Érdekességképpen, a szovjet Nyugati Hadseregcsoport a hetvenesévekig alkalmazta a ISZ-2 és ISZ-3-as harckocsikat az NDK-ban. Képen a 119. Önálló Harckocsizó Ezred nehézpáncélosai kelet-Németországban.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Viccelsz? Minden morzsát köszönünk!Nem tudom van-e igény, ilyen egyedibb Hidegháborús szovjet infómorzsákra?
Nekem ebből az egész tankos mókából és kb. már sárdobálásból egy összefoglaló evolúciós anyag hiányzik.
Ami bemutatná azt, hogy akkor hogyan alakultak az elvek és a termékek végül 1945 és 1990 között.
1990 óta lényegében nincs radikális változás az APS megjelenése és digitalizáció és data linkné, de a pc. és alap hk-k ugyanazok.
Jó lenne egy ilyen doksi.
Ha valaki megírná a szkriptet hozzá és ábra + képeket, akkor videó sorozat is lehetne belőle...
Hogy ne az elfnet "enyhe" tévedései létezzenek csak..
Érdekességképpen, a szovjet Nyugati Hadseregcsoport a hetvenesévekig alkalmazta a ISZ-2 és ISZ-3-as harckocsikat az NDK-ban. Képen a 119. Önálló Harckocsizó Ezred nehézpáncélosai kelet-Németországban.
Szívesen megcsinálná az ember,de semmi idő sincs rá.
Egy olyan szerte ágazó dologról beszélünk, hogy hónapokig tartó meló lenne több embernek is, csak a főbb típusokkal.
Ráadásul a tankokat gyakrabban mókolták, mint a repülőket, 2-3 évente volt valami változás.
1979-ben Nizhny Tagil-ban a T-72A gyártásba (immáron 175eR-be került), 81-től 2A46M löveggel szerelve (ami a találati arányt 2km-en 57%-ról 85%-ra javította), 83-tól érkezett az 1A40 tűzvezető rendszer, és a britek által a 70-es években kitalált Chobham páncél elrendezéssel kialakított torony.
1985-től Nizhny Tagil átállt a T-72B gyártására
Gyártottak olyan A-kat aminek B teknőpáncélja tornya volt és talán az ágyú is változott de a harcászati "elektronika" maradt a régi.Én úgy tudom, hogy a toronyba épített NERA páncélzattal csak a T-72B készült.
Vagy gyártották vele az A-t is?
Gyártottak olyan A-kat aminek B teknőpáncélja tornya volt és talán az ágyú is változott de a harcászati "elektronika" maradt a régi.
Én úgy tudom, hogy a toronyba épített NERA páncélzattal csak a T-72B készült.
Vagy gyártották vele az A-t is?
Gyártottak olyan A-kat aminek B teknőpáncélja tornya volt és talán az ágyú is változott de a harcászati "elektronika" maradt a régi.
A T-80-ast is lépésenként fejlesztették.de a T-80-asról alig tudni valamit, esetleg Omszk a nyugati modellt követte volna?
Miért ezt a nevet kapta?Nyugaton "waterfall model" szerint gyártottak, egy típus alváltozata Leo-2A3 ugyanazt tartalmazta.
Ezt nem értettem a múltkor én sem.
A 60-as évek másik felében a Lenin-i és Mao-i szocializmus értelmezésének eltérései miatt a 3. gárda hadsereget Kelet-Németországból áthelyezték a távol keletre, egy közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákkal felszerelt hadsereggel egyetemben, aminek hiányát ellensúlyozta az 1968-as Csehszlovákiába történő beavatkozás.
Itt melyik hadseregre gondolsz?egy közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákkal felszerelt hadsereggel egyetemben