amúy az nem tűnt fel Neked hogy lófaszt? , nem nem tudja fenntartani hanem nem akarja fenntartani...Amúgy az nem tűnt föl neked, hogy az orosznál nagyobb német gazdaság nem tudja fönntartani azt a német haderőt, amiben csak 200 tank van?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
amúy az nem tűnt fel Neked hogy lófaszt? , nem nem tudja fenntartani hanem nem akarja fenntartani...Amúgy az nem tűnt föl neked, hogy az orosznál nagyobb német gazdaság nem tudja fönntartani azt a német haderőt, amiben csak 200 tank van?
amúy az nem tűnt fel Neked hogy lófaszt? , nem nem tudja fenntartani hanem nem akarja fenntartani...
amúy az nem tűnt fel Neked hogy lófaszt? ,
nem nem tudja fenntartani hanem nem akarja fenntartani...
Én sehol nem beszeltem Leopardról, T-72B3-at írtam nem véletlen.És az Ukránoknak hány Leó 2A7-ese van ?
nem nem tudja fenntartani hanem nem akarja fenntartani...
Én sehol nem beszeltem Leopardról, T-72B3-at írtam nem véletlen.
A T-62M-hez képest az ukrán T-64BV az egy űrtechnika.És az Ukránoknak hány Leó 2A7-ese van ?
Igen van nekik, és alighanem az a legmodernebb harckocsijuk amiből nem csak 1-2 van nekik mint BVM-ből vagy T-90 valamiből. Persze nem százas mennyiségekre kell gondolni, hanem csak pár tucatra maximum.Miért, az van az ukránoknak?
A T-62M-hez képest az ukrán T-64BV az egy űrtechnika.
Igen van nekik, és alighanem az a legmodernebb harckocsijuk amiből nem csak 1-2 van nekik mint BVM-ből vagy T-90 valamiből. Persze nem százas mennyiségekre kell gondolni, hanem csak pár tucatra maximum.
Miért engem kérdezel?Akkor mit keres itt már megint a Leó 2-es ? Mire jó a Leó 2 vs T-62M fantázia ?
De ha ez fantázia, a Török upgrade-elt M60-as Patton vs. Szír T-90Sz az már érdekes meccs lenne.
ezt ne tőlem kérdezd , nem én csinálomIlyen hozzáállással nem kéne a Bundeswehr-t feloszlatni ? Katasztrófavédelmet terepmintás ruci nélkül is csinálnak, ha a harcászathoz nincs kedvük
Elfogyott a kultúra?
nekik az kb aprópénz, az elmúlt évekhez képest nagyot fejlődtek de amúgy ha 2010-2020-as 10 évet nézed hááát nagyon nincs akarás, ha a németek komolyan gondolnák ezt a dolgot akkor bőőőven 100+ milliárd lenne az állandó költségvetés, sőt, ha megnézed a 23-as költségvetésüket ott mégjobban lejön hogy a háború ugyan elhozott egy fellendülést (100 milliárd eur stbstbstb) de ha tééényleg komolyan gondolnák akkor nem menne vissza és közelítene az 50 milliárdhoz MEGINT költségvetés...Nem akarja fenntartani, de azért rákölt 53 milliárd eurót egy évben.... (2021-ben. Ez akkor kb. 65 milliárd dollár volt)
Nézzed meg az Oryx statisztikáit a T-62 témakörben. Mennyi T-62 mehetett az elmúlt 3 hónapban a frontra? 150, esetleg már 200 db. Per pillanat 54 fényképpel igazolt, geolokált T-62 veszteség van már az orosz oldalon... Ez azt jelenti, hogy a harckocsik ezen rövid idő alatt, a majdnem 10 hónapja tartó háborúhoz viszonyítva, már elvesztették az állományuk negyedét vagy éppen a harmadát...De én nem rakok oda 10 db T-62-est 3 db T-72b3 ellen. Én oda rakok 10 db T-62-est 30 db Lynxel szemben. Aztán szépen végig nézem, ahogy eltűntetik a Lynxeket és a kísérő gyalogságot...
oryxal ne gyere, ami az oryx alapján kijelenthető, hogy lőttek már ki tankot ukrajnában, vagy nem.Nézzed meg az Oryx statisztikáit a T-62 témakörben. Mennyi T-62 mehetett az elmúlt 3 hónapban a frontra? 150, esetleg már 200 db. Per pillanat 54 fényképpel igazolt, geolokált T-62 veszteség van már az orosz oldalon... Ez azt jelenti, hogy a harckocsik ezen rövid idő alatt, a majdnem 10 hónapja tartó háborúhoz viszonyítva, már elvesztették az állományuk negyedét vagy éppen a harmadát...
Amúgy Fip7, valami történt veled is az elmúlt években. 2116-17 körül még tudtunk értelmesen beszélgetni. Munkáról is... Most meg a végsők után is véded a védhetetlent.Nem én hoztam be a témát csak reagáltam rá. A II. VH-ban az SZU is és az USA is mennyiséget gyártott nem minőséget. Minden ütközetbe mennyiségi fölénnyel tudtak bele menni. Nah, ki nyerte meg a háborút?
Az aki verte a bohócot az übermenshwagen-jére amiből volt 10 db. Vagy az aki ugyan annyi erőforrásból kinyomott 100 db tankot. És itt mindegy, hogy amcsi vagy muszka! A mennyiség mindig nyert.
Közvetlen csatában is, és abban is , hogy a mennyiség lehetővé tette azt is, hogy ott is tankkal támadjanak, ahol az ellenségnek már nem volt!
Így lehet háborút nyerni. És ez ma sem változott
Ha a valóságot (ismétlem, geolokált, fényképes veszteségeket) ignorálod, akkor nincs miről vitatkozni sem...oryxal ne gyere, ami az oryx alapján kijelenthető, hogy lőttek már ki tankot ukrajnában, vagy nem.
Nem a valóságot ignorálom, hanem egy ukrán propaganda csatornát.Ha a valóságot (ismétlem, geolokált, fényképes veszteségeket) ignorálod, akkor nincs miről vitatkozni sem...
Mondjuk, kb. ilyen lehet a veszteségi arány a T-72, T-80 vonalom is, csak éppen majdnem 10 hónap alatt. Ezek a számok meg éppen Dudi harcérték különbségi adatait erősítik meg, szerintem....Nézzed meg az Oryx statisztikáit a T-62 témakörben. Mennyi T-62 mehetett az elmúlt 3 hónapban a frontra? 150, esetleg már 200 db. Per pillanat 54 fényképpel igazolt, geolokált T-62 veszteség van már az orosz oldalon... Ez azt jelenti, hogy a harckocsik ezen rövid idő alatt, a majdnem 10 hónapja tartó háborúhoz viszonyítva, már elvesztették az állományuk negyedét vagy éppen a harmadát...