De jó, hogy dudi katonaként a legelemibb bevetési profilokat sem érti meg....
De azért megpróbálkozom én is.
Dudinak van 30 db Leopárd 2A4-e, mert német imádó, és véd egy települést/csomópontot. De a teljes szakasz mondjuk 60 km.
Ő a tankjaival, mozgást is feltételezve 20 km-t tud lefogni a front közepén, ahol a csomópont van.
Nekem van 100 db T-62M-em, mert valahogyan működnie kell a példának.
Feladatom dudin áttörni, semlegesíteni a csomó pontot.
40 tankot szembe helyezek dudival a 20 km-es tankkal védett szakaszán, hogy ne tudjon kimozdulni előrefelé a pozíciójából.
20-20 tankot elküldök a maradék 20-20 km-s szakaszokra, hogy a gyalogsággal együtt áttörjenek ott, ahol dudinak csak gyalogosai vannak.
E mellet marad 20 tank műveleti tartalékom.
Ebben az esetben dudi vagy kimozdul, vagy katlanba zárom.
Sőt, a műveleti tartalékot felhasználva akár ténylegesen be is keríthetem.
És akkor ő neki kell kitörni a védekező állásaimmal szemben!
Gyakorlatilag mindenhogy beszopja, mert 100 tank több helyen tud lenni, mint 30 db.
És tankok nélkül, csak gyalogsággal nem tudja tartani a szárnyakat!
Ha a szárnyakon vesztek a támadásban 10-10 tankot, akkor is tudom őket pótolni a műveleti tartalékból, ezzel 40+20+20 tankkal katlanban tartva dudit.
A 100 elavult tank is sokkal nagyobb műveleti szabadságot add nekem, mint neki a korszerűbb 30 tank. Mert a 100 tank több részre osztható, mint a 30. Ilyen egyszerű.
Ha ő a 60 km-t akarja lefogni, akkor 10-10-10 tankot tart 20 km-enként.
Én ezzel szembe tudok állítani pl. 20-20 tankot pozíció tartásra, és egy helyen 50 tankot áttörésre. (Plusz 10 tankot tartalékban)
Az eredmény, hogy egy szakaszon 5:1-es fölényem lesz, és ott be is ütöm a védelmét.
A 100 tank, mindig jobb, mint a 30!