Van nekik, csak ők is meg az ukránok is szétlőtték a mobiltornyokat és így meg akadozik.Szerintem ami a muszkának most ukránban baromira hiányzik,az pont egy integrált BMS rendszer.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Van nekik, csak ők is meg az ukránok is szétlőtték a mobiltornyokat és így meg akadozik.Szerintem ami a muszkának most ukránban baromira hiányzik,az pont egy integrált BMS rendszer.
Így van, a BMS nem csodaszer! Sokan túl sokat gondolnak bele. Nagyon jó dolog, de nem game changer valami ami alapjaiban meghatározza azt, hogy ki nyer vagy veszít egy olyan szituációban amikor az egyik félnek van a másiknak meg nincs.Igen,de....önmagában a BMS se csodaszer.Hiába van,ha mondjuk a földi alegység nem tudja pontosan meghatározni a helyét,vagy mondjuk a CAS-t adó gépnek nincs megfelelő felderitő-célkereső képessége,vagy éppen fegyverzete.
A leggyengébb láncszem határozza meg a lánc erejét.
Erősokszorozó,ami jelentősen,merem mondani,hogy drasztikusan meghatározza az esélyeket-de önmagában nem csodaszer.Így van, a BMS nem csodaszer! Sokan túl sokat gondolnak bele. Nagyon jó dolog, de nem game changer valami ami alapjaiban meghatározza azt, hogy ki nyer vagy veszít egy olyan szituációban amikor az egyik félnek van a másiknak meg nincs.
Nem erősokszorozó és nem is döntő. A BMS információt továbbít gyors és könnyen emészthető formában, de nem dolgozza fel azokat. A BMS gyorsít a folyamaton ami előny természetesen, de ennyi. Előnyt ad annak akinek van azzal szemben akinek nincs. Sokkal nagyobb game changer az éjszakai harc képessége mint egy BMS.Erősokszorozó,ami jelentősen,merem mondani,hogy drasztikusan meghatározza az esélyeket-de önmagában nem csodaszer.
Viszont ha minden más tekintetben egyenrangúak a felek,és csak a BMS léte-nem léte a különbség,de igen,eldöntheti a harcot.Egyszerűen olyan információs és harcvezetési fölényt biztosit,ami már eldönti a különben kiegyenlitett viszonyokat.Sőt,szerintem a számszerű hátrányt is képes igen jelentős mértékben ellensúlyozni.De megfelelő felderitő és pusztitóeszközök szükségeltetnek a benne rejlő lehetőségek valóra váltásához.
Először is kényelmetlen: a géppuska nem mozdul tőle, az antenna, amikor rövidre zárja a rács - a rádióállomás leég, a kommunikáció megszűnik. Ha pedig tűz keletkezik, egyszerűen irreális lesz kijutni a harckocsiból Mert ha teljes magasságban állsz, nem tudsz kijutni. Ezért távolították el és dobták ki őket.
Nem, ezért is raktam be ezt az orosz cikket, mondjuk lehetett sejteni, a napvilágra került videók és fényképek alapján, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.ez alapján az a tetőcsomagtartó sem volt éppen nyerő ötlet....
Hős tankparancsnok mesélt a különleges műveletről és a halálról: "Győzni fogunk, de nem lesz könnyű"....
Nem írja le azt, hogy, a nagy része túleli, ezt te látod bele.Ez egy nagyon jó cikk!
Mi jön le belőle?
1. Az ERA hatékony
2. A kilőtt orosz tankok személyzete nagyrészt el tudja hagyni a tankot
3. 10-ből 1 Javaelin okoz végzetes találatot. (a javelinek egy része selejt állapotú)
4. Az igazi veszélyt az aknák és a tüzérség jelenti
Azért kezeld fenntartásokkal....Ez egy nagyon jó cikk!
Mi jön le belőle?
1. Az ERA hatékony
2. A kilőtt orosz tankok személyzete nagyrészt el tudja hagyni a tankot
3. 10-ből 1 Javaelin okoz végzetes találatot. (a javelinek egy része selejt állapotú)
4. Az igazi veszélyt az aknák és a tüzérség jelenti
Azért kezeld fenntartásokkal....
Ez a cikk és riport nem jelenhetett volna meg az orosz médiában, ha azt állítja ,hogy 10-l 8 orosz HK-k lerepült a tornya a nyugati ATGM-k-l elszenvedett találatok következtében
Aztán ott van még az is, hogy én szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy az orosz hk személyzete harctéri körülmények között minden alkalommal be tudja azonosítani az őket ért találatot okozó nyugati ATGM-k típusát.És ugye jó pár nyugati típusú ATGM van az ukriknál.
És pl egy gránát sokkot kapott legénységét, nem tudsz ráültetni egy másik harckocsikra és harcba küldeni
Leírja, hogy 10-ből 1 javelin okoz végzetes találatott.Nem írja le azt, hogy, a nagy része túleli, ezt te látod bele.
Ő egy nagyon kis mintát oszt meg.Mindent úgy kezelek.
De egybevág a videókon látottakkal elég sok szempontból.
És itt jön be az, hogy a videókon is ritkán látni ilyet.
Még akkor is ha alapvetően ezeket szeretik föltenni.
Ez tény. De videókon is a legtöbb esetben hibás a pct. eszközök megjelölése, sőt a tankoké is.
Nagy a kavalkád.
Ez is így van, viszont élnek. És ez a lényeg.
Leírja, hogy 10-ből 1 javelin okoz végzetes találatott.
Megoszt történeteket javelin átütésekről ahol a személyzet nem igazán sérült.
Illetve megemlíti, hogy a kilőtt tankok nagy része újra harcképes minimális javítással, ergó nem volt se lőszerrobbanás se komoly tűz bennük.
Ehhez jönnek a videók, amiken sokszor látszik , hogy kiszállnak a tankból.
Ez nekem elég bizonyíték.
Ő egy nagyon kis mintát oszt meg.
Szerintem az orosz hk személyzetével is az lehet az ATGM találatokkal kapcsolatban mint aMindent úgy kezelek.
De egybevág a videókon látottakkal elég sok szempontból.
És itt jön be az, hogy a videókon is ritkán látni ilyet.
Még akkor is ha alapvetően ezeket szeretik föltenni.
Ez tény. De videókon is a legtöbb esetben hibás a pct. eszközök megjelölése, sőt a tankoké is.
Nagy a kavalkád.
Ez is így van, viszont élnek. És ez a lényeg.
Leírja, hogy 10-ből 1 javelin okoz végzetes találatott.
Megoszt történeteket javelin átütésekről ahol a személyzet nem igazán sérült.
Illetve megemlíti, hogy a kilőtt tankok nagy része újra harcképes minimális javítással, ergó nem volt se lőszerrobbanás se komoly tűz bennük.
Ehhez jönnek a videók, amiken sokszor látszik , hogy kiszállnak a tankból.
Ez nekem elég bizonyíték.
Szerintem az orosz hk személyzetével is az lehet az ATGM találatokkal kapcsolatban mint a
II világháborúban a szövetséges katonáknal a Tigrissel, ha valamelyik orosz hk-t eltalálálnak nyugati ATGM-l akkor azt minimum 10-ből 8 szor a Javelinnek tulajdonítják.
Miért? Egy NLAW és Javelin becsapódásból a harckocsi küzdőteréből nézve NULLA klönbség van.Ez inkább a youtube-ra jellemző, de bármi megtörténhet
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..