Sajnos nem volt kapacitásom erre, de amit írsz reálisnak hangzik.
Köszönöm!
Van valami specifikus hozzászólás, ahol ezek esetleg jól össze vannak foglalva?
Nem emlékszem, hogy lenne
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sajnos nem volt kapacitásom erre, de amit írsz reálisnak hangzik.
Van valami specifikus hozzászólás, ahol ezek esetleg jól össze vannak foglalva?
Miről beszélsz? Amúgy ismerem ezeket nagyon jól, csak én poszt 2. vh-s időszakban gondolkodtam... Ki az elfogult? Minek kell kombinálni?Franciaország megszállása, Lengyelország megszállása, a Balkán megszállása. Bár ezeket biztosan nem látta, hisz nem élt még akkor. No meg a németek 3 hónp alatt nem tudom hány tucatszor ekkora területet foglaltak el a Barbarossa alatt, de a Bagratyion hadművelet sem zsebkendőnyi területen folyt.
Csak az a fránya elfogultság ne árnyékolná be az objektívitást...
A tengelyhatalmak fő csapáserejét a Romániában Bulgáriában, Baranyában és Karintiában felsorakozó 19 hadosztály (köztük 5 páncélos, 2-2 gépesített, illetve hegyivadász) álló német csapatok alkották, A Wehrmacht hadtesteit 22 olasz és az 5 magyar hadosztály egészítette ki.A Balkánra nem emlékszem pontosan, de mintha 4 ország csinálta volna azt is egyszerre (Olasz, Német, Magyar, Bulgár)
De az ukrán háborúról biztosan nincs még ilyen tapasztalat. Abból meg nem lehet kiindulni, hogy képzetlen amatőrök mit művelnek.Rendesen kiképzett, hivatásos katona, lőtéri eredménye biztosan.
Azért az ukrán sorkatonák/területvédelmi erők legénységének nagy része gondolom nemhogy csak gyorstalpaló képzést kap az új nyugati fegyverekre, de esélyesen az oktatója is csak gyorstalpalót kapott valami nyugati szakembertől. Ennyi képzéssel, tűz alatt azért elég rendesen romolhat a találati arány.
Látom nem értetted meg, hogy nem rólad szólt amit írtam, hanem neked írtam. Pedig szerintem tök egyértelmű volt, hisz nem te írtál veretes marhaságot.Miről beszélsz? Amúgy ismerem ezeket nagyon jól, csak én poszt 2. vh-s időszakban gondolkodtam... Ki az elfogult? Minek kell kombinálni?
Ja jó, akkor félreértettelek...Látom nem értetted meg, hogy nem rólad szólt amit írtam, hanem neked írtam. Pedig szerintem tök egyértelmű volt, hisz nem te írtál veretes marhaságot.
Ugyanazt mondjuk, nem szólhatott neked a kritika.Ja jó, akkor félreértettelek...
A szerző egyébként könyvet írt a hazai páncélosalakulat történetéről.
Szabad érdeklődnöm, ki a szerző, és mi a könyv címe ?
A termék nem található!
termékünk most -os áron elérhető. Vásároljon kényelmesen és biztonságosan webáruházunkból, akár percek alatt!shop.hmzrinyi.hu
Franciaország megszállása, Lengyelország megszállása, a Balkán megszállása. Bár ezeket biztosan nem látta, hisz nem élt még akkor. No meg a németek 3 hónp alatt nem tudom hány tucatszor ekkora területet foglaltak el a Barbarossa alatt, de a Bagratyion hadművelet sem zsebkendőnyi területen folyt.
Csak az a fránya elfogultság ne árnyékolná be az objektívitást...
Nincsenek már tömeghadseregek, társadalmi okok miatt nincs rá lehetőség, ami korlátozza a hadműveletek sebességét, mert egyszerűen nincs elég ember, de ez Nyugat Európára ugyanúgy igaz.
Ez az ő dolguk, tudnának dupla ennyi emberrel és technikával is harcolni...Szerintem teljesen értelmetlen összevetni mert teljesen más nagyságrendű erők mozogtak akkor és most.
A ruszkik most kb. egy 2. magyar hadseregnyi erővel mozognak Ukrajnában...
Nincsenek már tömeghadseregek, társadalmi okok miatt nincs rá lehetőség, ami korlátozza a hadműveletek sebességét, mert egyszerűen nincs elég ember, de ez Nyugat Európára ugyanúgy igaz.
Az mindig vidámsággal tölti el a szívemet amikor egy katona nem tud különbséget tenni egy háború és egy hadművelet között.
Az mondjuk villámháborúnak tekinthető. Bár kellet hozzá egyszerre két szuperhatalom is, de a kritériumnak megfelel.
A Balkánra nem emlékszem pontosan, de mintha 4 ország csinálta volna azt is egyszerre (Olasz, Német, Magyar, Bulgár)
Mondjuk azt ne nevezzük villámháborúnak ahol az ellenfél azonnal megadja magát
,,Mondjuk azt ne nevezzük villámháborúnak ahol az ellenfél azonnal megadja magát "
Te jó ég...
Az a villámháború amelyikben 4 év múlva adja meg magát?
Az ukránok általában beleszámolják a 2014-15-ben elvesztett területeket is, mert ők azt sajátnak tekintik.Ma hallottam, hogy már az ukránok szerint is 125,000 nkm-nél járnak az oroszok megszállásban, mindezt 4 hónap alatt, szabdalt terepen , viszonylag modern technikával harcoló európai ellenféllel szemben.
Szóval ha nem is villámháború amit csinálnak, de a Kuvait felszabadítása tempót ezért überelik egyenlőre. Pedig elég mások voltak az erőviszonyok.
(Cserébe az USA és csatlósai nem vesztettek ennyi technikát, talán a légierőben voltak nagyobb vesztességeik).
Igen ez így van abba a 125 000 m2-be az annektált Krim félszigetet és a febr24 előtt már elvesztett szaki területeket is beleszámolják.Az ukránok általában beleszámolják a 2014-15-ben elvesztett területeket is, mert ők azt sajátnak tekintik.
Ukrajna vb DK-i része pont sima, kevéssé szabdalt.2003ban az USA mennyi idő alatt foglalta el irakot?Ma hallottam, hogy már az ukránok szerint is 125,000 nkm-nél járnak az oroszok megszállásban, mindezt 4 hónap alatt, szabdalt terepen , viszonylag modern technikával harcoló európai ellenféllel szemben.
Szóval ha nem is villámháború amit csinálnak, de a Kuvait felszabadítása tempót ezért überelik egyenlőre. Pedig elég mások voltak az erőviszonyok.
(Cserébe az USA és csatlósai nem vesztettek ennyi technikát, talán a légierőben voltak nagyobb vesztességeik).