hogy a tankoknak saját mini drónjaik lesznek, akár guruló, akár repülőképes verzióban.
Hát ha valahol harckocsival nem lehet támadni, akkor gyalog se. Így muszáj lesz elégséges átütőerővel rendelkező harckocsit gyártani. Amit mindig meg is lehet tenni, mert a kézi páncéltörő eszközök képességei felülről korlátos, a harckocsik védelme viszont nem.