Ja, és az ufp milyen szép ősi magyar kifejezés
Az upper front plate-re tudok normális magyar fordítást, a teknő felső íve, és úgy elmegy ?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ja, és az ufp milyen szép ősi magyar kifejezés
Fip leginkább csak a leopard ellenében tudja magát meghatározni@fip7 kedveli a Chieftain-t, a Leclerc-et, és a T-84-est is, akkor most a Leyland Motors, a GIAT, és a Morozov tervezőiroda fizetett propagandistája ?
Én meg elképesztően röhejesnek tartom ha valaki ilyesmin nyekeng…. egyébként meg mondja az aki megalkotta a toronyhátulos kifejezést…. gondolom a turret bustle nem volt elég jóAz upper front plate-re tudok normális magyar fordítást, a teknő felső íve, és úgy elmegy ?
Fip leginkább csak a leopard ellenében tudja magát meghatározni
És ha én kedvelem az f22-t akkor lockheed propagandista is vagyok?
Én meg elképesztően röhejesnek tartom ha valaki ilyesmin nyekeng…. egyébként meg mondja az aki megalkotta a toronyhátulos kifejezést…. gondolom a turret bustle nem volt elég jó
Érdekes elemzés
Elavult a harckocsi? – Páncélosveszteségek Ukrajnában - PANCZELOSOK.HU
Megdöbbenve tapasztalhattuk, hogy az Ukrajna ellen irányuló támadás kapcsán mennyi „mítosz” dőlt meg az orosz haderővel kapcsolatosan. Az egyik legnagyobb érdeklődést a harckocsik és a páncélozott harcjárművek nagyszámú elvesztése váltotta ki. E cikk keretében kísérletet teszek arra, hogy...www.panczelosok.hu
Szia,Érdekes elemzés
Megdöbbenve tapasztalhattuk, hogy az Ukrajna ellen irányuló támadás kapcsán mennyi „mítosz” dőlt meg az orosz haderővel kapcsolatosan. Az egyik legnagyobb érdeklődést a harckocsik és a páncélozott harcjárművek nagyszámú elvesztése váltotta ki. E cikk keretében kísérletet teszek arra, hogy...www.panczelosok.hu
Szia,1. A Javelin és az NLAW esetén megemlítik, hogy közel 100%-os a találati arányuk. A marketing anyagban biztosan... jó lesz az 20-30%-nak is.
Szia,E mellet szerintem közel 12,000 db egyéb ATGM és RPG kategóriájú fegyver van ott.
Szia,
Egesz pontosan ezt irta az NLAWrol: "Találati és megsemmisítési valószínűsége – a gyártó szerint – 100%-os."
Szia,
Tenyleg ilyen keves lenne?
Igaz, a Nephadseregnek is megdobbentoen keves RPG inditoja volt (talan 2200 db), en legkevesebb a 10-szeresere szamitottam, es ha ez egyseges VSZ alapokon nyugodott, akkor logikus, hogy a volt szovjet hadseregben is hasonloan nagyon keves RPG indito legyen.
20-30%-nál biztosan lényegesen több! Erről kár is vitatkozni.Azért ebben rengeteg hiba van, bár össze szedettebb cikk, mint amit az átlag jóskák írnak mondjuk indexre.
Látszik, hogy a cikk szerzőjét mélyebben is érdekli a téma, de számtalan hibája van a cikknek.
1. A Javelin és az NLAW esetén megemlítik, hogy közel 100%-os a találati arányuk. A marketing anyagban biztosan... jó lesz az 20-30%-nak is.
2. Aztán betette az alábbi táblázatott:
Miért szar úgy ahogyan van az egész táblázat?
Egyrészt az első generációs pct. rakéták pl. az SS.11. meg a Maljutka....
Másrészt azt állítani, hogy a Javelin szemből képes kilőni egy T-72BV-t vagy T-80BV-t vagy T-80U-t az valami kapitális hülyeség
Csak, hogy valós példát mondjak, a T-72B páncélját (ERA nélkül!) szemből még az RPG-7VR sem tudja beütni, pedig az egyik legerősebb kézi pct. fegyver a mai napig, tandem fejes 650 mm RHA-s átütéssel. (A javelin átütését hasonló mértékűre becsülik)
Ezeken a tankokon ERA van, nem hiszem, hogy sok esélye lenne ellenük egy Javelinnek szemből.
A másik az NLAW. Oda írja, hogy az NLAW-ot XY tank páncélja megfogja szemből.... Miről beszél ez?
