Ne hagyjátok magatokat!
Sharid jól idetrollkodot megint egy f@szságot, hogy elvigye az értelmes beszélgetést rossz irányba, de ne hagyjuk már magunkat. Térjünk csak szépen vissza az eredeti témához!
Hpasp
Az előző oldalon te azt állítod, hogy ami a Patriot HMZ-jébe repült azt 100%-osan lelőtte?
Csak mert én 40-60%-os találati arányokra emlékszem.
Ráadásul a "nagy műben" elég világosan le van írva, hogy egy automata rendszer. Vagyis nagyon meglepne ha HMZ-n kívüli célokra indítana a rendszer. Vagyis beérkező rakétára indít akkor nagy eséllyel HMZ-n belül van, és így kétlem, hogy túl magas lenne a "fölösleges" indítások száma.
Ha innen nézzük a dolgot, akkor viszont a a Patriotos ABM-s történetek nem azt a történetet mesélik el, mint amit te állítasz meg a gyár prospektusai.
Aztán persze lehet én tudom rosszul
A Patriotnal ez ugy muxik hogy tobb taktikai uzemmodbol valaszthatod ki amit seretnel.
Van pl amikor VIP et ( objektum csapatok stb ) vedesz. Ilyenkor a tuzelesi szektorod annak vedelmere van beallitva es csak akkor indit a rendszer raketat ha azt erzekeli hogy a bejovo cel azt vagy a PMB-t veszelyezteti. Ilyenkor igen igen magas a talalati aranya es tobbszori raketa inditassal gyakorlatilag 100% os !
A masik ilyen uzemmod amikor egy terulet vedelmere van a rendszer rendelve ami lenyegesen nagyobb mint ha csak egy "pontcelt" vedesz es ilyenkor a PK a vedendo terulet kulonbozo reszein jelentosen elter. Pl ha vedesz egy 180 fokos szektort es annak a tulso szelere erkezik ahol a terepadottsagok miatt is csak keson tudsz reagalni ) egy cel nagy sebesseggel akkor bizony a raketaid mar kiegve lelassulva ernek oda es a PK drasztikusan esni tud.
Roviiden mint barmely fegyvernel ugy a Patriotnal is nem onmagaban a tervezesi gyartasi parameterek hanem az azt hasznalo allomany kepzettsege motivaltsaga is jelentosen hatassal van a rendszer hatekonysagara.