Először szerintem ülj le egy kicsit, és mélyedj el a hibrid rendszerek mibenlétében.Milyen megfontolásból erőltetik a harcjárművek esetében az elektromos hibrid hajtást? Támogatom a környezetvédelmi szempontokat a lakosság, a tömegközlekedés és a civil szállítmányozás területén (bár én a tengerjáró hajóknál kezdeném). A harcászati felhasználását viszont nem értem. A harcjármű flottának bármely országban elenyésző a karbon lábnyoma más területekhez képest, tehát nem ettől lesz zöld vagy nem zöld egy ország. A harctéren viszont rengeteg hátránya van a hibrid hajtásnak: sokkal nehézkesebb és időigényesebb tölteni, kétféle módon kell ráadásul, extrém módon növeli a súlyt, rövid a hatótávolsága, kihívásos az úszóképesség és a hibrid rendszer szerintem bonyolultabb is, mint a sima robbanómotoros hajtás. Mi értelme van ennek hadászati szempontból? Vagy az az elmélet mögötte, hogy ha kell villannyal is megy, meg ha kell, akkor benzinnel is?
Ebből a hozzászólásodból tökéletesen nyilvánvaló, hogy fingod sincs ezekről.
Csak egy egyszerű kérdést teszek fel, csak hogy megszabjam az irányt: Milyen hibrid?
Mert egy Prius is hibrid hajtású, és azt mondani róla, hogy (idézem):
sokkal nehézkesebb és időigényesebb tölteni, kétféle módon kell ráadásul,