Az NLAW csak közetlen irányzással , felülről tud támadni, ugyanis ez egy célpont fölé sikló rakéta.
Ha ránézett volna erre a képre, akkor gyorsan rájön, hogy ennek a rakétának szemből 0 pct. képessége van. Ez akkor tud csak rombolni ha fentről lefelé működik el a töltett...
Illetve azt állítja, hogy az NLAW ellen védtelenek az orosz tankok ami megint nem igaz, amennyiben HEAT feje van a rakétának.
Ha ERA-t talál el, akkor a tank meg van védve! Ez nem tandem fejes rakéta!
E mellet nagyon kihegyezte a Javelin-NLAW vonalra a dolgot, miközben ezen eszközök hatékonysága eléggé megkérdőjelezhető.
Ellenben a hagyományos Stugna-P vagy CG, AT-4, RPG-7 rakétákkal amik köszönik jól működnek.
Mindegy, láttam már ennél rosszabb cikket is....
Amit még szintén nem értek, hogy miért lenne magas az orosz páncélos vesztesség?
A cikk szerzője maga írta le, hogy csak Javelinből és NLAW-ból oda vittek 7500 db-ot.
E mellet szerintem közel 12,000 db egyéb ATGM és RPG kategóriájú fegyver van ott.
A teljes készlet minimum 50%-a el lett használva!
Ez közel 10,000 db indítás, nagyrészt összetett terepen és városban.
Az oroszok vesztettek kb. 1500 db különböző páncélost (egyesek szerint). BTR, MTLB, BMP és tankot vegyesen.
Ennek minimum a 30%-át akna és tüzérség lőtte ki! Minimum!
Vagyis kb. 1000 db páncélost vesztettek 10,000 db pct. rakétától ami kb. 10%-os vesztesség arány városban és összetett terepen.
(És ennek nagy része nem tank....)
Hát ezt azért nem nevezném rossznak....
Jah, hogy elszoktak az emberek a nagy számoktól?
Nézzék meg hány járművet vesztettek el az Irakiak az Öbölháborúban, mennyi volt az összes vesztesség az Irak-Iráni háborúban, ahol volt olyan csata , hogy 2 nap alatt minimum 400 db tank semmisült meg összesen. De ott vannak az arab-izraeli háborúk is.
Maradjunk annyiban, hogy a tankoknak pont annyira áldozott le, mint a történelemben bármikor.
Sőt, a ma tankjai egyébként jobban védettek, mint a II. VH óta bármikor.
Ha pedig elterjed az APS, akkor vissza jutunk arra a II. VH-s szintre, hogy a gyalogság lényegében alig tehet majd valamit a páncélosok ellen.
A kard és a pajzs versenyében, pont, hogy a pajzs áll nyerésre. Főleg közepes időtávon nézve.
Még mindig javaslom a torony puttonyos kifejezéstÉn meg elképesztően röhejesnek tartom ha valaki ilyesmin nyekeng…. egyébként meg mondja az aki megalkotta a toronyhátulos kifejezést…. gondolom a turret bustle nem volt elég jó
@gorkamorka kezdte. Neki is ezzel volt az első fellépése.Én meg elképesztően röhejesnek tartom ha valaki ilyesmin nyekeng…. egyébként meg mondja az aki megalkotta a toronyhátulos kifejezést…. gondolom a turret bustle nem volt elég jó
Jó, de akkor takarodj egy magyar nyelvű fórumról. Ennyi.Én meg elképesztően röhejesnek tartom ha valaki ilyesmin nyekeng…. egyébként meg mondja az aki megalkotta a toronyhátulos kifejezést…. gondolom a turret bustle nem volt elég jó
Ennyire erős érvrendszerrel nem lehet vitába szállni20-30%-nál biztosan lényegesen több! Erről kár is vitatkozni.
Ami pedig a szembőlt illeti, értem, hogy mit akarsz mondani és igen, ha a homlokpáncélba csapódik akkor valóban nem lövi át,
A fapados RPG- vel nagyobb a találati arány. Ismerkedj meg az NLAW-val...Amúgy pont olyan érvrendszer mint a tiéd, szóval min is röhögsz?Ennyire erős érvrendszerrel nem lehet vitába szállni
Örülök, hogy sikerült megérteni amit mondani akartam
A fapados RPG- vel nagyobb a találati arány.
Te meg azt értsd meg, hogy az NLAW-nál nincs értelme arról beszélni, hogy szemből vagy oldalról.
Érdekes elemzés